Koti  — 16.10.2017

Kolme tapaa sisustaa sametilla juuri nyt

Sametti ei ole tehnyt paluuta vain huippumuotiin. Tyylitietoinen sisustaja tuo trendin myös kotiin.

Prada, Gucci, Armani, Alberta Ferretti. Huippumuodissa muutama vuosi sitten alkanut samettitrendi ei ota laantuakseen. Tämän syksyn mallistoissa huomiota herättivät erityisesti Erdemin kuviolliset samettimekot ja Jason Wun okrankultainen iltapuku. Trendi näkyy myös syksyn sisustustrendeissä. Näillä vinkeillä tuot ilmiön kotiisi.

Normann Copenhagen vannoo sametin nimeen.

Normann Copenhagen vannoo sametin nimeen.

1. ELÄVÖITÄ KODIN SISUSTUSTA

Sametti toimii erityisen hyvin pelkistetyssä sisustuksessa. Elävä pinta erottuu, kun sitä ympäröivät hillityt värit ja pohjoismainen linjakkuus, joka tiivistyy täydellisesti esimerkiksi Artekin kalusteisiin. Etsi ideoita pohjoismaisten designbrändien syysmallistoista. Esimerkiksi Normann Copenhagen on verhonnut samettiin yksinkertaiset, käsinojattomat Ace-sohvat ja -nojatuolit. Merkin pyöreässä Circus-rahissa skandinaavisuuteen yhdistyvät marokkolaiset vaikutteet.

 

Jos taas haaveilet putiikkihotellimaisesta makuuhuoneesta, valitse muhkean sängyn seuraksi samettiset purjerengasverhot.

2. YHDISTÄ KIILTÄVÄÄ JA MATTAA

Himla yhdistää päiväpeitossaan kiiltävää ja mattaa.

Vastakohdat täydentävät toisiaan. Kiiltävää samettia kannattaa yhdistää karheisiin pintoihin, mattapintaista taas sileisiin, himmeästi säihkyviin materiaaleihin.

 

Jos haluat kotiin muutaman hohtavan yksityiskohdan, asettele sohvalle tai sängylle samettisia tyynyjä. Villa Stockmannin samettityynynpäällisen säihkyvä pinta näyttää hyvältä esimerkiksi villan tai pellavan seurassa. Ruotsalaisen Himla-merkin Isabell-päiväpeitto on mattapintaista puuvillasamettia. Se luo imartelevan pohjan esimerkiksi silkkityynyille.

3. VALITSE VAHVOJA VÄREJÄ

Sametin elävyys ja hehku erottuvat parhaiten vahvoissa väreissä.

Sametin elävyys ja hehku erottuvat parhaiten vahvoissa väreissä. Ei ihme, että sametti säihkyi näytöslavoilla okranvärisenä ja sähkönsinisenä. Sisustuksessa värikartalle on palannut vuosiksi kadonnut tummansininen.

 

Jos värien käyttö mietityttää, aloita sisustustyynyistä. Eightmoodin samettityynyt hehkuvat maanläheisissä syysväreissä.

Juttua varten on haastateltu sisustussuunnittelija Marja-Leena Aitoniemeä Stockmannin sisustuspalvelusta.