Muoti  — 2.10.2017

Tunnusta yhtä väriä

Tänä syksynä pukeudutaan yhden värin eri sävyihin. Näin otat trendin haltuun.

Muotilehdet ovat jo pitkään julistaneet yhden värin voimaa. Yksi syksyn tärkeimmistä trendeistä on rakentaa koko asu saman sävyn ympärille. Max Mara oli tänä syksynä koonnut koko näytöksensä yksiväristen asujen varaan, mutta trendiä nähtiin myös Nina Riccin, Acnen, Fendin ja Lemairen näytöksissä.

Syksyn ehdoton trendiväri on punainen. Kirkkaaseen kokopunaiseen pukeutuminen vaatii kuitenkin pokkaa, ja helpointa onkin koostaa asu punaisen eri sävyistä. Valitse samaan asuun esimerkiksi tomaatinpunaista, viininpunaista, lohenpunaista, ferrarinpunaista, kirsikanpunaista tai vaikka lämmintä, ruskeaan taittavaa marsalanpunaista.

Yhden värin asun voi koota myös hillitymmästä väripaletista. Tehokas mutta hienostunut kokonaisuus syntyy yhdistämällä esimerkiksi kamelinruskean ja beigen sävyjä. Sekoita vaaleita hiekansävyjä herkullisiin kermansävyihin. Myös kokoharmaa yhdistelmä näyttää tyylikkäältä.

Vaalea väri tuo vaatteiden erilaiset tekstuurit esille. Yhdistä esimerkiksi pörheää mohairia samansävyiseen kiiltävään nahkaan. Vaikutus tehostuu, kun sama värimaailma toistuu myös asusteissa.

Muodikkain tapa käyttää väriä on pukeutua yhden värin eri sävyihin.

Yhdistä kirkkaanvärinen yläosa tummansiniseen.

Kokokeltainen asu ei jää huomaamatta.