Muoti  — 29.10.2020

Miesten juhlamuoti on nyt minimalistista

Hyvin istuva puku, laadukkaat kengät ja tarkoin valitut asusteet – niistä juhlakauden tyylikkäin herrasmies tunnetaan. 

Näytä pehmeä puolesi

Loppuvuoden juhliin puvun alle voi pukea ohuen villapoolon kauluspaidan sijaan. Menneiden vuosikymmenien tyyliä henkivä look tuntuu mukavan pehmeältä mutta näyttää huolitellulta. 

 

Jos poolopaidan kauluksen korkeus ahdistaa, kokeile kompromissina matalampaa kilpikonnakauluksista neuletta.

Vähemmän on enemmän

Karsittu juhlalook toimii, kun päälle valitsee vain korkealaatuisia materiaaleja. Kauluspaita 69,90 e, Olymp. Irtotakki 129,99 e ja housut 69,99 e, Selected. Nahkakengät 299 e, Loake.

Juhliva minimalisti luopuu halutessaan solmiosta, ja jopa sukista. Pelkistettyyn pikkujoululookiin riittää tumma puku ja valkoinen kauluspaita. Älä kuitenkaan unohda vyötä, vaikka karsisit muut asusteet minimiin. 

 

Yksinkertaisen juhlatyylin viimeistelevät kiillotetut nahkakengät, laadukas rannekello, tukkaan suittu mattavaha ja muutama suihkaus suosikkituoksua. 

Tyylikkäänä myös ulkona

Kun juhla-asu on skarppi, on päällysvaatteiden hyvä olla samaa sarjaa. Jätä siis juhlailtana toppatakki eteiseen. Villakangastakki kannattaa ostettaessa valita hieman väljänä juuri siksi, että sen alle mahtuu tarvittaessa myös puvuntakki. 

 

Jos pakkanen paukkuu, villakankainen lierihattu on pipoa siistimpi päähine ja tyylikkäät nahkahanskat lapasia parempi valinta. Sateisena iltana kainaloon kannattaa kaapata sateenvarjo – se pitää kuivana herrasmiehen kumppaneineen.