Muoti  — 4.2.2024

Kashmirneule tuo pehmeää lämpöä talvipukeutumiseen

Lämmin neule on yksi talvipukeutumisen kulmakivistä. Laatutietoisen tai pientä luksusta kaipaavan valinta on kashmirneule, jonka lämpö ja pehmeys ovat omaa luokkaansa.

Ylellisen pehmeä ja lämmin kashmirneule on arvokas sijoitus, mutta satsauksen arvoinen. Siinä on samaa vetovoimaa kuin viime vuonna pinnalle nousseessa quiet luxury -trendissä: kashmirneuleen eroa edullisempaan lampaanvillaan ei välttämättä erota ensivilkaisulla, mutta sen kyllä tuntee, kun hipaisee unelmanpehmeää pintaa.

 

Ylellisen pehmeyden lisäksi kashmir tunnetaan loistavista lämmönerityskyvyistään. Siitä huolimatta se ei ole lainkaan hiostava, vaan kevyttä kashmirneuletta voi käyttää ympäri vuoden. Italiassa huolettomasti harteille heitetty kashmirneule kuuluukin usein asuun myös kesäkuukausina. Parhaimmillaan kashmir on tietysti, kun pakkaspäivät inspiroivat kääriytymään lämpimään neuleeseen.

Kashmirneule on villapaitahyllyn luksusta

Bmuir-kashmirneuleet

BMuir-kashmirmalliston neulevaatteet valmistetaan hienosta, pitkäkuituisesta Sisä-Mongolian kashmirista, jota arvostetaan maailmanlaajuisesti. Tutustu valikoimaan >

Kashmir on korkealaatuinen luonnonkuitu, joka on lämmin, mutta hengittävä, kevyt, kauniisti laskeutuva ja niin pehmeä, että se tuntuu miellyttävältä jopa paljasta ihoa vasten eikä kutita herkkähipiäistäkään.

 

Erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta kashmirista on tullut arvostettu laatumateriaali ja haluttua luksusta, jota myytäisiin maailmalla enemmän kuin sitä tuotetaan.

 

Kashmirvillaa saadaan kashmirvuohesta, joka elelee Aasian vuoristoissa jopa 5000 metrin korkeudessa. Äärimmäisissä oloissa viihtyvälle vuohelle lämmin talvivarustus on tarpeen, joten päivien lyhentyessä se alkaa kasvattaa itselleen tiheää alusvillaa, joka on niin pehmeää ja lämmintä, että siihen ihastuivat aikoinaan niin keisarit kuin kuninkaatkin. Kevään karvanlähtöaikana vuohi sitten luopuu turhan lämpimäksi käyneestä talviasustaan, ja alusvilla kerätään talteen tuppoina maastosta tai vuohista harjaamalla.

 

Kashmirvillaa on markkinoilla rajallisesti, sillä kashmirneuleisiin kelpaavaa hienoa alusvillaa on vain osa vuohen karvoista. Pelkästään yhden neulepuseron vaatiman määrän kasvattamiseen kuluu vuohelta useampi vuosi. Laadukkaat ja usein myös arvokkaimmat kashmirneuleet valmistetaan hienoimmista ja pisimmistä kuiduista, mutta edullisempiin neuleisiin voidaan käyttää myös karheampia ja lyhyempiä kuituja.

 

Kashmiria lisätään usein myös sekoitteisiin, joihin jo pieni määrä tuo miellyttävää pehmeyttä. Neuleivaatteiden ja -asusteiden lisäksi kashmiria käytetään myös kudottuihin kankaisiin, joista valmistetaan muun muassa upeita pukuja, bleisereitä, villakangastakkeja ja huiveja.

Löydä täydellinen kashmirneule

Soft Goat

Korkea laatu ja skandinaavisen minimalistinen design takaavat, että ruotsalaisen Soft Goatin kashmirneuleet kestävät käyttöä ja katseita sesongista toiseen. Tutustu valikoimaan >

Kashmirneuleesta on iloa vuosiksi, kun valitsee laadukkaan neuleen, joka on malliltaan ja väriltään mahdollisimman ajaton ja monikäyttöinen. Kovin tyköistuva tai leveä ja laatikkomainen neule saattaa alkaa näyttää vanhanaikaiselta muodin muuttuessa, mutta klassinen, aavistuksen väljästi mitoitettu ja lantiomittainen neule kestää usein hyvin sekä aikaa että pienen painon vaihtelunkin. Väreistä laivastonsininen, musta, valkoinen, beige ja harmaa toimivat aina. Ajattomia sävyjä ovat myös kirkas punainen tai tummempi viininpunainen.

