Kauneus  — 16.10.2017

NELJÄ VINKKIÄ HEHKUVAAN SYYSIHOON

Paraskaan meikkivoide ei päihitä terveenä hehkuvaa, luonnonkaunista ihoa. Lue viileneville säille räätälöidyt ihonhoitovinkit, joilla taiot kasvosi kuulaiksi.

Hehkuva syysiho

1. KUORI IHO KUULAAKSI

Kuorinta on kuin ihon syväpuhdistus: säännöllisesti tehtynä se kirkastaa kasvojen väriä, saa ihohuokoset vaikuttamaan pienemmiltä sekä parantaa kosteusvoiteiden ja hoitoseerumien imeytymistä. Kun kuollut ihosolukko on poissa, iho näyttää välittömästi kuulaammalta.

Perinteiset, mekaaniset kuorintarakeet saattavat olla herkälle tai kuivalle iholle liian voimakkaita. Kokeile hellävaraisempia vaihtoehtoja, kuten hedelmähappoja sisältäviä tuotteita. Hedelmähapot sopivat lähes kaikille ihotyypeille, sillä kotihoitotuotteissa pitoisuudet ovat matalia. Hapot poistavat kuolleen ihosolukon ja virkistävät ihoa tukevan proteiinin kollageenin tuotantoa. Siksi iho tuntuu kiinteämmältä ja sen sävy tasoittuu.

2. TEHOKOSTEUTA NAAMIOLLA

Kuivan sisäilman ja viilenevän sään vuoksi iho janoaa erityisesti kosteuttavia tuotteita. Ne sitovat ihoon vettä – eivät siis rasvoja – joten sekaihoisenkaan ei kannata pelätä ihon kosteuttamista.

Hanki päivittäin käytettävän kosteusvoiteen rinnalle tehokosteuttava, rauhoittava naamio. Vitamiineja sisältävät, syväkosteuttavat hoitonaamiot kirkastavat ihoa ja korjaavat jo syntyneitä vaurioita.

Hehkuva ja heleä iho

3. HOIDA TÄSMÄSEERUMILLA

Seerumit ovat ihon superfoodia: niihin on käytetty kaikkein tehokkaimpia raaka-aineita, jotka on pakattu tiiviisteen ja helposti imeytyvään muotoon. Tehokosteutusta kaipaava lisää rutiineihinsa tehotiivisteen, joka sisältää hyaluronihappoa. Iho uudistuu unen aikana, joten kaikkein hoitavimmat tuotteet kannattaa levittää kasvoille yöksi.

4. TURVALLINEN PÄIVETYS LISÄÄ HEHKUA

Kevyesti päivettävät, kasvoille suunnitellut itseruskettavat tuotteet saavat ihon näyttämään välittömästi terveemmältä. Asteittain päivettäviä tuotteita on helppo käyttää, ja ne sopivat myös meikin alle.

Asteittain päivettävissä tuotteissa värjäävien ainesosien pitoisuudet ovat pienempiä kuin perinteisissä itseruskettavissa. Kun iho tummenee yhdellä käyttökerralla vain hieman, rusketuksen syvyyttä on helppo säädellä: mitä voimakkaampaa sävyä tavoittelet, sitä useamman käyttökerran tarvitset.