Koti  — 27.2.2018

Sisusta kasveilla – 4 muodikasta ideaa

Vihersisustajat himoitsevat nyt mehikasviasetelmia ja kauniisti stailattuja vesikasveja. Poimi tästä neljä trendikästä tapaa sisustaa kasveilla.

Kohauta statement-kasvilla tai kokoa mehikasviparvi.

Kuvat: By Lassen

 

KOHAUTA STATEMENT-KASVILLA TAI KOKOA MEHIKASVIPARVI
Suuri on kaunista, myös viherkasvien maailmassa. Vannoutuneet vihersisustajat suosivat statement-viherkasveja. Yksi iso kasvi riittää, ja luot viidakkomaisen tunnelman kotiisi hetkessä. Valitse komea oliivi- tai kumipuu tai herkkä sitruunapuu tai hanki trendikäs lyyraviikuna. Peikonlehti on näyttävä ja rehevä klassikko.

Jos sinulla ei ole tilaa jättiläiskasville, vaihda vaihde pienempään. Vain vähän kastelua kaipaavat mehikasvit ovat monen viherpeukalon suosikkeja. Näitä minikasveja on lukemattomia. Mehikasveihin luetaan muun muassa kaikki kaktukset ja paksu- ja nahkealehtiset kasvit, kuten rahapuu.

Pieniä mehikasveja kannattaa hankkia monta. Osta mehikasveja eri sävyissä, kuten haalean vihreinä tai violetteina. Tee niistä muodikas asetelma istuttamalla eri muotoisia ja värisiä mehikasveja samaan laakeaan ruukkuun.

Ferm Living kukkalaatikko 199€

Kuva: Ferm Living

 

KASVATA YRTTIMAA KUKKALAATIKOSSA
Tuoreet yrtit maustavat sekä ruoan että keittiön sisustuksen. Kokoa lempiyrttisi purkeissa tyylikkääseen kukkalaatikkoon pöydälle, niin ne ovat käsien ulottuvilla. Etenkin timjami, salvia ja kirveli kaunistavat keittiötä.

Siro kaluste sopii myös eteisen tai olohuoneen moderniksi kukkapöydäksi, kun laitat sinne kokoelman pieniä viherkasveja, kuten vaikka muorinkukkaa, kilpipiileaa tai kodinonnea.

Valloita ilmakasveilla koko koti.

VALLOITA KOTI ILMAKASVEILLA
Ilmakasvit eli tillandsiat ovat huonekasvien kapinallisia. Ne eivät multaa tai ruukkua kaipaa, ja kosteuden ne keräävät pääasiassa lehtiensä avulla huoneilmasta. Kastelu hoidetaan sumuttamalla tai veteen upottamalla.

Valloita ilmakasveilla koko koti. Laita niitä sellaisenaan vaikka kirjahyllyn reunalle tai yöpöydälle. Kokeile myös terraariota, jossa ilmakasvi laitetaan lasiseen astiaan. Asettele seuraksi esimerkiksi näyttäviä simpukoita tai kiviä. Tee ilmakasveista katseen vangitsevia asetelmia: sommittele niitä laakeaan astiaan pöydälle tai ripusta lasipurkeissa amppeleihin.

Laita kaunis lehti tai verso veteen lasiseen maljakkoon ja katso, miten se alkaa kasvaa.

Kuva: Menu

 

VEDENALAISET VILJELMÄT
Pistokkaat ovat nyt vihersisustajien suosiossa. Viherkasvista katkaistun verson juurrutus vedessä onkin helppo ja trendikäs tapa tuoda hieman vihreää kotiin. Laita kaunis lehti tai verso veteen lasiseen maljakkoon ja katso, miten se alkaa kasvaa.

Myös vesikasvit ovat herättäneet viherpeukaloiden kiinnostuksen. Ne ovat viherkasveja, jotka viihtyvät upoksissa. Laita vesikasvi purkissaan lasiastian pohjalle ja täytä astia vedellä. Kokoa vedenalainen maisema ja laita vesikasvin seuraksi koristehiekkaa ja -kiviä.

 

Puutarhatuotteet