Muoti  — 13.12.2016

Miksi kashmiriin kannattaa sijoittaa?

Ylellisen pehmeä kashmir lämmittää kaikkina vuodenaikoina, mutta villan laadussa on eroja. Valitse laadukas kashmir ja huolla neuleesi oikein näillä vinkeillä, niin nautit villan pehmeydestä pitkään.

Mitä on kashmir?

Kashmir on Aasian suunnalla elävästä kashmir-nimisestä vuohilajista saatavaa villaa, jota käytetään monenlaisten villatuotteiden valmistukseen. Aito kashmir (cashmere) on hyvin arvostettua materiaalia, jota käytetään esimerkiksi neuleissa ja huiveissa.

Miksi kashmir?

Kashmirvillan laatu on omaa luokkaansa. Se on lämmin, ei kutita ja tuntuu ylellisen miellyttävältä iholla. Kashmirkuidut kerätään vuohen pehmeästä alusvillasta. Kashmirin lämmöneristys- ja kosteudensitomiskyvyt ovat loistavat. Kashmirista voi valmistaa ohuitakin neuleita, jotka ovat erittäin lämpimiä, mutta eivät lainkaan hiostavia.

Hoida kashmirvillaa oikein

Kashmirvillasta valmistetut tuotteet eivät useinkaan tarvitse säännöllisen tuuletuksen lisäksi muuta hoitoa. Koska kashmir on melko arka materiaali, neuleen hoito-ohjeita kannattaa noudattaa huolella.

 

  1. Tuuleta neule raittiissa ilmassa jokaisen käyttökerran jälkeen. Jos neule tarvitsee pesua, käytä villalle tarkoitettua nestemäistä pesuainetta. Noudata aina pesuohjetta!

 

  1. Säilytä villavaate suljettavassa pussissa, niin neulosta ravintonaan käyttävät tuholaiset pysyvät poissa. Myös seetripuun paloista voi olla apua esimerkiksi koiden torjumiseen.

 

  1. Älä roikota villaneuletta henkarilla, niin se ei veny.

 

  1. Poista nukka neuleesta varovasti kashmir-kammalla. Älä käytä “nypynpoistajaa” sillä se rikkoo neuloksen.

 

  1. Jos neuleen muoto on kadonnut, höyrytä neuleen pintaa varovasti silitysraudalla.

 

  1. Varo neuleen hankautumista karkeisiin pintoihin. Muista, että myös olkalaukun hihna voi aiheuttaa neuleelle nukkaantumista.

 

  1. Jos olet epävarma kashmirvillaisen vaatteen pesusta, vie neulevaate pesulaan.