Muoti  — 17.1.2020

Toppatakki on talven supersankari

Vuodenvaihteessa raikkaus ja toimivuus puhuttelevat. Alkuvuoden sääolosuhteet voivat kuitenkin olla arvaamattomat, joten talvivaatteiden täytyy suojata sekä paukkupakkasilta että hyytävältä tihkusateelta. Kokosimme niksit, joilla löydät uuteen vuoteen sen oikean voimatoppiksen ja puet sen tyylikkäästi.

Kokeile kerrostamista

Kerrospukeutuminen on talvella käytännöllistä, mutta sen voi tehdä myös tyylikkäästi. Kerrostamalla eri pituuksia, materiaaleja ja värisävyjä saa aikaan mielenkiintoisia yhdistelmiä ja samalla asukokonaisuus taipuu kaikkiin päivän menoihin; töistä happihyppelyn kautta uusimpaan taidenäyttelyyn. Kokeile kahta takkia päällekkäin tai ohutta toppaliiviä villakangastakin alle. Leudommilla talvisäillä pitkä neule ja kevytuntuvatakki on toimiva, lämmin ja trendikäs yhdistelmä.

 

Paksu toppatakki kunniaan

Armottomassa säässä kainostelematon toppatakki on paras ystäväsi. On kerrassaan huikea tunne, kun ulkona ei palella! Muhkea toppatakki toimii ulkoilun lisäksi saumattomasti arjessa, kun yhdistät sen ennakkoluulottomasti siisteihin alaosiin ja nahkanilkkureihin – kontrasti tekee asusta kuin asusta mielenkiintoisen. Väitämme, että kun pysyt lämpimänä, saatat myös intoutua työmatkaliikuntaan!

Muhkea ja hengittävä Diitta-toppatakki pitää lämpimänä tyylistä tinkimättä. Ajaton ruutukuosi piristää talvista työmatkaa.

Michael Michael Korsin untuvatakki on lämmin ja trendikäs valinta. Värikäs toppatakki erottuu edukseen myös pimeänä kautena.

Pitkässä plus-koon untuvatakissa on säädettävä helma ja suojaava huppu. Saatavilla myös mustana.

Samettipintaa jäljittelevä lyhyt toppatakki on muhkea ja trendikäs valinta.

Miesten Didriksons Urban-kevyttoppatakki pitää lämpimänä viileilläkin ilmoilla. Kiinteä huppu ja korkea kaulus antavat lisäsuojaa, ja hihansuut kääntämällä esiin saa myös heijastimet.

Pehmeästä lampaannahasta valmistetussa takissa on toppatakin lämpö ja nahkatakin asenne.

Jack & Jonesin muhkea toppatakki suojaa vedeltä ja tuulelta.

JorCall Puffer -toppatakissa on hieno maisemakuviointi. Takin muhkea toppaus lämmittää tehokkaasti, ja päällyskangas hylkii vettä.

Tyylikkäänä rinteessä

Rinteessä muuntautumiskyky ja toimivuus ovat ehdottomia edellytyksiä, mutta tyylikkyydestä saa lisäpisteitä – ainakin itseltään. Vauhdin huumassa on helppo kuvitella olevansa Bond-elokuvien tyylikäs ja virtaviivainen laskettelija, mutta silloin asun täytyy olla kuosissa. Koosta lasketteluasu kokonaan samasta väristä tai kokeile maustaa sitä retro-vaikuttein. Muista huomioida myös after ski sekä asusteet, molemmissa överit ovat usein varmempi vaihtoehto kuin vajarit.

Pikkukiitäjät

Perheen pikkulaskijoille tyyli on rinteessä yhtä tärkeää kuin aikuisille. Kirkkaat väriyhdistelmät ja hauskat kuosit ovat varmaa valuuttaa, riehakkaita asusteita unohtamatta. Voisiko pikkukiitäjäsi olla rinteiden hurjin lumileopardi tai hauskin hattivatti? Pieni leikki tekee kerrospukeutumisesta helpompaa ja laskettelupäivästä menestyksen.

Valmistauduitpa siis työmatkaan, ulkoiluun tai rinteeseen, muista, että toppavaatteita parjataan usein turhaan. Ennakkoluulottomalla kokeiluasenteella jopa makkaratakista saa rakennettua tyylikkään asukokonaisuuden, josta on moneen. Käytännöllisyytensä lisäksi toppa on oikeastaan aika cool.