Koti  — 4.4.2018

Valitsimme kevään neljä tärkeintä sisustushankintaa

Jos kaipaat kotiisi jotain uutta, valitse minimaljakko tai paimentolaismaton uusi versio. Listasimme kevään tärkeimmät sisustushankinnat.

MINIMALJAKKO

Ruotsalaisen Carina Seth Anderssonin Marimekolle suunnittelema Mini-maljakko on kevään hitti. Maljakko on nimensä mukaisesti minikokoinen: se on vain kuusi senttiä korkea.

 

Turkoosi maljakko sopii täydellisesti viime aikojen minimalistiseen kukkatrendiin. Maljakkoon asetellaan vain yksi kukka tai oksa, ja erilaisia maljakoita kootaan ryhmiksi.

KUKKAKUOSI

Kukkakuosia on nyt kaikkialla: huonekaluissa, tapeteissa, kankaissa ja astioissa. Mustavalkoisena kukkakuosi sopii myös vannoutuneen minimalistin kotiin. Lapuan Kankureiden pellavasta ja puuvillasta tehty Ruut-peite on suunniteltu käytettäväksi päiväpeittona tai pöytäliinana. Sen voi heittää myös sohvalle torkkupeitoksi.

PÄIVITETTY HITTIMATTO

Mustavalkoisuuden jälkeen kotiin himoitaan väriä. Mustavalkoiset paimentolaismatot saavat rinnalleen värikkäitä versioita. Pörrömaton kevään trendiväri on vaaleanpunainen. Kuvioitu matto yhdistetään marokkolaiseen tapaan värikkäisiin kuoseihin. Helpoin tapa on koota sohvalle erilaisia printtityynyjä.

ROSOINEN KERAMIIKKA

Kevään himotuimmat astiat näyttävät käsintehdyiltä ja tuntuvat karheilta. Muodissa ovat nyt kiviastiat, punasavi ja pinnat, jotka on jätetty huolettoman rosoisiksi.

 

Tanskalaisen Aidan Raw-sarjan astiat on tehty käsin, ja siksi niistä jokaisessa on hieman erinäköinen pinta.