Kauneus  — 27.7.2022

Päivitä kosmetiikkarutiinisi syksyyn

Paluu arkeen ja töiden äärelle sujuu mukavasti, kun meikkipussin ja peilikapin sisältö on kunnossa. Lue vinkit sujuviin kosmetiikkarutiineihin ja tutustu syksyn kosmetiikkasuosikkeihin, joilla taiot itsestäsi helposti edustuskelpoisen kiireisenäkin arkiaamuna.

Naiset

Tehoa tarvikkeilla

Kunnolliset työvälineet ovat kaiken a ja o monessa asiassa, eikä ehostautuminen ole poikkeus. Älä pihistele siveltimissä, sillä monipuolisilla, laadukkailla ja puhtailla siveltimillä meikit on helpompi levittää tasaisesti ja tarkasti.

 

Älä lintsaa myöskään siveltimien puhdistuksesta, sillä säännöllinen pesu hellävaraisella, mutta tehokkaalla puhdistusaineella pidentää meikkaustarvikkeiden käyttöikää ja auttaa ihoakin pysymään hyvässä kunnossa, kun epäpuhtaudet eivät pääse kertymään siveltimiin.

 

Uusi, sievä meikkipussi piristää aamutoimia ja auttaa taklaamaan kiireen ja kaaoksen, kun valitset pussukan, jossa kaikki arkimeikit ja välineet on helppo pitää järjestyksessä.

 

Lue myös: Vinkit meikkisiveltimien puhdistamiseen >

 

Meikkipussin perusteet

Arkimeikissä kannattaa panostaa perustuotteisiin. Kevyesti peittävä, mutta pitkäkestoinen meikkivoide antaa luonnollisen lopputuloksen ja tuntuu iholla miellyttävältä, mutta pysyy virheettömänä pidemmänkin päivän ajan.

 

Kevyeen arkimeikkiin riittää pohjustuksen lisäksi muutama täsmätuote: kulmaväri tuo ryhtiä ilmeeseen, ripsiväri terävöittää katseen ja poskipuna antaa kasvoille ripauksen väriä ja tervettä hehkua. Arkena erityisen käteviä ovat monitoimimeikit, kuten poskipunat, joilla voit meikata myös luomet tai huulet.

 

Lue myös: Didemin vinkit hehkuvaan meikkiin >

Viimeistele

Meikki ei rapise päivän aikana, kun kiinnität sen viimeistelysuihkeella. Monet viimeistelysuihkeet myös kosteuttavat ja raikastavat, joten suihketta voi pitää vaikka työpöydän laatikossa ja suihkutella kasvoilleen pitkin päivää, jos olo alkaa tuntua nuupahtaneelta.

 

Alkusyksyn tyylin viimeistelee täydellisesti tuoksu, jossa on jo hieman tummuutta ja täyteläisyyttä, mutta jonka kukkaisuus muistuttaa vielä unohtumattomasta kesästä. Syksyistä ilmettä tyyliin tuo myös kynsilakka, jossa voi jo siirtyä murrettuhin sävyihin tai muhevan syksyisiin väreihin.

 

Lue myös: Kädet ja kynnet kuntoon >

Miehet

Puhtaat perusteet

Miehen kosmetiikkarutiinien tärkein hankinta ovat laadukkaat ihonhoitotuotteet, jotka pitävät ihon hyvässä kunnossa ja tuovat virtaa arkiaamuihin.

 

Pirteän tuoksuinen puhdistustuote antaa raikkaan ja itsevarman olon, ja tehokas kosteusvoide pitää ihon hyvinvoivana myös säiden viiletessä. Jos ihollasi on taipumusta kiiltelyyn, valitse mattapinnan antava geelivoide, joka kosteuttaa tehokkaasti, mutta imeytyy nopeasti, eikä tunnu rasvaiselta.

 

Kylppärinkaappiin kannattaa hankkia myös silmänympärysvoide, joka virkistää ja häivyttää silmänalusilla näkyviä väsymyksen merkkejä, kuten turvotusta, tummuutta ja pieniä juonteita.

 

Lue myös: Helpot ihonhoitovinkit miehille >

Parran verran parempi

Jos kesäparta jää komistamaan kasvojasi pysyvästi, on parranhoito syytä ottaa osaksi arkirutiineja viimeistään syksyllä.

 

Säännöllinen pesu ja hoito pitävät pidemmänkin parran siistinä, vahvana ja raikkaan tuoksuisena. Parran alla majaileva iho puolestaan kiittää kuorinnasta ja kosteutuksesta, jotka auttavat tarvittaessa myös kutinaan sekä hilseilyyn.

 

Parta on helppo pitää skarppina, kun panostat klassiseen, metalliseen partahöylään, joka on hellävarainen sekä iholle, kukkarolle että ympäristölle.

Virkistä & viimeistele

Joinain aamuina peilistä saattaa pälyillä tavallista väsyneemmän oloinen tyyppi, mutta muutamalla täsmätuotteella ilme ja fiilis on helppo taikoa virkeämmiksi.

 

Peitepuikko häivyttää tummat silmänaluset, punoittavat nenänpielet, näpyt sekä muut ihon pienet virheet.

 

Kosteuttava kasvosuihke puolestaan piristää oloa sekä aamulla että pitkin päivää ja helpottaa kuivaa sekä kiristävää tunnetta iholla. Erityisen virkistävältä kasvosuihke tuntuu, kun säilytät suihkeen jääkaapissa.

 

Uusi kausi kaipaa seurakseen myös uuden tuoksun, jossa saa syksyn tullen olla jo lämmintä mausteisuutta.