Muoti  — 5.9.2017

Lue tyylikirjailija Jani Niipolan vinkit puvun ostoon

Puku on aina hyvä ostos, mutta millainen sen kuuluu olla tänä syksynä?

Klassisen tummansininen puku on helppo yhdistellä erivärisiin paitoihin.

TIGER OF SWEDEN puku 639,- vain tavaratalosta.

Suomalainen mies pukeutuu rohkeammin kuin koskaan, toimittaja Jani Niipola iloitsee. Niipola on toimittaja ja muotivaikuttaja, joka tunnetaan miesten tyyliin erikoistuneista opaskirjoistaan. Lokakuussa häneltä ilmestyy jälleen bisnespukeutumista käsittelevä kirja.

 

”Erityisesti nuorempi sukupolvi pukeutuu koko ajan yhä persoonallisemmin, ja sosiaalisella medialla on tässä iso rooli”, Niipola lisää. Hän hakee itsekin paljon vaikutteita Instagramista.

 

”Seuraan sosiaalisessa mediassa monia tyylikkäitä pukeutujia, erityisesti Italiasta, Yhdysvalloista ja Japanista. Suosikkini on italialainen muotivaikuttaja Alessandro Squarzi. Inspiroidun myös Steve McQueenin tyylistä, koska se on klassista, ajatonta ja yksinkertaista.”

 

Yksittäisten muotivaikuttajien lisäksi Niipola seuraa tarkasti maailman tärkeimmän miestenmuotitapahtuman, Pitti Uomon ympärillä pyörivää sosiaalista mediaa. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä tapahtuma kerää neljän päivän ajaksi Firenzen kaduille muodin sisäänostajat, muotivaikuttajat ja miesten pukeutumisen suunnannäyttäjät.

 

”Pitti Uomo on kymmenen viime vuoden aikana tehnyt miesten tyylistä maailmanlaajuisen ilmiön”, Niipola sanoo. Hänen mielestään Pitti Uomon vaikutus näkyy Suomessakin ja miesten tyyli on muuttunut entistä rohkeammaksi: värejä käytetään enemmän, kuoseilla leikitellään ja asusteisiin kiinnitetään tarkemmin huomiota. Suomi ja suomalainen muoti kiinnostaa ulkomaisia muotivaikuttajia ja seuraavan, ensi tammikuussa järjestettävän Pitti Uomon teemamaaksi onkin valittu Suomi.

 

Monet muotiviikon vieraista pukeutuvat pukuun. Niipolan mielestä puvun suosion salaisuus on yksinkertainen: ”Se on takuuvarma: jokainen mies näyttää paremmalta puku päällä.” Mutta millainen on muodikkain puku tänä syksynä?

”Tänä vuonna niukkalinjaisista kapeista puvuista liikutaan jälleen kohti klassisempaa, löysempää leikkausta, joka myös kestää aikaa”, Niipola sanoo. Hän kuitenkin muistuttaa, että tärkeintä on hankkia puku oman vartalotyypin, ei muodin mukaan.

”Onneksi miesten pukumuoti muuttuu hillitysti. Siksi täydellisesti istuvan, omiin mittoihin räätälöidyn mittatilauspuvun hankkiminen on aina järkevä sijoitus.”

Hyvä vinkki on ostaa valmispuku ja pyytää räätäliä muokkaamaan sitä istuvammaksi.

 

Kuoseista liituraita on Niipolan mukaan aina hyvä valinta, ja tänä syksynä klassikkokuosista on tarjolla paljon nuorekkaita vaihtoehtoja. Suomen sää antaa tilaa jännittävillekin materiaaleille. Kannattaa kokeilla esimerkiksi vakosamettia tai tweediä, Niipola vinkkaa.

 

Myös Stockmann panostaa miesten tyyliin tänä syksynä uudistamalla Helsingin keskustan tavaratalon miesten osaston. Uutta ovat esimerkiksi Oscar Jacobsonin ja Canalin omat shop-in-shopit. Uutena merkkinä myyntiin tulee Michael Korsin paitamallisto. Pukuja löytyy Turolta ja Hilfiger Denimin Hilfiger Tailored -mallistosta. Aina on myös mahdollista teettää se täydellinen puku mittojen mukaan Stockmannin mittapukupalvelussa. Pienissä muutoksissa puolestaan auttaa tavaratalojen ompelupalvelu.

 

Syyskuun ajan Helsingin keskustan tavaratalossa vietetään Stockmannin mittavaatekampanjaa, ja kanta-asiakkaat saavat –20 % kampanjan aikana tilatuista vaatteista. Mitta-ajan voi varata puhelimitse: p. 09 121 3283 tai sähköpostitse: mittapukupalvelu@stockmann.com.

Jani Niipolan pukuvinkit

1Panosta mittapukuun, jos käytät pukuja paljon. Hyvin istuvan vaatteen mukavuus ja laatu ilahduttavat päivittäin.

2Mieti käyttötarkoitusta, kun valitset kangasta. Ohut villakangas sopii juhliin, päivittäiseen työkäyttöön tarkoitetun puvun kankaaksi kannattaa valita kestävämpi laatu.

3Hanki istumatyötä varten saman tien kahdet housut. Ne kuluvat takkia enemmän.

4Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Nyt ovat muodissa niukkalinjaiset puvut, lyhyehkö hihan ja lahkeen mitta sekä kaksirivinapitus.

5Hyödynnä personointi. Tummansinisen puvun vuorikangas voi olla vaikka pilkullinen.