Koti  — 9.10.2017

Näin loihdit arkiaamuusi luksusta

Kuka sanoo, että arkiaamun pitää tuntua arkiselta? Näillä vinkeillä jopa maanantai alkaa ylellisesti.

HANKI UNTUVAPEITTO JA LAADUKKAAT LAKANAT

Oletko miettinyt, miksi hotellin sängystä on niin ihanaa herätä? Hotelleissa käytetään muhkeita untuvapeittoja ja sileiksi mankeloituja lakanoita.

Untuvapeitoissa on sekä untuvaa että höyheniä, ja niiden sekoitussuhteella on väliä: mitä suurempi on untuvan osuus, sitä ilmavammalta ja ylellisemmältä peitto tuntuu. Laadukkaimmissa peitoissa untuvan osuus on yleensä 90 prosenttia.

Lakanat kannattaa mankeloida tai silittää ennen käyttöä, sillä tiiviiksi silitetty kangas hylkii likaa. Lisäksi silittäminen kiillottaa pesussa himmentyneen satiinipuuvillan.

 

Lue myös: 9 askelta ihanaan uneen

Hanki untuvapeitto ja laadukkaat lakanat

VALITSE MUHKEA PYYHE

Kynttilät ja huonetuoksu tekevät tavallisestakin kylpyhuoneesta kotispan. Kokeile helppokäyttöistä puutikkutuoksua. Aromit leviävät pullosta ilmaan tikkuja pitkin, joten voit säädellä tuoksun voimakkuutta lisäämällä tai vähentämällä niiden määrää.

Kylpylätunnelman täydentää muhkea pyyhe. Egyptiläistä puuvillaa ei ylistetä turhaan: se tuntuu ilmavalta ja kuivuu hyvin. Lisäksi se kestää käytössä jopa vuosia.

 

Lue myös: Kylppäristä kotispa

KIETOUDU LÄMMITTÄVÄÄN AAMUTAKKIIN

Aamutakista on kuoriutunut viime vuosina salonkikelpoinen vaatekappale, joka on päässyt jopa muotitalojen näytöslavoille. Verhoudu kimonoa muistuttavaan japanilaiseen aamutakkiin tai pukeudu klassisen valkoiseen pellava-aamutakkiin.

Kietoudu lämmittävään aamutakkiin

PANOSTA KAHVIKONEESEEN

Kahvi maistuu voimakkaimmalta vastajauhettuna. Syy on silkkaa kemiaa.

Kahvin aromi on noin tuhannen kemiallisen yhdisteen yhteistyötä. Ne ovat pavun sisällä suojassa ulkomaailmalta, mutta kun pavun rakenne rikotaan, iso osa aromeista haihtuu ilmaan. Siksi valmisjauheesta tehty kahvi ei koskaan maistu yhtä houkuttavalta kuin vastajauhettu.

 

Lue myös: Tehoa ja designia keittiöön – katso asiantuntijan laitevalinnat

KATA KAUNIISTI

Arkiaamuna ei ehkä ehdi paistaa croissanteja, mutta onneksi aamiaispöytään voi luoda luksuksen tuntua pienillä kikoilla. Kata pöytään suosikkiastiasi ja viimeistele kattaus yksityiskohdilla: Kaada appelsiinimehu kuohuviinilasiin ja koristele vesikannu mintulla, kurkkusiivuilla ja sitruunaviipaleilla. Puurokin näyttää houkuttelevammalta, kun ripottelet sen päälle pähkinöitä, marjoja, hedelmälohkoja ja kanelia.