Muoti  — 4.10.2021

adidas x Marimekko -mallisto

Toinen adidas x Marimekko -yhteistyömallisto yhdistää jälleen suomalaisen designin ja funktionaalisen urheilumuodin. Uuden kokoelman vaatteissa ja asusteissa kukkii yksi Marimekon ikonisimmista kuvioista: Maija Isolan maailmankuulu Unikko.

Toinen adidas x Marimekko -yhteistyömallisto tuo jälleen yhteen kaksi designmaailman ikonia, kun Marimekon omintakeiset, luonnosta inspiroituneet kuviot yhdistyvät täydellisesti liikkumiseen luotuihin adidas-tyyleihin.

Pehmeässä, oversize-mitoitetussa adidas x Marimekko -hupparissa kukkii kullanhohtoinen Unikko.

Uutta adidas x Marimekko -kokoelmaa tähdittää Maija Isolan vuonna 1964 suunnittelema Unikko, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa urheiluvaatteissa. Mallisto kannustaa rohkeaan itseilmaisuun ja juhlistaa pelotonta luovuutta, jota Unikkokin symboloi, syntyihän kuosi aikoinaan Maija Isolan kynästä vastalauseena Armi Ratialle, joka oli kieltänyt kukkakuvioiden suunnittelun Marimekossa.

 

Ainutlaatuisessa adidas x Marimekko -kokoelmassa Marimekon rohkeat kuviot ja funktionaalinen tyyli kohtaavat adidaksen urheiluvaateosaamisen. Yhteistyön tavoitteena on ollut luoda monikäyttöisiä ja innovatiivisia urheiluvaatteita vastuullisista materiaaleista, kuten kierrätetystä langasta. Uuden malliston vaatteisiin on käytetty muun muassa huippusuorituksiin tehtyjä Primegreen-kierrätysmateriaaleja.

adidas x Marimekko: Suosikkikuvioita ja suorituskykyä

Viime heinäkuussa lanseerattu ensimmäinen adidas x Marimekko -yhteistyömallisto toi Marimekon rohkeat kuviot ensimmäistä kertaa urheilumuotiin. Ensimmäisessä mallistossa uutta virtaa adidas-klassikoille antoivat kaksi legendaarista Marimekko-printtiä: Annika Rimalan Laine-kuvio vuodelta 1965 sekä Maija Louekarin Räsymatto-kuvio vuodelta 2009.

 

Eloisien printtien koristama, elämänsä seikkailijoille tehty mallisto piti sisällään kesäiseen treeniin ja jokapäiväiseen käyttöön sopivia keveämpiä vaatteita ja asusteita, kuten t-paitoja, shortseja leggingsejä, treenitoppeja, uimapukuja ja lippiksiä. Mukana oli samoja tuotteita myös lapsille.

 

“Olemme erittäin ylpeitä esitellessämme yhteistyömallistomme adidaksen kanssa. Marimekon filosofia on alusta alkaen, jo 70 vuotta sitten, ollut vahvistaa ihmisiä olemaan onnellisia värikkäiden printtien tuoman taiteen kautta. Marimekon rohkeat printit sopivat adidaksen innovatiivisiin ja rajoja rikkoviin urheiluvaatteisiin täydellisesti – käytännöllinen mutta leikkisä mallisto tähtää tuomaan iloa jokapäiväiseen elämään”, kertoi Marimekon luova johtaja Rebekka Bay ensimmäisestä yhteistyömallistosta.

Löydä liikkumiseen luotu uusi lifestyle-mallisto

Toinen adidas x Marimekko -mallisto on sävymaailmaltaan edellistä tummempi ja tarjoaa myös syksyisiin säihin sopivia, superpehmeästä fleecemateriaalista valmistettuja huppareita, housuja ja mekkoja. Vaatteiden väljät linjat ja mukavat materiaalit antavat vapauden liikkua, mutta pitävät huolen mukavuudesta myös kotisohvalla. Kuten Marimekossa todettiin jo 50-luvulla: myös mekossa pitää pystyä juoksemaan.

 

Toisessa adidas x Marimekko -mallistossa kukkii Unikko

 

 

TULOSSA KEVÄÄLLÄ 2022: KOLMAS ADIDAS X MARIMEKKO -YHTEISTYÖMALLISTO

 

Kolmas adidas x Marimekko -yhteistyömallisto lanseerataan keväällä 2022.  Uuden malliston tuotteet tulevat Stockmannille myyntiin vaiheittain kevään ja alkukesän aikana. Seuraa Stockmann.comia, uutiskirjeitämme sekä somekanaviamme, niin kuulet ensimmäisenä, kun uutuudet ovat myynnissä!