Koti  — 29.5.2018

Viileitä unia!

Pitkä kuuma kesä – ja pitkät unettomat yöt. Kesällä unirytmit voivat mennä sekaisin, kun päivien kulku poikkeaa tavallisesta. Familonin kesätuotteilla ja vinkeillä nautit makeista unista kesälläkin!

Kehon tarve uneen ei vähene kesällä, vaikka lisääntynyt auringonvalo voikin virkistää mieltä. Huonosti nukutut yöt näkyvät stressihormoni kortisolin erityksen kasvuna: unettomalla kortisolipitoisuudet ovat korkeat sekä yöllä että päivällä.

 

Makuuhuoneessa katse tulisi kiinnittää ensi tilassa peiton valintaan ja materiaaleihin. Uusi, viileältä tuntuva Familon Cool Night -kevytpeite on erittäin ohut ja superkevyt unikaveri kesäuniin tai viileitä unia ympäri vuoden kaipaavalle. Ylellisen peiton Aerelle® Cool Night -erikoisontelokuitu ja Climarelle® Cool -erikoiskangas aikaansaavat yhdessä ihanan viilentävän vaikutuksen. Täytekuitu varastoi ylimääräisen lämmön pois kehosta ja erikoiskankaan hi-tech mikrokapselit tehostavat viileää tuntemusta. Peitolla on Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus®, joka takaa tuotteen sopivuuden myös herkimmille.

 

Noin puolet kehon lämmöstä haihtuu pään kautta. Siksi tyynylläkin on väliä! Kuumakallen kannattaa valita päänsä alle viileältä tuntuva Familon Cool Night -tyyny. Puolipehmeä ja puolikorkea tyyny soveltuu erilaisiin uniasentoihin ja on kuin raikas kesätuuli poskea vasten. Aerelle® Cool Night -erikoispallokuitu ja Climarelle® Cool -erikoiskangas aikaansaavat yhdessä viilentävät vaikutuksen.

 

Hengittävät ja miellyttävän tuntuiset vuodevaatteet sekä yöpuku auttavat nukahtamaan nopeammin. Suosi vuodevaatteissa luonnonmateriaaleja, jotka eivät hiosta: esimerkiksi pellava tuntuu kesällä viileältä ihoa vasten. Suloisen pehmeiden Familon Princess -pellavalakanoiden luonnollinen lämmön- ja kosteudensiirto-ominaisuus pitää lakanat kuivina sekä raikkaina koko yön. Hienosti viimeistellyt kivipestyt pellavalakanat sopivat vaikka kuninkaalliselle – ja Allergiatunnuksen® myötä myös perheen herkimmille. Valitse suosikkisi laajasta värivalikoimasta: puuteriset, mustikansiniset, tummansiniset, valkoiset tai harmaat.

Familon

Muista myös nämä iltatoimet, jotka helpottavat nukahtamista kuumina kesäiltoina

1Viilentäydy ennen nukkumaanmenoa. Käy viileässä suihkussa tai rauhallisella iltauinnilla. Älä urheile juuri ennen nukkumaanmenoa, sillä kehon viilenemiseen voi kulua muutama tunti. Jos menet jo valmiiksi kuumissasi nukkumaan, hikoilet varmasti sängyssä.

2Avaa ikkuna. Kesäyö voi tuntua tuskallisen kuumalta etenkin pienessä asunnossa. Avaa ikkuna jo hyvissä ajoin illalla, jotta asunto saa tuulettua ja viilentyä.

3Hanki pimennysverhot, joilla saat huoneen hämäräksi. Liiallinen valo häiritsee päivärytmiä: valoisaan vuodenaikaan uni maistuisi vasta yömyöhään. Hämärässä huoneessa rauhoitut nukkumaanmenoon.

4Rauhoita illat ja pidä kiinni nukkumaanmenoajasta. Vaikka valoisat illat houkuttelevat kukkumaan yöhön asti, yritä pitää kiinni normaalista unirytmistä ja rauhoittua jo hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Kehosi kiittää rutiineista: hyvä uni saavutetaan säännöllisillä nukkumaanmenoajoilla. Tee iltatoimet rauhassa ilman sosiaalisen median tai television aiheuttamaa hälyä.

Familon

 

Lisää inspiraatiota makuuhuoneen sisustukseen:

9 askelta ihanaan uneen
Pujahda pehmeään pellavaan