Koti  — 23.10.2019

Kauden kauneimmat kattaukset

Pikkujoulut, itsenäisyyspäivä, joulu… Talvikausi tuo mukanaan monta syytä kattaa pöytä koreaksi ja kutsua läheiset saman pöydän ääreen.

Pikkujoulukattauksessa tärkeintä on tunnelma

 

Kokoa ystävät yhteen, sytytä kynttilät ja laita joululauluja soimaan. Pikkujoulukattauksen ei tarvitse olla muodollinen, vaan tärkeintä on, että tunnelma on kohdillaan. Koosta tarjoilut hyvistä naposteltavista, ja panosta kattauksessa leveisiin tarjoiluastioihin ja kulhoihin, joita on helppo pistää kiertämään kädestä käteen. Kruunaa upea ilta tyylikkäillä drinkeillä tai trendikkäillä alkoholittomilla mocktaileilla.

Itsenäisyyspäivänä myös kattauksessa juhlitaan suomalaisuutta

 

Itsenäisyyspäivän kunniaksi on syytä kattaa pöytä koreaksi. Joulukuisena juhlapäivänä suomalaisuus saa näkyä niin kattauksessa kuin pöydänantimissakin. Itsenäisyyspäivän kattaus on harmoninen kokonaisuus suomalaista designia ja klassisia perinneastioita. Perinteinen siniristilipun värimaailma toistuu kattauksessa niin tuttuna sinivalkoisena kuin myös sinisen, harmaan ja vihreän murrettuina sävyinä. Päästä siis luovuutesi valloilleen ja taiteile kattaukseen pala suomalaista maisemaa.

Perinteinen joulunpunainen tekee paluun joulukattaukseen

 

Joulukattaus on usein monikerroksinen kokonaisuus, jossa pöytä notkuu jouluruokaa ja astiat ja kulhot kilisevät juhlavieraiden kasatessa herkkuja lautasilleen. Inspiraatiota joulupöytään ammennetaan joulun perinneväreistä, punaisesta ja vihreästä. Vaalea pellavainen pöytäliina sopii joulupöytään kuin lahja pukinkonttiin, ja tuo kattauksen yksityiskohtia upeasti esiin. Tänä vuonna trendikästä on yhdistää joulunpunaiseen myös kultaa, esimerkiksi kullatuilla lasinreunuksilla tai aterimilla. Panosta joulukattauksessa myös koristeluihin; pienet yksityiskohdat kattauksen keskellä ilahduttavat ja tekevät kokonaisuudesta huolitellun. Vinkki! Perheen pienimmätkin jaksavat istua pöydässä kauemmin, kun silmiin osuu palasia joulusadusta.