Muoti  — 10.12.2021

Toppatakki on talven supersankari

Vuodenvaihteessa raikkaus ja toimivuus puhuttelevat. Alkuvuoden sääolosuhteet voivat kuitenkin olla arvaamattomat, joten talvivaatteiden täytyy suojata sekä paukkupakkasilta että hyytävältä tihkusateelta. Kokosimme niksit, joilla löydät uuteen vuoteen sen oikean toppatakin ja puet sen tyylikkäästi.

Valmistauduitpa työmatkaan, ulkoiluun tai rinteeseen, toppatakki on paras ystäväsi. Ennakkoluulottomalla kokeiluasenteella jopa makkaratakista saa rakennettua tyylikkään asukokonaisuuden, josta on moneen. Käytännöllisyytensä lisäksi toppa on oikeastaan aika cool.

Paksu toppatakki kunniaan

Armottomassa säässä kainostelematon toppatakki on paras ystäväsi. On kerrassaan huikea tunne, kun ulkona ei palella! Muhkea toppatakki toimii ulkoilun lisäksi saumattomasti arjessa, kun yhdistät sen ennakkoluulottomasti siisteihin alaosiin ja nahkanilkkureihin – kontrasti tekee asusta kuin asusta mielenkiintoisen.

 

Lue myös: Pinnalla nyt: The North Face Nuptse

Kokeile kerrostamista

Kerrospukeutuminen on talvella käytännöllistä, mutta sen voi tehdä myös tyylikkäästi. Kerrostamalla eri pituuksia, materiaaleja ja värisävyjä saa aikaan mielenkiintoisia yhdistelmiä ja samalla asukokonaisuus taipuu kaikkiin päivän menoihin: töistä happihyppelyn kautta uusimpaan taidenäyttelyyn. Kokeile kahta takkia päällekkäin tai ohutta toppaliiviä kevyemmän takin alle. Leudommilla talvisäillä pitkä neule ja kevytuntuvatakki tai trendikäs tikkitakki on toimiva, lämmin ja ajankohtainen yhdistelmä.

 

Tyylikkäänä rinteessä

Rinteessä muuntautumiskyky ja toimivuus ovat ehdottomia edellytyksiä, mutta tyylikkyydestä saa lisäpisteitä – ainakin itseltään. Vauhdin huumassa on helppo kuvitella olevansa Bond-elokuvien tyylikäs ja virtaviivainen laskettelija, mutta silloin asun täytyy olla kuosissa. Koosta lasketteluasu kokonaan samasta väristä tai kokeile maustaa sitä retro-vaikuttein. Muista huomioida myös after ski sekä asusteet, molemmissa överit ovat usein varmempi vaihtoehto kuin vajarit.

Toppatakit pikkukiitäjille

Perheen pikkulaskijoille tyyli on rinteessä yhtä tärkeää kuin aikuisille. Kirkkaat väriyhdistelmät ja hauskat kuosit ovat varmaa valuuttaa, riehakkaita asusteita unohtamatta. Voisiko pikkukiitäjäsi olla rinteiden hurjin lumileopardi tai hauskin hattivatti? Pieni leikki tekee kerrospukeutumisesta helpompaa ja laskettelupäivästä menestyksen.