Koti  — 15.11.2019

Eeva Kolun suosikit jouluun

Eeva Kolu on helsinkiläinen esteetikko ja ammattikirjoittaja. Eeva on tunnettu suositusta Uusi muusa -blogistaan, huippuvisuaalisesta Instagram-feedistä ja monipuolisesta urastaan journalistina. Eeva unelmoi talosta Italiassa ja häntä kiinnostaa elämässä kaksi asiaa: totuus ja kauneus. Elämän yllätyksellisyys ja runsaus välittyvät Eevan kanavissa pohdintoina ja pysäytettyinä hetkinä, jotka jaetaan sellaisina kuin ne ovat. Aitous ja elämänilo ovat hurmanneet lukuisat seuraajat.

”Joulussa minulle ei oikeastaan tärkeintä ole itse joulu, vaan kaikki ne viikot ennen sitä. Rakastan joulunodotuksen tunnelmaa: jouluvaloja, musiikkia, kynttilöitä, kransseja ja joulukukkia, joululeffoja ja glögiä. Aloitan fiilistelyn heti marraskuussa, jotta ehdin nauttia siitä mahdollisimman pitkään. Se vie myös pois painetta siitä, että itse joulunpyhinä kaiken pitäisi olla täydellistä – harvoinhan mikään on. Minusta on ihanaa, että joulu antaa ihimisille syyn tuoda tunnelmaa keskelle arkea.”

JOULUPYHIEN TÄRKEIMMÄT

 

Viritä koti mukavaksi pitkiä joulupyhiä varten. Tärkeintä on mukava oloasu, hyvin asetellut sohvatyynyt ja tietenkin kaikki lämmittävät asiat, kuten pehmeät tohvelit ja höyryävä kupillinen glögiä.

”Tohveleissa tärkeintä: luonnonmateriaali ja se, että ne on oikeasti helppo pukea jalkaan ja pois.”

”Klaus Haapaniemen tekstiileissä on talvisen salaperäistä tunnelmaa.”

”Rakastan lampaantaljoja, ne tuovat talvikotiin lohtua ja lämpöä. Nordic Swan Livingin taljat kestävät tarkastelun eettisistä ja ekologisista lähtökohdista.”

”Steltonin hurmaava teepannu sopii myös glögin lämmittämiseen.”

”Glögi mukista on aivan jees, mutta juhlan tuntu syntyy laseista. Nachtmannin kristallimukit ovat samaan aikaan perinteiset ja vähäsen överit.”

”Olen Lapuan Kankurit -fani. Tuotteet ovat ajattomia ja ne kestävät käyttöä loistavasti. Tästä villaviltistä olisi luultavasti lämmittäjäksi vuosikymmeniksi eteenpäin.”

TUNNELMANLUOJAT

 

”Mican maljakoissa on huumoria ja tunnelmaa, ja ne sopivat hyvin amarylliksille ja muille korkeavartisille joulukukille. Olen hiplannut läpi joka ikisen Stockan joulukoristeen, ja mielestäni kauneimmaksi valikoitui Weisten lasinen lintu. Koristeista valokranssit ovat myös kiva vaihtoehto perinteisille paperitähdille, ja esimerkiksi Airamin kranssi toimii paristoilla, eikä pistorasioita tarvita. Kodin tunnelma saa elää sesonkien mukana, ja osan tavaroista voi välillä laittaa varastoon tai kaappiin ja kaivaa taas uudestaan esiin, kun vuodenaika vaihtuu. Sama pätee tauluihin ja taiteeseen.

 

Joulun tuoksu tekee kuitenkin tunnelman; jos ei jaksa joka päivä leipoa pipareita, voi poltella vaikka Skandinavisk Jul Rituals, Myth and Magic -tuoksukynttilää, johon on pullotettu ripaus joulun taikaa. Minulle joulusiivouksen viimeinen silaus on se, että vaihdan vessaan jonkin jumalaiselta tuoksuvan, vähän ylellisemmän käsisaippuan. Se on myös kiva lahjaidea, koska saippuaa tarvitsee aina ja se tulee jokaisen käytettyä pois.”