Kauneus  — 6.11.2017

Beauty Studiosta apua kauneuspulmiin

Onko meikkityylisi jämähtänyt? Kaipaatko suosituksia uusista tuotteista tai opastusta meikkaustekniikoihin? Stockmannin Beauty Studiosta löydät avun kaikenlaisiin kauneuspulmiin. Kosmetiikkaneuvoja Mari Ekholm kertoo, miten.

Kosmetiikkaneuvoja Mari Ekholmin meikkituoliin istuu monenlaisia naisia: Meikkaamaan opettelevia nuoria, jotka haluavat oppia tekemään samanlaisen meikin kuin jollakulla Instagram-tähdellä. Äitiyslomalta töihin palaavia, joiden tuotteet ja kosmetiikkatietämys kaipaavat päivitystä. Meikkaustyylin uudistamista kaipaavia pari-kolmekymppisiä tai sitten neli-viisikymppisiä naisia, joiden kasvojen muodot ovat muuttuneet.

Useimmiten valkoisen, korkean pöydän äärelle istahtaa kuitenkin naisia, jotka ovat menossa juhliin.

 

”Asiakkaiden ikähaitari on 12-vuotiaasta yhdeksänkymppisiin, joten täällä käy todellakin monenlaisia ihmisiä”, Ekholm kertoo hymyillen.

Ekholm työskentelee kosmetiikkaneuvojana Stockmannin Beauty Studiossa Helsingin keskustan tavaratalossa. Studio löytyy, kun astuu sisään Aleksanterikadulta Kolmen sepän patsaan kupeesta ja kurkistaa kuparinhohtoisilla valoverhoilla rajattuun kirkkaasti valaistuun tilaan. Täällä Mari Ekholm kollegoineen tekee meikkauksia, meikkineuvontaa, kulmien muotoilua, ihonhoitoneuvontaa ja meikkipussin päivityksiä. Jälkimmäisen voi varata, jos kaipaa käyttöön uusia tuotteita, muttei oikein tiedä, mitä ostaisi.

 

”Meillä on täällä se etu, että voimme käyttää minkä tahansa brändin tuotteita toisin kuin meikkistudioissa yleensä. Siten löydämme asiakkaille räätälöidyt parhaat kokonaisuudet.”

Eniten Beauty Studiossa tehdään meikkauksia, mutta meikkausneuvonta on kasvussa. Ekholm on luvannut kertoa, mitä meikkausneuvonta käytännössä tarkoittaa.

1. Määritetään asiakkaan tarpeet

Kun asiakas tulee Beauty Studioon, ensin keskustellaan teekupposen tai espresson äärellä. Mari Ekholm selvittää, mitä asiakas haluaa ja miksi hän on täällä. Aika usein asiakkaat haluavat oppia meikkaamaan silmiään. Miten luomiväri levitetään, mikä tuote sopisi ja miten sen saa pysymään? Myös kulmakarvojen meikkaus, poskipunan levitys ja varjostusten tekeminen ovat monelle haastavia. Eniten Ekholm neuvoo arkimeikkien tekemisessä.

 

”Tosi monet tulevat siksi, että he meikkaavat aina samalla tavalla, kaipaavat muutosta ja haluavat oppia uutta. Voin esimerkiksi suositella värejä, näyttää tekniikoita ja opettaa uusia rutiineja.”

2. Meikki läpi askel askeleelta

”Annan esimerkkejä ja vaihtoehtoja, millainen meikki voisi esimerkiksi olla. Asiakas päättää.”

Meikkausneuvonnassa edetään aina ”palikka kerrallaan”. Ensin Ekholm meikkaa asiakkaan silmät ja selittää samalla tarkasti, mitä tekee: mitä sivellintä käyttää, miten, mitä väriä käyttää ja miksi laittaa sen juuri näin. Jos asiakas haluaa, hän voi itse harjoitella perässä toisen silmän meikkausta.

 

”Tilanne riippuu asiakkaan tarpeista. Toiset etsivät vain uutta tyyliä, toiset taas haluavat oppia tekniikkaa kädestä pitäen.”

 

Silmien jälkeen tehdään meikkipohja, meikataan kulmakarvat, posket ja huulet. Useimmiten asiakkaat eivät tiedä, mitä tuotteita haluavat käyttää, eikä tarvitsekaan. Sen sijaan melkein kaikki tietävät, miltä he haluavat näyttää. Silloin kauneusneuvojan tietämys pääsee oikeuksiinsa: hän tietää, miten ja millä tuotteilla haluttu lopputulos syntyy, missä on sopiva pigmentti, mistä löytyy imarteleva sävy.

