Kauneus  — 6.7.2017

Näin suojaat ihoasi auringolta

Kesän tärkein kauneustuote on omalle ihotyypille soveltuva aurinkovoide. Lue, kuinka suojaat ihoasi oikein.

Suomen kesä on lyhyt ja siksi auringosta on otettava kaikki irti. Muista kuitenkin suojata ihosi. Kauden oleellisin ihonhoitotuote onkin riittävän tehokas aurinkovoide, joka suojaa ihoa sekä palamiselta että ennenaikaiselta vanhenemiselta. Ota voiteen levittäminen osaksi joka-aamuista rutiinia. Ilman voidetta ja suojaavaa vaatekerrosta vaalea iho voi palaa voimakkaassa auringonpaisteessa jo alle puolessa tunnissa. Jos vain maltat, vältä suorassa auringonvalossa oleilua keskipäivällä, eli silloin kun säteily on voimakkaimmillaan.

Valitse aurinkosuoja oman ihotyyppisi mukaan ja levitä se hyvissä ajoin ennen aurinkoon menemistä. Hiero voidetta erityisen huolellisesti helposti palaviin kohtiin, kuten huuliin, korviin ja nenänvarteen. Valitse kasvoille ja vartalolle niille varta vasten suunnitellut tuotteet. Käytä kasvojen iholle mahdollisimman korkean suojakertoimen sisältävää voidetta tai geeliä, etenkin jos haluat välttyä rypyiltä ja maksaläiskiltä. Vartalotuotteen taas on hyvä olla vedenkestävä, jolloin se kestää myös hikoilua paremmin. Kasvoille suunnitellut aurinkotuotteet ovat usein koostumukseltaan vartalotuotteita ohuempia.

Muistilista

1. Levitä aurinkosuoja riittävän ajoissa, vähintään puoli tuntia ennen säteilylle altistumista.

 

2. Lisää aurinkovoidetta muutaman tunnin välein ja aina uimisen jälkeen, vaikka tuote olisikin vedenkestävä.

 

3. Muista myös herkkä huulten iho, ja hanki suojakertoimellinen huulirasva. Suihkutettavassa muodossa olevien aurinkosuojatuotteiden avulla yletät myös hankaliin paikkoihin, kuten selkään.

 

4. Suojaa hiukset ja päänahka päähineellä tai käytä hiuksille tarkoitettuja aurinkotuotteita. Ne suojaavat hiuksia kuivumiselta, haurastumiselta ja hidastavat hiusvärin haalistumista.

 

5. Säilytä aurinkovoide huoneenlämmössä ja varjoisassa paikassa, jotta voiteen teho ei laimene.

 

6. Iho janoaa kosteutta auringonoton jälkeen, joten helli sitä rauhoittavilla ja kosteuttavilla after sun -tuotteilla.