Kauneus  — 4.8.2023

Kauneusvinkit: Kolme tapaa käyttää aurinkopuuteria

Aurinkopuuteri on kesämeikin moniottelija, jota voi käyttää useammalla eri tavalla: loihdi kasvoille luonnollisen päivettynyt ilme, varjosta kevyesti tai tee pronssinen silmämeikki.

Aurinkopuuteri on loistotuote etenkin kesämeikkipussiin, mutta sopii toki myös ympärivuotiseen käyttöön. Sävyn olisi kuitenkin hyvä olla vain muutaman asteen omaa ihon sävyä tummempi, joten talvikaudella aurinkopuuteri on hyvä vaihtaa astetta vaaleampaan. Jos haluat pärjätä yhdellä tuotteella ympäri vuoden, valitse parin sävyn paletti tai erisävyisiä helmiä sisältävä rasia, joilla lopputulosta saa hiukan muunneltua.

 

Kevyesti päivettyneen ilmeen loihtimiseen ja luomien meikkaamiseen voi valita oman maun mukaan mattamaisen tai hohtavan aurinkopuuterin. Korostamiseen ja hehkua antamaan sopivat parhaiten helmiäistä sisältävät, hohtavat aurinkopuuterit, kun taas varjostamiseen on parempi valita mattapintainen aurinkopuuteri. Jos haluat meikin pysyvän erityisen hyvin, valitse voidemainen tai nestemäinen tuote.

1. Luonnollisen päivettynyt look

Aurinkopuuteri taikoo kasvoille lämpimän hehkun ja luonnollisesti päivettyneen ilmeen. Valitse sävy, joka on vain pari astetta ihoasi tummempi ja levitä väriä vähän kerrallaan niille alueille, joihin aurinko luonnollisestikin tarttuu ensimmäisenä: poskipäiden ja otsan korkeimmille kohdille sekä nenänpäähän. Käytä puuterin levitykseen suurta sutia, joka on mahdollisimman pehmeä ja pyöreä.

2. Kevyt varjostus

Aurinkopuuteri sopii mainiosti myös kasvojen muotoiluun ja kevyeen varjostukseen, kunhan käytät täysin mattapintaista puuteria ja varot liian oranssiin taittavaa sävyä. Sudi aurinkopuuteria kasvojesi varjokohtiin eli ohimolle sekä leuka- ja poskiluun alle. Löydät oikean kohdan, kun painat siveltimen varren poskiluun alle suorassa linjassa korvan nipukkaan. Viimeistele lisäämällä poskipään korkeimmalle kohdalle vielä poskipunaa tai hehkua antavaa korostustuotetta. Häivytä sävyjen rajat sudilla.

3. Hehkuvat pronssiluomet

Aurinkopuuteri toimii loistavasti myös luomivärinä, kun haluat luoda kesäisen pronssisen tai lämpimän ruskean silmämeikin. Luomille sopii niin mattainen kuin hohtava aurinkopuuteri. Kevyeen kesämeikkiin riittää hento sipaisu, mutta aurinkopuuteria voi levittää luomille myös useamman kerroksen, jolloin saa intensiivisemmän sävyn. Jos aurinkopuuterissasi on useampi sävy, käytä tummempaa luomivakoon ja silmän ulkonurkkaan. Kapealla siveltimellä aurinkopuuteria voi sipaista myös alaluomelle.