Kauneus  — 6.12.2021

Vinkit meikki­siveltimien puhdistamiseen

Puhdistamalla siveltimesi pidät huolen niin meikkausvälineistäsi kuin ihostasikin. Lue ja poimi vinkkimme meikkisiveltimien puhdistukseen.

Meikkisiveltimien sekä -sienten säännöllisellä puhdistuksella pidennät välineidesi käyttöikää. Puhtaat välineet saavat myös meikkisi näyttämään paremmalta.

 

Myös ihosi kiittää sinua, kun puhdistat siveltimesi ja meikkisienesi säännöllisesti. Likaiset välineet voivat aiheuttaa iho-ongelmia, jonka vuoksi erityisesti kasvojen iholla käytettävien siveltimien tai meikkisienten puhdistuksesta on hyvä ottaa säännöllinen tapa.

 

Näin puhdistat meikkisiveltimet

1. Puhdista.

 

Huuhtele harjakset haalealla vedellä. Pidä sivellintä hieman alaviistossa niin, että harjasten ja varren kiinnityskohtaan ei pääse vettä. Riippuen valitsemastasi pesuaineesta, noudata paketin ohjeita pesuun. Shampoon tai nestemäisen pesuaineen voi yleensä laimentaa pieneen määrän vettä, johon siveltimen voi kastaa. Marseille-saippuaa käyttäessäsi, kastele saippuapala sekä harjakset. Pyöräytä harjakset saippuapalassa. Pyörittele harjaksia kämmentäsi vasten. Huuhtele. Toista niin kauan, kunnes siveltimestä ei enää irtoa meikkijäämiä.

 

Meikkisieni kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Kastele vedellä ja hiero sieneen pieni määrä pesuainetta. Vaahdota ja hiero sientä hellävaraisesti, jotta meikki irtoaa. Huuhtele. Toista kunnes meikkiä ei enää irtoa pesuveteen. Aseta sieni kuivumaan pyyhkeen tai paperin päälle.

 

2. Asettele harjakset.

 

Puhdistuksen jälkeen harjakset saattavat sojottaa sinne tänne. Purista harjaksista pois ylimääräinen vesi ja muotoile samalla harjakset oikeaan muotoonsa. Näin sivellin on pesun jälkeen kuin uusi.

 

3. Kuivaa.

 

Anna siveltimen kuivua vaakatasossa pyyhkeen päällä tai harjaspää alaspäin, mikäli sinulla on paikka, johon voit siveltimet ripustaa. Älä kuivaa siveltimiä pystyasennossa niin, että vesi pääsee valumaan harjaksista alas vartta pitkin. Vesi voi löystää harjasten ja varren välistä liimapintaa.

Meikkisiveltimien pikapuhdistus

Meikkisiveltimien pikapuhdistukseen ilman vettä löytyy myös mainioita tuotteita. Pikapesuun tarvitset vain puhdistusaineen tai -suihkeen sekä pyyhkeen tai paperia.

 

Suihkaise puhdistusainetta siveltimen harjaksiin niin, että ne ovat kosteat. Varo suihkuttamatta harjasten ja varren kiinnityskohtaan, jotta se ei kastu ja löystytä liimausta. Pyyhi siveltimen harjaksia pyyhkeeseen tai paperiin pyörivin tai lakaisevin liikkein,  Toista kunnes pyyhkeeseen tai paperiin ei enää tartu meikkijäämiä.

Lisätarvikkeet

Siveltimien puhdistuksessa voit käyttää apuna puhdistusalustaa. Alustan erilaiset tekstuurit auttavat pureutumaan siveltimen harjaksiin ja puhdistamaan siveltimet perusteellisesti. Silikoninen alusta on hellävarainen sekä pitkäikäinen apuri.