Kashmirneule x 5

1. SAND Copenhagenin kashmirneuleessa on kaikki klassikon ominaisuudet: sileä pinta, kamelinruskea väri, klassinen leikkaus ja kaunis v-pääntie.

2. Samsøe Samsøen musta poolokauluksellinen kashmirneule on kerrospukeutujan luottovaate, joka toimii yläosana sellaisenaan, mutta näyttää hyvältä myös bleiserin tai vaikka mekon alla.

3. Lantiomittainen ja kietaisumallinen kashmirneuletakki on vilukissan valinta, sillä siihen voi kietoutua kuin pehmeään vilttiin. Hieman pörröinen pinta tekee Ril’sin neuletakista erityisen suloisen.

4. Rue de Tokyon beige kashmirneule näyttää ja tuntuu ylelliseltä, sillä materiaali on unelmanpehmeää kashmirin ja silkin sekoitetta ja mitoitus mukavan väljä.

5. Jos raaskii panostaa useampaan kashmirneuleeseen, voi klassikkovärin kaveriksi hankkia vaikkapa herkullisen pastellisävyn. Essentials by Stockmannin kashmirneuleita valmistetaan neutraalien sävyjen lisäksi myös muun muassa liilana.

Kashmirneule kahdella tyylillä

Klassinen kashmirneule on helppo stailata sekä rennosti että huolitellummin. Saman neuleen voi hyvin pukea niin vapaapäivänä kaupungille, työtapaamiseen kuin iltamenoihin, kuten teatteriin, ravintolaan ja jopa rentoon juhlaan.

Klassinen ja huoliteltu

Almada Label Coco -kashmirneuletakki

Siro, sileäpintainen kashmirneuletakki tuo lämpöä talvikauden juhlapukeutumiseen. Kuvan neuletakki on Almada Labelin. Tutustu valikoimaan >

Moderni ja rento

Skall Studio -kashmirneule poolokauluksella

Lämmin luottoasu talvipäiviin syntyy yhdistämällä rentoon poolokaulukselliseen kashmirneuleeseen farkut. Kuvan neule on Skall Studion. Tutustu valikoimaan >

Kashmirneuleen hoito: 10 vinkkiä

Nukanpoistaja

Sileäpintaisesta kashmirneuleesta voi poistaa nyppyja varovasti esimerkiksi Stockholm Steameryn nukanpoistajalla. Katso valikoima >

Valitse laadukas kashmirneule ja kohtele sitä arvostaen, niin nautit sijoituksesi unelmanpehmeästä pinnasta pitkään. Näillä vinkeillä kashmir pysyy kauniina ja ylellisen pehmeänä.

 

  1. 1. Käytä kashmirneuleen alla aluspaitaa. Saat pidennettyä pesuväliä ja säästät neulettasi.

 

  1. 2. Anna kashmirneuleen levätä käyttökertojen välillä. Neule pysyy parempana, kun annat sille välipäiviä.

 

  1. 3. Tuuleta kashmirneule raittiissa ilmassa säännöllisesti – mieluiten jokaisen käyttökerran jälkeen.

 

  1. 4. Siisti kashmirneule vaateharjalla. Harjaaminen poistaa neuleesta irtolian sekä -karvat ja ehkäisee nukkaantumista.

 

  1. 5. Säilytä kashmirneule kaapissa viikattuna. Älä roikota kashmireuletta henkarilla, ettei se veny.

 

  1. 6. Kääri kausisäilytyksen ajaksi kashmirneule silkkipaperiin ja sujauta muovipussiin tai -laatikkoon, etteivät tekstiilituholaiset pääse neuleen kimppuun.

 

  1. 7. Älä säikähdä nyppyjä. Kashmir on luonnonkuitu, jolle nukkaantuminen on ominaista etenkin aluksi. Poista nukka neuleesta varovasti kashmirkammalla tai vaateharjalla. Sileille neuleille voi käyttää varovasti nukkaleikkuria.

 

  1. 8. Varo neuleen hankautumista karkeisiin pintoihin. Esimerkiksi olkalaukun hihna voi aiheuttaa kashmirneuleelle nukkaantumista.

 

  1. 9. Jos neuleen muoto on kadonnut, höyrytä neule höyryttimellä tai varovasti silitysraudalla.

 

 1. 10. Jos neule tarvitsee pesua, tarkasta hoito-ohje ja noudata sitä. Usein kashmirneuleet voi pestä viileässä vedessä hellävaraisesti käsin tai koneessa villapesuohjelmalla. Muista käyttää villalle tarkoitettua nestemäistä pesuainetta ja laskea linkouskierrokset minimiin. Jos olet epävarma kashmirneuleen pesusta, vie se pesulaan.