Muoti  — 18.9.2018

5 x paras takki syksyksi – nämä klassikot kestävät aikaa

Ota mallia Sherlock Holmesilta ja Top Gunin Maverickilta. Nämä ikoniset takkiklassikot ovat syksyn muodikkaimmat valinnat.

NAHKABOMBER

Alkuperäinen bomber-takki on amerikkalaisten hävittäjälentäjien käyttöön suunniteltu nahkarotsi, josta kasarielokuva Top Gun teki katu-uskottavan. Hävittäjiä lennetään äärimmäisen kylmissä olosuhteissa, joten takki varustettiin tuulenpitävällä lampaannahkaisella kelsivuorella. Sama yhdistelmä pitää lämpimänä myös maan pinnalla.

 

RUUTUTAKKI

Villakankaasta valmistettu, puvun päällä pidettävä pitkä ja väljä päällystakki kuuluu herrasmiehen puvuston peruspilareihin siinä missä pukukin. Tänä syksynä muodikkain villaulsteri on ruudullinen ja tuo mieleen suosikkisalapoliisi Sherlock Holmesin. Väljä ja vuoreton malli tekee takista mahtavan välikausitakin, jonka alle mahtuu tarvittaessa useampia kerroksia.

DUFFELI

Harva takkimalli on pysynyt täysin muuttumattomana ja näyttää silti vuodesta toiseen yhtä hyvältä. Duffeli on villakangasklassikko, jonka ilmeeseen kuuluvat puiset, puikkomaiset napit ja suuri huppu. Takki on saanut nimensä belgialaisesta Duffelin kylästä, missä paksu ja lämmin takkikangas kehitettiin yli sata vuotta sitten. Duffeli on käytännöllinen mutta siisti takkivalinta, joka tuo viralliseen pukulookiin veikeää poikamaisuutta.

VAKOSAMETTITAKKI

Jos farkkutakki oli kevättakkien ykkönen, päivittyy sama malli syyskauteen vakosamettisena. Viimeksi 1990-luvulla ihastuttanut hurmuri on mahtava vaihtoehto irtotakille; pue se ohuen neuleen tai kauluspaidan päälle ja korosta retrofiilistä kiepauttamalla kaulalle ohut silkkihuivi.

 

KIPPARITAKKI

Kipparitakkia ikonisempaa takkiklassikkoa tuskin onkaan. Paksusta villakankaasta valmistetun, lyhyen, ylälantiolle ulottuvan takin menestyksen salaisuus on sen käytännöllisyydessä. Aina lämmin takki näyttää skarpilta puvun ja kauluspaidan kanssa, mutta tuo tarvittavaa ryhtiä myös vapaa-ajan pukeutumiseen. Poolon ja kipparitakin yhdistelmä toimii aina.  Tänä syksynä muodin edelläkävijä valitsee molemmat ja pukee kipparitakin alle puvun ja kauluspaidan alle poolopaidan.