Koti  — 1.12.2017

Personal Shopper on apunasi jouluostoksilla

Joulukuussa moni tuskailee sopivan joululahjan löytämisen kanssa. Tätä helpottamaan olemme laajentaneet palveluamme Personal Shoppereilla. Joulukuun lauantaisin asiantuntevat Personal Shopperimme helpottavat jouluostosten tekoa tai auttavat joulun juhla-asun tai meikin loppusilauksen tekemisessä kaikissa tavarataloissamme.

Personal Shopperit palvelevat kaikissa tavarataloissamme joulukuun lauantaisin klo 10–18. Nappaa Personal Shopperia hihasta, ja lähtekää sinun tarpeisiisi keskittyville ostoksille. Osastoilla kiertelevän henkilökohtaisen ostosavustajan tunnistat Personal Shopper -tunnuksesta.

 

Personal Shopperimme Ona Vermilä kertoo työstään Helsingin keskustan kodinosastolla ja antaa asiantuntijana parhaat vinkit joulupakettiin käärittäviksi.

Henkilökohtaista ostosapua

Personal Shopperin tehtäviin kuuluu monenlaista asiakkaan auttamista. Jotkut asiakkaat haluavat vain neuvon, mistä etsityn tuotteen löytää, jotkut kaipaavat asiantuntijan vahvistusta tuotteen sopivuudesta ja jotkut kaipaavat ratkaisua ongelmaan tietämättä tarkkaan, mitä etsivät. Usein Onan palvelemille asiakkaille käy kuitenkin niin, että yhteisiä ostoksia jatketaan myös sen jälkeen, kun tarvittu tuote on löytynyt.

 

”Usein asiakas tulee tavarataloon ajatuksenaan, että tänään hoidan nämä asiat ja ostokset. Kun tarpeisiin löydetään yhdessä nopeastikin sopivat tuotteet ja asiakas huomaa, että hänellä on apunaan asiantuntija, jolla on aikaa ja joka keskittyy vain hänen tarpeisiinsa, niin monesti samalla kertaa hoidetaan muitakin ostoksia. Esimerkiksi lahjoja etsivä asiakas voi muistaa, että omat petivaatteet kaipaavat päivitystä tai kotiin on etsitty jo pitkään jotain perustarpeistoa.”

Personal Shopperin apuun ei kuitenkaan tarvita valmista listaa, riittää että on tarve yhdellekin asialle. Myös ajan suhteen ostosavustajilla on pelisilmää. Oikeaa ostosta voidaan hakea ajan kanssa pohdiskellen tai sitten lahja-apua voi pyytää vaikka matkalla juhliin.

 

Erityisesti lahjojen etsijät ovat Onalle kiinnostavia palvelutehtäviä, sillä tällöin tarpeiden kartuttamiseksi tarvitsee tehdä tavallistakin enemmän tarkentavia kysymyksiä lahjansaajasta, kun asiakkaasta itsestään ei voi lukea, mikä tuote voisi tyyliltään ja värimaailmaltaan olla sopiva.

 

Tietysti Onalla on takataskussaan muutama aina toimiva lahjavinkki kuhunkin sesonkiin ja juhlapäivään, kun saajaa ei tunneta kovin hyvin. Myös tuoteuutuuksista Personal Shoppereilla on paras tietämys, jonka ansiosta he osaavat suositella tuotteita, joita asiakas ei välttämättä osaa edes etsiä.

 

Kenelle Ona sitten erityisesti suosittelee Personal Shopperia?

 

”Ihan kenelle vaan. Kuka tahansa tarvitsee makutuomaria tai shoppailukaveria tai ihmistä joka auttaa ostopäätöksissä ja suosittelee sinulle tuotteita. Minulla on ollut asiakkaina ihan kaiken ikäisiä ihmisiä, perheitä, yksin liikkeellä olevia ja isompia porukoita. Tietysti näin joulun alla on paljon juuri lahjavinkkien kysyjiä.”

Onan lahjavinkit

Kodin osaston tuotteista Onalla on antaa muutamia toimiviksi todettuja lahjavinkkejä. Esimerkiksi naisen ja miksei miehenkin pakettiin Ona suosittelee käärimään Gignerlilyn silkkityynyliinan. Tyynyliina paitsi näyttää upealta, se on myös kauneudenhoitotuote, jonka silkki luonnonmateriaalina ja hengittävänä saa ihon hehkumaan ja tekee hyvää hiuksille.

 

Lisäksi osastolla on satiinisia ja silkkisiä kimono-aamutakkeja, jotka ovat ihania ja ylellisiä lahjoja. Kierrätetystä silkistä tehdyt kimonot ovat uniikkeja, eikä mikään niistä ole samanlainen. Uniikit tuotteet saavat myös saajan tuntemaan lahjat henkilökohtaisiksi.

 

Miehelle Ona suosittelisi kylpytakkia. Miesten kylpytakeista on hyvä valikoima erilaisia paksuuksia ja malleja, ja kylpytakit tuotteina ovat yleensä hieman sellaisia, että mies itse ei panosta niihin eikä välttämättä huomaa vanhan tarvitsevan päivitystä, mutta arvostaa kun saa kunnollisen lahjaksi. Tähän liittyen kodin osaston valikoimissa olevista kylpytohveleista, suihkusaippuoista ja voiteista saa rakennettua oikean hemmottelupaketin.