3. Katsotaan tuotteet kuntoon

Kun meikki on valmis, voidaan yhdessä vielä katsoa asiakkaalle sopivat meikit mukaan. Tämä on järkevää siksikin, että jos asiakas ostaa tuotteita yli 200 eurolla, hänen ei tarvitse maksaa meikkineuvonnan 70 euron hintaa lainkaan.

 

Usein vaihtuu meikkipohja: Ekholmin mukaan meikkivoiteita käytetään usein joko liikaa tai liian vähän.

 

”Mahdolliset meikkausvirheet on onneksi helppo korjata. Kaikki ongelmat ovat olleet tähän asti ratkaistavissa.

 

Joskus ratkaisu ei ole sellainen kuin asiakas on alunperin ajatellut. Kun nuoret tytöt tulevat meikkiin idolinsa Instagram-kuva mukanaan, Mari Ekholm haluaa saada heidät ymmärtämään, ettei kuva vastaa todellisuutta. Vahvaa kuvausmeikkiä on tehty luultavasti pari tuntia, siinä on päällekkäin useita kerroksia meikkivoidetta, ja ihoa on usein myös käsitelty kuvankäsittelyohjelmalla.

 

”Yleensä laitan heille puoleen kasvoon hieman meikkivoidetta ja heleää poskipunaa, jotta he näkevät eron. Silloin he huomaavat, että tämähän näyttääkin kivalta”, Ekholm hymyilee

 

Hän suositteleekin meikkausneuvontaa juuri aloitteleville meikkaajille, jotta nuoret saisivat ohjeet ikäiselleen sopivaan meikkityyliin ja ihonhoitoon. Aikuisille 5–10 vuoden sykli meikkauksen päivittämisessä olisi järkevä aika, koska kasvot ja tarpeet muuttuvat

 

”Tulla saa milloin vain siltä tuntuu. Eräskin vakioasiakkaani käy meikkausneuvonnassa joka kevät ja syksy, ja päivittää meikkinsä aina uuteen kauteen sopivaksi.”

 

Kosmetiikkaneuvontaa löytyy jokaisesta Stockmannin liikkeestä. Lue lisää täältä: https://info.stockmann.com/palvelut/

Kosmetiikkaneuvojan omat kauneusrutiinit

1. ”Ihonhoidosta en jousta, puhdistus ja kosteutus ovat tärkeimpiä rutiineja. Aina iltaisin kaksois-puhdistan kasvoni: poistan öljymäisellä tuotteella meikit pois, sen jälkeen käytän vaahtoutuvaa puhditustuotetta puhdistaakseni ihon. Viimeistelen puhdistuksen hellävaraisesti kuorivalla kasvovedellä. Hoitotuotteista käytän nestemäistä hoitovettä, kosteuttavaa seerumia, kasvovoidetta ja silmänympärysvoidetta. Sekoittelen eri brändien tuotteita. Olen hoitanut ihoani näin jo vuodesta 2008 lähtien. Olen kohta 35-vuotias, eikä kukaan usko sitä.”

 

2. ”Meikin puolella tykkään kevyemmästä meikkipohjasta. Peitän vähän kasvojeni keskikohtaa ja laitan varjostuksen ja poskipunan. Niin näyttää jo hyvältä.

 

3. ”Kulmakarvat, eyelinerit ja huulet ovat juttuni, ne ovat aina laitettuna. Perustyylini ei paljon muutu, mutta saatan päivän mukaan vaihdella värejä ja fiilistä, ja joskus on kivaa kokeilla uutuuksia.”

 

Katso tarkemmat hinnat ja varaa aika Kosmetiikkaneuvojalle täältä >>

Lahjavinkki!

UUTTA! Lahjakortti kauneuteen on nyt myynnissä tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla.

Ilahduttaisiko läheistäsi täydellinen juhlameikki, kaipaako hän kenties opastusta meikkaukseen vai onko etsinnässä täydellinen huulipuna? Loistava lahjaidea kauneudesta ja kosmetiikasta kiinnostuneille on lahjakortti, johon voi valmiiksi ostaa halutulla summalla esimerkiksi meikkauksen, kosmetiikkaneuvontaa tai tiettyjä kosmetiikkatuotteita.

 

Ammattitaitoisen myyjän kanssa lahjansaaja voi valita itselleen sopivimmat tuotteet ja palvelut silloin kun se hänelle parhaiten sopii.