Muoti  — 3.10.2023

Syysmuoti 2023: kauden trendikkäimmät takit, värit ja printit

Naisten syysmuoti 2023 päivittää takkinaulakon ylellisellä villakangastrenssillä tai särmikkäällä lentäjäntakilla ja värittää vaatekaapin sinisen sekä punaisen sävyillä. Poimi muodin asiantuntijamme ajankohtaiset tyylivinkit syksyn pukeutumiseen.

Naisten syysmuodissa uutta ovat muun muassa kuviolliset kaksiosaiset setit, punaisen värin paluu parrasvaloihin sekä särmikkäät lentäjäntakit. Pinnalla ovat myös takuuvarmat tummat sävyt sekä kietaisumalliset takit. Kaulurit ja huppuhuivit täydentävät tyylin. Asiantuntijamme Miia Salomonsson, Stockmannin Style & Commercial Planning Lead, vinkkaa syysmuodin ajankohtaisimmat trendit.

Syysmuodin trendit x 6

1. Tyylikäs talvitrenssi

Vaaleanruskea villakangastakki

Syys-talvikautena trenssitakki on yksi sesongin suosituimmista takkimalleista. Värit ovat pehmeitä ja maanläheisiä, ja materiaalit vaihtelevat upeista villa- ja kashmirsekoitteista tikkiin sekä untuvaan. Täydennä tyyli kaulurilla ja muhkealla pipolla.

2. Trendikäs moottoripyörätakki

Lentäjäntakit

Hienostunut versio moottoripyörä- tai lentäjäntakista on yksi syksyn trendikkäimmistä takkivalinnoista. Materiaalit vaihtelevat matasta kiiltävään, mallit ovat ylisuuria ja pidempiäkin versioita on tarjolla. Kylmemmällä säällä kietaise kaulaan lämmin villasekoitteinen huppuhuivi.

3. Aina chic musta

Musta asu

Kokomustat asukokonaisuudet ovat monelle vaatekaapin perusta vuodesta toiseen. Mustissa vaatteissa nähdään ajattomia leikkauksia ja jännittäviä uusia yksityiskohtiakin: tikkiä, toppaa, pehmeitä neuloksia ja kauniita kuvioita.

4. Sinisen sävyissä

Tummansininen asu

Yönsinisen rikkaat, tummat sävyt tarjoavat modernin vaihtoehdon mustalle. Väri toimii erilaisissa pintastruktuureissa, kuten kiiltäväpintaisissa, himmeästi hohtavissa sekä pehmeän pörröisissä materiaaleissa tuoden niihin eleganttia tyylikkyyttä. Tummansinen pinta toimii lisäksi hyvänä pohjana kirkkaanvärisille asusteille.

5. Näe punaista

Punainen asu

Punainen väri tekee näyttävän paluun syyssesonkiin. Punaisten sävyjen kirjo on laaja aina kirkkaina hohtavista oranssinpunaisista rubiinin sävyihin, karpalomehun punaiseen sekä tummiin viininpunaisiin. Rohkein pukeutuu päästä varpaisiin samaan väriin tai leikittelee erilaisilla punaisen sävyillä. Pirteän punaisella asusteella piristät helposti neutraaliakin asukokonaisuutta.

6. Syysmuodin parhaat printit

Kuviollinen asu

Luontoaiheiset printit jatkavat suosiotaan niin abstrakteina kuvioina kuin erilaisina kukkakuoseina. Kuvioissa korostuu sesongittomuus, joten samaa vaatetta voi käyttää ympäri vuoden asusteita vaihtamalla. Uutta ovat kaksiosaiset setit, joissa sama kuosi toistuu ylä- ja alaosassa muodostaen näyttävän kokonaisuuden.