Muoti  — 26.9.2022

Syysmuoti 2022 – värien
loistoa & rentoa runsautta

Syysmuoti 2022 on rentoa, värikästä ja näyttävää. Asiantuntijamme Miian vinkeillä löydät suosikkisi naisten muodin uusista trendeistä.

Syksyn muoti on nyt rentoa, mutta näyttävää. Unelmanpehmeät neuleet puetaan runsaskuosisten mekkojen kanssa ja yhdistetään paksupohjaisiin kenkiin sekä muhkeaan toppatakkiin. Housut ovat leveälahkeisia ja linjat soljuvia.

Syksyisen tyylin voi päivittää pehmeillä asusteilla, kuten trendikkäällä neulehupulla, pirteällä huivilla tai pörröisellä pipolla. Monissa vaatteissa nähdään isoja huomion herättäviä taskuja. Syyskauden maanläheistä väripalettia rikastuttavat kirkas pinkki, suloinen laventeli ja punajuuren punainen. Asiantuntijamme Miia Salomonsson, Style & Commercial Planning Lead, vinkkaa neljä syysmuodin kuuminta trendiä.

Miia Salomonsson on työskennellyt Stockmannilla pääasiassa naisten muodin omien merkkien suunnittelijana vuodesta 2002. Aloitti helmikuun alussa uudessa tehtävässä edelleen suunnittelun parissa.

Ostoslistallasi tänä syksynä?

”Pitkävartiset chunky boots -saappaat, jotka aion yhdistää kukalliseen maksimekkoon ja muhkeaan huiviin tai rentoon neuleeseen ja hameeseen. Ostoslistallani ovat myös väljälinjaiset utility-housut, tikkitakki sekä pehmeä neulehuppu syksyn viileneviin säihin.”

Syysmuodin trendit x 4

1. THINK PINK

 

Silmänruokaa ja väriterapiaa! Näyttävät kirkkaanpinkit asusteet, kuten pehmeä muhkupipo tai trendikäs neulehuppu päivittävät tyylin. Rohkeampi valitsee ylleen kokopinkin asun tai takin. Hillitympi pukeutuja voi valita kauniin kukkakuosin, jossa upea pinkki tuo kontrastia muuten tummaan asuun tai kauden juhlavaatteeseen.

Pinkki syysmuoti

2. PUNAJUUREN PUNA

 

Kaunis punajuuren sävy tarjoaa maltillisemman vaihtoehdon räväkälle pinkille. Ajaton ja tyylikäs sävy on helppo yhdistää niin tummiin kuin vaaleisiinkin väreihin, mutta toimii myös yksivärisessä monochrome-asussa. Punajuuren sävy tuo myös mielenkiintoa klassiseen kukonaskelkuvioon. Värin eri sävyt leikittelevät kauniisti keskenään eläväpintaisissa kuoseissa.

Punajuuren punainen syysmuoti

3. MAKSIMALISTINEN ULKOILUTYYLI

 

Ulkoiluvaatteiden suosio on kasvanut viime vuosina edelleen. Nyt panostetaan laatuun, mukavuuteen ja tyylikkyyteen. Untuva- ja toppatakit ovat muhkeita ja rentoja näyttävyydestä tinkimättä. Syksyn sneakereissa on paksut pohjat, joten jalat pysyvät kuivina sateesta huolimatta.

Ulkoilumuoti

4. TAKKI TIKISSÄ

 

Tikkikankaat ovat olleet pinnalla jo muutaman sesongin ajan, ja trendi ei edelleenkään ota laantuakseen. Moneen taipuva tikki toimii niin asusteissa kuin takeissa ja liiveissäkin. Kevyet tikkituotteet mukautuvat hyvin ajattomaan ja sesongeista riippumattomaan kerrospukeutumiseen. Nyt tikkiä yhdistetään myös rohkeammin muihin materiaaleihin. Pitkien takkien rinnalle ovat nyt nousseet lyhyemmät sekä käännettävät mallit.

Tikkitakki