Muoti  — 23.2.2018

Uusia skandimuodin brändejä Stockmannilla

Kevät 2018 on tuonut mukanaan Stockmannille useita raikkaita skandibrändejä. Unisex-tyylin vahva edelläkävijä Hope, arkkitehtooninen House of Dagmar, istuvuuden nimiin vannova Totême sekä suomalainen contept-tyyliä edustava R-Collection tarjoavat modernin naisen vaatekaappiin tätä aikaa puhuvia, helposti omaan tyyliin linkitettäviä vaatevalintoja.

Totême

Helmikuun tuorein skandiuutuus Stockmannilla on Toteme, jota on tituleerattu esimerkiksi tämän hetken kovimmaksi insider-brändiksi. Ruotsalaisen brändin on perustanut bloggari Elin Kling yhdessä miehensä kanssa. Mallistojen ytimessä on ajatus luoda modernille naiselle toimivan vaatekaapin perusta huippuunsa viedyllä muotoilulla ja istuvuudella.

 

 

Hope

Hope on yksi vahvimmista ruotsalaisista muotibrändeistä, jolla on oma yhtenäinen ja tunnistettava tyylinsä. Vaatteissa on kokomerkinnät sekä naisille että miehille, mallistojen unisex-tyyli puhutteleekin molempia. Tunnistettavan tyylin avainsanoja ovat pienieleisyys, ylityöstämättömyys ja autenttisuus. Edellä mainittujen skandimerkkien tavoin Hope vastaa tarpeeseen näyttää rennosti tyylikkäältä arjessa. Brändin tyylin ispiroijia ovat perinteiset miesten työvaatteet sekä vanhan ajan uniformut. Siisti siluetti istuu tarkkaan sijoitettujen leikkausten ansiosta ja yksityiskohdilla luodaan viimeisteltyä designia.

House of Dagmar

Ruotsalainen House of Dagmar palaa Stockmannin valikoimaan usean vuoden tauon jälkeen. Skandinaavisen selkeät mallistot tarjoavat laatuvalintoja. Kolmen sisaren luotsaama brändi on saanut nimensä naisten vaatturina toimineelta isoäidiltä, joka persoonassaan ilmensi itsevarmuutta, lahjakkuutta ja tyyliä. Nämä piirteet naiset ovat ottaneet myös House of Dagmarin tyylin kulmakiviksi. Hienostunut ja jopa arkkitehtooninen brändi, jonka mallistoja värittävät tyylitellyt luonnolliset muodot sekä geometrisuus. Brändin erityistä vahvuusaluetta ovat vaikuttavat neuleet, jotka luovatkin jokaisen malliston ytimen. inspiraation lähteenä ovat niin arkkitehtuuri kuin nykytaide ja kulttuuri.

R-Collection

Kotimainen perheyritys R-Collection vaalii suomalaista laatua niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. R-Collectionilla suunnittelu alkaa Kajaanin tehtaalla materiaalista ja kankaan valinnasta. Kajaanin toimipisteessä idea muuttuu kaavaksi ja mallikappaleeksi, josta se lähtee ommeltavaksi Viroon. Tuotteiden toimivuus ja materiaalien kestävyys testataan tarkasti pohjoisen olosuhteissa ennen tuotannon aloittamista.  Kestävien materiaalien lisäksi selkeiden linjojen ansiosta vaatteet kestävät aikaa. Luonnonmateriaaleilla, kuten villalla ja silkillä, tuodaan variaatiota collegeista ja anorakeista tunnettuun valikoimaan. Kevään ja kesän 2018 mallistossa näkyy entistä enemmän naisellisuus sekä huippusuosittu, ajankohtainen skandinaavinen contemp-tyyli. Keväiset värit, kuten keltainen, vaaleanpunainen ja sumunvihreä, tuovat talven jälkeen asukokonaisuuteen kaivattua raikkautta.