Koti  — 8.8.2022

Arabian uudet muumiastiat
kannustavat ystävällisiin tekoihin

Arabian uusia ABC-muumiastioita kuvittavat Tove Janssonin Suomen Punaiselle Ristille tekemät alkuperäispiirrokset. Arabian ja Punaisen Ristin yhteistyökokoelma on kiltteyden asialla ja kannustaa pieniin, ystävällisiin tekoihin.

Arabian rakastettujen muumiastioiden sarja on täydentynyt uudella Moomin by Arabia x SPR -erikoiskokoelmalla, joka syntyi yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa. Rajoitetun ajan saatavilla oleva, juuri lanseerattu yhteistyökokoelma on nyt myynnissä myös Stockmannin verkkokaupassa sekä Helsingin keskustan tavaratalossa.

 

Muumi ABC -erikoiskokoelmaan kuuluu kaksi erilaista muumimukia, matala lautanen ja kulho. Iittalan omissa myymälöissä ja Moomin shopissa on  saatavilla myös kokoelmaa täydentävä pienempi leipälautanen. ABC-muumiastiat ovat myynnissä vuoden 2022 loppuun saakka tai niin kauan kuin tuotteita riittää.

 

ABC-muumiastioita värittävät kuvitukset perustuvat Tove Janssonin alkuperäispiirroksiin, jotka hän suunnitteli vuonna 1963 koristamaan koululaisille jaettua Punaisen Ristin lukujärjestystä. Astioissa nähdään muun muassa hehkuvia punaisia kukkia ja tuttuja Muumilaakson hahmoja, kuten tikapuille kivunnut Muumipeikko ja nuotion lämmöstä nautiskeleva Nuuskamuikkunen yhdessä pienten ystäviensä kanssa. Sympaattisen kuvituksen tyylistä on helppo tunnistaa Janssonin kädenjälki.

Osta tästä

 

 

Arabia Muumi ABC -lautanen

Mooments of Kindness -kampanja kannustaa kiltteyteen

Yhteistyökokoelman myötä Moomin by Arabia ja Punainen Risti aloittavat Mooments of Kindness -kampanjan, joka kannustaa meitä olemaan kilttejä toisillemme ja tekemään pieniä ystävällisiä tekoja niin tutuille kuin tuntemattomille.

 

“Tällä hetkellä maailma, jossa elämme todella tarvitsee ystävällisiä kohtaamisia enemmän kuin koskaan. Muumiperhe on hyvä esimerkki siitä, miten toiset otetaan huomioon ja käyttäydytään suvaitsevasti, ennakkoluulottomasti ja ystävällisesti kaikkia kohtaan. Muumit myös muistavat juhlistaa ystävien kanssa aina, kun mahdollista”, sanoo Mirka Paasikangas, Fiskarsin globaali Muumi-tuotteiden PR- ja viestintäpäällikkö.

 

Vähän kerrallaan voimme tehdä maailmasta ystävällisemmän paikan ja jakaa hyvää mieltä pienilläkin teoilla, kuten hymyllä tai ystävällisillä sanoilla. Huomioiva teko voi olla myös vaikkapa ostoskassien kantaminen, kukkien ostaminen, kahvikupillisen tarjoaminen, postikortin lähettäminen tai hyvän asian tukeminen.

 

Jokaisesta myydystä yhteistyökokoelman tuotteesta lahjoitetaan 1 € Suomen Punaisen Ristin ystävyyttä tukevaan toimintaan.

 

“Suomen Punainen Risti vahvistaa lasten ja nuorten kaveritaitoja sekä auttaa kaikenikäisiä ihmisiä löytämään uusia ystäviä, jotta jokaisella olisi mahdollisuus tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään”, kertoo Suomen Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta.