Koti  — 20.11.2016

Sisusta joulu kotiin – lue sisustustoimittajan parhaat vinkit

Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain itse tehtyä. Sisusta joulun tunnelma trendiväreillä ja tee kotiisi tyylikäs talviasetelma.

Supersuosittu sisustusstylisti, bloggaaja ja muotoilija Susanna Vento antoi parhaat vinkkinsä joulukodin koristeluun.

Suomalainen versio mistelinoksasta syntyy kotimaisista yrteistä.

Ripusta kattoon tuoksuva yrttimisteli

Suomalainen versio mistelinoksasta syntyy kotimaisista yrteistä. Sido tuoreesta rosmariinista, timjamista ja oreganosta pieniä kimppuja ja kiinnitä ne juuttinarulla ruokapöydän yläpuolelle. Yrttinauha tuoksuu herkulliselta, herättää ruokahalun ja säilyy kauniina pitkälle juhlapyhien yli.

Tee itse maistuva lahja

Itsetehdyt ruokalahjat ovat edelleen muodikkaita. Viime vuoden hittilahja oli itse tehty granola, tänä vuonna se on jouluinen napostelupurkki. Kokoa kauniiseen tölkkiin kerroksittain erilaisia pähkinöitä, taateleita ja kookoslastuja. Niitä voi napostella sellaisenaan tai ripotella smoothien tai tuorepuuron päälle.

Ilahduta illallisvieraita juuri häntä varten valitulla joulukoristeella.

Askartele kaunis ajatus lautaselle

Ilahduta illalliselle tulleita ystäviä asettamalla jokaisen lautaselle juuri häntä varten valittu joulukoriste. Solmi koristeen ympärille minikranssi mustikanvarvuista, havuista tai taipuisasta viherkasvista. Erilaiset vihreät oksat ovat nyt muodikkaita. Viimeistele kattaus asettelemalla maljakkoon samoja kasveja kuin kransseihin.

Sisusta luonto olohuoneeseen

Kuka sanoi, että joulutekstiilien tulisi olla punaisia? Kun lainaat vilttien ja tyynyjen värit luonnosta, ne kestävät aikaa eikä joulua tarvitse erikseen siivota pois. Harmaan kauniit sävyt muistuttavat jäkälästä, kivistä ja rantakallioista. Sävyt pääsevät oikeuksiinsa, kun valitset luonnonkuiduista valmistettuja kankaita: villaa, huopaa ja pellavaa.

5. Lainaa joulusisustuksen sävyt luonnosta.

Rakenna joulumaa kuplaan

Rakenna jouluinen satumaailma lasikuvun alle. Yhdistä jouluisia eläinhahmoja, joulupalloja ja luonnosta kerättyjä käpyjä ja kaarnaa. Pyöreä lasipallo toimii sekä kupuna että ripustettavana lasiamppelina. Lapset voivat rakentaa omat minimaailmansa suosikkikoristeistaan.

Kokoa lumoava rykelmä

Kokoa sivupöydälle trendikäs sommitelma sisustusesineitä ja leikkokukkia. Muodikas jouluasetelma syntyy erilaisista lasiesineistä ja joulukoristeista. Asettele erikokoisiin ja -mallisiin maljakoihin vihreitä oksia ja havuja. Ne ovat pitkäikäisempiä kuin tavalliset leikkokukat.

Muodikas jouluasetelma syntyy erilaisista lasiesineistä.

Tuo makuuhuoneeseen itämaan tietäjien tunnelma

Joululakanoiden kuosi tulee tänä vuonna kaukomailta. Suurten ornamenttikuvioiden kuuluu näkyä, joten unohda päiväpeitto. Sisustuslehtimäinen muhkea petaus syntyy asettelemalla peitot päällekkäin vaakasuoraan. Yhdistä kuviolakanoiden kanssa jotain perinteisempää, kuten flanellia.

Joululakanoiden kuosi tulee kaukomailta.

Poimi joulukonvehdit käsin

Suklaarasia kuuluu jouluun ja parhaat palat katoavat nopeasti parempiin suihin. Valmisrasioihin jää kuitenkin aina muutama inhokki. Kerää kauniille lautaselle tai tarjottimelle suosikkisuklaasi ja rakenna konvehtikokoelma yöpöydälle.

Tuo joulu ovelle

Tee vaikutus vieraisiin jo ulko-ovella ja askartele ovikranssi tänä vuonna itse. Muodikkain versio syntyy vihreistä oksista, varvuista tai havuista, jotka kestävät hyvin loppiaiseen asti. Viimeistele kranssi suosikkikoristeillasi. Suloinen eläinhahmo toivottaa sekä lapset että aikuiset tervetulleeksi.

Tee vaikutus vieraisiin jo ulko-ovella itsetehdyllä ovikranssilla.