Muoti  — 27.1.2021

Miomojo: Vegaaniseksi Pradaksi luonnehdittu italialainen laukkubrändi

Italialaisen Miomojon visio on luoda entistä parempi ja kestävämpi maailma – niin ihmisille kuin eläimille.

Miomojo on syntynyt Italian Bergamossa, joka sijaitsee muodin sydämen Milanon kyljessä Italian pohjoisosassa. Vuonna 2014 perustettu Miomojo lähti taistelemaan muotimaailman vakiintuneita standardeja vastaan, joissa luksuslaukut valmistettiin useimmiten eläinten nahasta. Pian syntyi ensimmäinen 100 % vegaaninen laukkumallisto, joka tarjosi muotimaailmalle astetta eettisempää luksusta. Miomojoa on sittemmin luonnehdittu uudeksi, vegaaniseksi Pradaksi.

Eläinten ja ihmisten asialla

Miomojo hyödyntää tuotannossaan viimeisimpiä ekologisia materiaaleja, kuten kierrätettyä polyesteria ja kierrätettyä nailonia. Materiaalit on valmistettu muun muassa vanhoista kalastusverkoista, muovipulloista, lasista sekä käytetyistä kahvinporoista. Yritys on ilmoittanut, että kaikki tuotteisiin käytettävä materiaali tulee olemaan vuoteen 2022 mennessä 100 % kierrätettyä.

 

Kierrätetyt materiaalit eivät ole ainoa keino, jolla Miomojo edistää vastuullisen muodin sanomaa. Yrityksen myynnistä 10 % lahjoitetaan suoraa eläinten hyvinvointiin erilaisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Viimeisen kuuden vuoden aikana Miomojo on onnistunut keräämään jo yli 100 000 € eläintensuojeluun, kuten AnimalAsialle, Mercy for Animalsille, For Pawsille sekä monelle muulle eläinten turvapaikalle ympäri maailman. Miomojo on elävä todiste siitä, että muoti voi olla myös vastuullista.

Kaktusnahkaa ja muita tuoteinnovaatioita

Vuonna 2020 vallitseva maailmantilanne ja pandemia ajoivat myös Miomojon ahtaalle, jonka kotikaupunkiin pandemia iski erityisen rajusti. Miomojon perustaja, Claudia Pievani, ymmärsi, että yrityksen on lähdettävä kehittämään entistä ekologisempia tuotteita sekä panostamaan erityisesti italialaiseen osaamiseen ja lähituotantoon.

 

Pian pandemian heikentämästä ja runnomasta Bergamosta syntyivät uudet innovatiiviset laukkumallistot, Prima Linea Cactus ja Prima Linea Apple. Cactus-mallisto on valmistettu kaktusnahasta, joka on kuin normaalia nahkaa, mutta täysin vegaanista. Yhteistyössä Adriánin ja Marten kanssa Miomojo lanseerasi tämän upean materiaalin, joka on valmistettu Meksikossa kasvavasta nopal-kaktuksesta. Nämä vihreät laukut kuvastavat Miomojon nerokasta suunnittelua tarjoten eri kokoisen vaihtoehdon jokaiselle käyttäjälle.

 

Apple-mallisto hyödyntää nimensä mukaisesti elintarviketeollisuuden ylijäämäomenoita, kuten omenankuoria ja karaa, jotka päätyisivät muuten tuhottaviksi. Omenat tulevat Italian Trentino Alto Adige -alueelta. Mallistosta löytyy eri värejä ja laukkumalleja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Italialaista tuotantoa ja estetiikkaa

Miomojon uudet mallistot on valmistettu kokonaan Italiassa, mikä vähentää tuotteiden kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä sekä tukee Italian nousua pandemian kourista. Molemmat kokoelmat ilmentävät kaikessa kauneudessaan ja nerokkuudessaan Miomojon ydinsanomaa: vastuullisen muodin tuottamista, jossa pois heitettävät materiaalit muunnetaan rikkaudeksi ja tyyliksi. Nämä upeasti muotoillut laukut kiteyttävät täydellisesti italialaisen historian, innovaatiot sekä estetiikan.

Miomojo Penelope-kaupunkireppu todistaa, että muoti voi kulkea rinta rinnan kestävyyden ja vastuullisuuden kanssa. Repun modernit yksityiskohdat yhdistyvät käytettävyyteen ja innovatiivisuuteen luoden siitä klassisen laukun jokapäiväiseen käyttöön.

Italian Bergamossa suunniteltu ja valmistettu Giorgia on nerokkaasti suunniteltu laukku, joka muuntautuu repusta olkalaukuksi muuttamalla säädettävän ja irrotettavan hihnan asettelua. Cityreppu kulkee mukana työmatkoilla ja muuntautuu reilun kokoiseksi laukuksi illanviettoja varten.

Miomojo Augusto Messenger Platino laukku sopii työhön ja vapaa-aikaan. Vettähylkivä laukku pitää tavarat kuivina sateellakin. Kevyessä Augustossa on tukeva säädettävä hihna, josta sitä on helppo kantaa olalla. Päätila suljetaan vetoketjulla ja pääliosa taitetaan tyylikkääksi laukun sivulle tarrakiinnityksen avulla.

Italian Bergamossa suunniteltu ja valmistettu Iris on tyylikäs pieni laukku, jossa on säädettävä olkahihna. Päätila suljetaan magneettinapilla ja sisällä on yksi vetoketjullinen tasku tavaroiden järjestelyyn.

Sofia on keinonahkainen tyylikäs laukku jokapäiväiseen käyttöön. Käytännöllisen laukun päätila aukeaa reilun kokoiseksi, joten tavaroiden etsiminen on helppoa ja nopeaa. Laukku suljetaan vetoketjulla.

Luca Sling on tyylikäs crossbody-tyylinen pikkukassi, joka kulkee helposti mukana joka paikassa. Laukussa on säädettävä olkahihna, jossa on pikalukko. Luca Slingiä pystyy tarvittaessa kantamaan myös lantiolla kuin vyölaukkua.