 

Oluesta pitäville Ona suosittelee Spiegelaun olutlaseja, joita on saatavilla eri oluille sopivia olutmaistelusettejä tai sitten jos tietää saajan suosikkioluen, niin useamman samaa lasia.

 

Lapsille tarpeellisina lahjoina Ona vinkkaa uudet nukkumatyynyt. Erityisesti Joutsenella on lapsille hyviä korkeuksia ja tyynyjen materiaali on erinomaista. Tyyny tulisi uusia 2–3 vuoden välein. ”Valitettavan harvoin näin tulee tehtyä, vaikka uni on tärkeä osa meidän kaikkien elämää. Kaikki voittavat, jos lapset nukkuvat paremmin”, Ona naurahtaa.

 

Vanhemmille lahjansaajille, esimerkiksi 60-vuotislahjoiksi, ostetaan paljon villahuopia, esimerkiksi Lapuan Kankureiden suomessa tehdyt huovat ovat Onan kokemuksen mukaan suosittuja. Laajemminkin kotimainen design on arvostettu ja varma lahja.

 

Pienemmäksi muistamiseksi tai kylään viemiseksi sopivat loistavasti ranskalaisen Compagnie de Provencen saippuat ja voiteet. Tänä jouluna brändiltä on tullut tauon jälkeen jälleen jouluinen lahjapakkaus, jota fanit ovat jo osanneet odottaa. Varma tuliainen ovat myös keittiö- ja saunatekstiilit.

Tämän vuoden hittilahjat

Mikä tänä jouluna nousee hitiksi, on tietysti etukäteen vaikea ennustaa. Ona osaa kuitenkin jo nostaa esiin kiinnostavia uutuuksia, jotka varmasti löytävät tiensä tämän joulun paketteihin. Ona on huomannut, kuinka trendien vaihtuminen on aina vain nopeampaa ja ihmiset haluavat yhä enemmän sitä, mikä on juuri nyt ”se juttu”.

 

Esimerkiksi suosituista alpakkahuovista on tullut uusia ihania murrettuja sävyjä. Nyt syvät värit ovat tulleet valkoisen ja beigen rinnalle ja väreillä uskalletaan luoda lämpöä kotiin. Pehmeät ja lämpimät asiat nousevat joka vuosi joulun lähestyessä ja nyt hyggeily on erityisen suosittua.

 

Myös Iittala X Issey Miyake -sarja on nyt suosittu lahjaidea. Japanilaistyylinen zen-henki on suosittua sisustuksessa, ja astiasarjassa zeniläisyys yhdistyy kauniisiin väreihin, kuten smaragdinvihreään ja vaaleanpunaiseen.

 

Yksi tämän joulun isoimmista hiteistä on kuitenkin tonttuovi, joita tavarataloihin saadaan joulukuun alussa kaksi mallia.

Vinkit joka kotiin

Lahjojen lisäksi moni miettii oman kodin laittamista jouluiseksi. Sisustusapua antaessaan Ona aina ensimmäiseksi kysyy, millainen koti on nyt. Usein asiakkaalla on kännykässään kuvia kodistaan sekä mahdollisesti inspiraatiokuvia blogeista, joita katsotaan yhdessä, tai sitten asiakas kuvailee kotinsa ilmettä ja värejä. Asiakas voi esimerkiksi hakea tauluun sopivia sisustustekstiilejä.

 

”On todella hieno tunne, kun asiakas sitten tulee takaisin ja kertoo valinnan olleen juuri oikea ja tulee hakemaan lisäksi vielä jotain. Se, että valinta menee nappiin ilman, että edes näet huonetta ja taulua, se on merkki siitä, että olet tekemässä juuri oikeaa juttua. ”

Ona pitääkin erityisesti tilanteista, kun asiakkaalla ei ole etsinnässä jokin tietty tuote, vaan hänellä on vain tieto mihin tarkoitukseen tuotetta tarvitsisi. Kun asiakas on avoin esimerkiksi materiaaleille ja väreille, asiakas voi yllättyä myönteisesti kun myyjä tarjoaa erilaista valintaa. Tavaratalon laaja valikoima takaa sen, että jokaiselle löydetään mieleinen valinta.

 

Mihin Ona itse käyttäisi Personal Shopperien suositteluapua?

 

”Itse valitsisin kerrokset, joissa itse vietän vähemmän aikaa eli muodin ja kosmetiikan. Niillä molemmilla on aina tarvetta tuotteiden päivitykselle. Kosmetiikassa varsinkin on meillä niin kovia ammattilaisia, jotka näkevät heti viiden metrin päästä mikä on sinun ihollesi sopiva. Ja siellä on ihania tuotteita. Sama muodissa, että siellä on niin paljon valikoimaa, että sitä välillä sokaistuu kun kävelee nopeasti ympäri. Olisi hienoa, että joku kertoisi että sinulle voisi sopia älyttömän hyvin tämä ja joka tietäisi vaatteiden mallit ja mikä merkin vaatteet voisivat sopia juuri minulle. Löytäisi ne minulle sopivat helmet.”