Kauneus  — 20.11.2017

Kotimaisen Duroyn meikkisiveltimet syntyvät käsityönä

Duroy on tiettävästi ensimmäinen yritys Suomessa, joka ryhtyi myymään kuluttajille ammattilaistasoisia meikkisiveltimiä. Laadukkaiden, mutta kohtuuhintaisten siveltimien lanseeraaja aloitti yhteistyönsä ensin Stockmannin kanssa, kertoo Duroyn hallituksen puheenjohtaja Tiuku Räsänen.

Vanhan töölöläisen kerrostalon kivijalkamyymälä on täynnä erilaisia meikkisiveltimiä. Koko seinän peittävässä hyllyssä on omat siveltimet muun muassa meikkivoiteen, luomivärin ja poskipunan levittämiseen, rajauksen tekemiseen, luomivärin häivyttämiseen ja puuterin levittämiseen. Ihan oma tuotesarja siveltimiä on myös body painting -meikkien tekemiseen. Laadukkaista meikkisiveltimistään tunnetulla Duroylla on sivellin jokaiseen tarpeeseen. Lisäksi yrityksen valikoimiin kuuluvat erilaiset kauneudenhoitotarvikkeet, kuten meikkisienet, ripsentaivuttimet, puhdistusliinat, hiusharjat, irtoripset ja pinsetit sekä erilaiset ammattimeikkaajien ja kosmetologien käyttämät tuotteet.

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen on suunnitellut Duroylle oman sivellinsarjan.

Meikkaajat ja maskeeraajat olivat käyttäneet erilaisia siveltimiä työssään jo kauan ennen kuin ne saapuivat kuluttajien ulottuville. Ennen siveltimiä meikkivoide levitettiin kasvoille sormin ja puuteri tupsuteltiin nenänpäähän vipalla.

Suomalainen nainen on kauneudenhoitotarvikkeissaan edelläkävijä verrattuna, vaikka ruotsalaisiin naisiin. Duroylla meikkivoidesivellin on jo myynnissä mennyt ohi meikkisienestä ja muutenkin suomalainen nainen on rohkea ostamaan ja kokeilemaan erilaisia siveltimiä.

 

”Raili Hulkkonen on tehnyt hienoa työtä opettamalla naisia käyttämään ja ostamaan meikkisiveltimiä”, Tiuku Räsänen kiittelee.

Käsityönä valmistettuja siveltimiä

Edullisesta hinnasta huolimatta Duroy®-siveltimet ovat tunnettuja laadustaan. Siveltimet valmistetaan käsityönä Saksassa, Koreassa ja Kiinassa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tuotemerkki on rekisteröity koko EU:n alueelle.

 

”Puuterin levitykseen käytetään aidoista karvoista valmistettua sivellintä ja rasvaisten meikkien levitykseen synteettistä sivellintä”, Tiuku Räsänen kertoo. Siveltimissä käytettyjä karvoja on jopa kolmea eri laatuluokkaa. Kalleimpia ovat karvan kärjet, jotka sitovat parhaiten väriä. Aidossa karvassa on suomut, kuten hiuksessa, jotka sitovat väriä hyvin.

 

Uudet synteettiset karvat, kuten synteettinen näätä, ovat kuitenkin jo lähes aidon karvan veroisia. Siveltimissä käytetyt karvat on hankittu vastuullisesti ja eettisin periaattein ja ne on sertifioitu. Samoin Duroyn siveltimissä käytetty puu on FSC-sertifioitua.