Muoti  — 5.10.2021

Ikimuistoisiin iltoihin – kokoa ajaton asukokonaisuus klassikoista

Kuinka olemmekaan kaivanneet illanviettoja hyvässä seurassa. Uuden ajan iltapukeutumiseen kuuluvat laadukkaat materiaalit ja ajaton tyyli.

Sekä miesten että naisten iltapukeutumisessa vaivattomin ratkaisu – ja samalla vastuullinen tyylivalinta – on satsata yhteen monikäyttöiseen laatuvaatteeseen, jonka voi pukea ylleen tilaisuudesta toiseen aina kauden ensimmäisestä teatteri-illasta pikkujouluihin. Kun iltatyyli rakentuu sävymaailmaltaan neutraalin ja leikkaukseltaan klassisen vaatteen varaan, on asun ilmettä helppo muunnella asusteiden avulla lähes loputtomasti.

Naiselle: monikäyttöinen mekko ja ajattomat asusteet

Naisten iltapukeutumisen ikiklassikko on pikkumusta, mutta iltarientoihin sopivat mainiosti myös nyt erityisen ajankohtaiset, runsaat, midihelmaiset mekot.

 

Mustan lisäksi muut tummanpuhuvat värit ovat varmoja valintoja iltakäyttöön, ja materiaalissa saa mielellään olla ripaus juhlavuutta: läpikuultavuus, hento hohde tai pitsiset yksityiskohdat nostavat leningin – ja fiiliksen – arjen yläpuolelle.

 

Iltatyylin viimeistelevät ajattomat asusteet sekä tilanteeseen sopivat päällysvaatteet. Esimerkiksi elegantit korkonilkkurit, siro nahkalaukku, linjakas villakangastakki, nahkakäsineet ja kashmirhuivi ovat klassikkoja, jotka sopivat sekä juhlavampaan pukeutumiseen että arkikäyttöön.

Miehelle: räätälöityä ja ryhdikästä

Puku on takuutyylikäs valinta miesten iltapukeutumiseen, mutta epämuodollisissa tilaisuuksissa puku voi mainiosti olla klassisen mustan tai tummansinisen sijaan vaikkapa tummanvihreä tai hillitysti kuvioitu.

 

Räätälöity ja ryhdikäs, mutta pukua ripauksen rennompi valinta on irtotakki, jonka voi yhdistää klassisesti siisteihin housuihin ja kauluspaitaan. Viileänä vuodenaikana kauluspaidan voi korvata laadukkaalla poolonuleella, joka on linjakkaan tyylikäs yläosa sekä sellaisenaan että bleiserin alle puettuna.

 

Persoonallisuutta ja väriä asukokonaisuuteen tuovat asusteet, kuten taskuliinat ja solmiot, joiden avulla on helppo leikitellä erilaisilla kuosi- ja väriyhdistelmillä. Laadukkaat nahkakengät puolestaan antavat asulle kuin asulle ripauksen klassista herrasmiehen tyyliä ja kestävät hyvin hoidettuna vuodesta toiseen.