Juuri nyt  — 9.11.2023

Stockmannin joulusatu

Toiveiden taikametsä

Olipa kerran siellä, missä sateenkaari alkaa ja minne tähdenlennot laskeutuvat, salainen metsä. Metsä oli niin salainen, ettei sitä löytynyt kartoista tai tienviitoista. Eikä mikään valmis polku sinne kulkenut.

 

Metsä oli eläinten ja taianomaisten kukkien valtakuntaa. Kaikkialla oli kasveja, kullankimaltavia hyönteisiä ja valtaisia punaisia kukkia, joilla oli salaisuus; ne kätkivät sisäänsä toiveita. Kukkien sisällä toiveet muuttuivat taikapölyksi, jonka metsässä asuvat ilahduttajalintuset keräsivät nokkiinsa ja lennättivät ihmisten mieliin toteuttaen toiveet.

 

Tässä metsässä oli talvellakin kesä. Ihmeellisen lämpönsä se sai ihmisten läheisyydestä ja ystävyydestä. Kun ihmiset halasivat toisiaan tai antoivat toisilleen kehuja, kävi metsässä lämmin tuulenvire ja kasvoi uusi toivomuskukka. Niin kauan kuin maailmassa oli rakkautta, ihmisten toiveet kasvoivat toivomuskukkien sisällä.

 

Kunnes yhtenä talvena uusia toivomuskukkia ei enää kasvanutkaan. Maailmassa oli vähemmän ystävyyttä. Se näkyi metsässä, joka alkoi viiletä. Ja koska lämpö oli kadonnut, eivät toiveet käyneet enää toteen. Niinpä ihmisten mieli synkkeni yhä enemmän.

 

Kylmissään kaikki metsän eläimet kokoontuivat miettimään, mikä oli vialla. ”Mikseivät ihmiset ole kilttejä toisilleen?”, kysyi pieni peura. ”Eikö kukaan enää usko ihmeisiin?”, pohti pöllö. ”Joulu ei tule, jos ei ihmisillä ole hyvä mieli”, sanoi huolestunut myyrä.

 

Keskustelua sivusta seurannut riikinkukko asteli eläinten keskelle ja totesi viisaalla äänellään: ”Jos ei taikapöly kasva kukkien sisällä, se täytyy tehdä itse. Olen vanha ja sulkani ovat täynnä taikaa, jota en enää itse tarvitse.” Niinpä riikinkukko levitti pyrstönsä ja alkoi ravistella sitä. Yhtäkkiä koko riikinkukko muuttui kimmeltäväksi taikapölyksi, joka täytti koko metsän. Ilahduttajalintuset saivat nyt enemmän pölyä kuin koskaan aikaisemmin ja lähtivät oitis toteuttamaan toiveita.

 

Taikapöly herätti ihmisten toiveikkuuden ja pian kaikki olivatkin ystävällisempiä toisilleen. Ihmiset halusivat taas halia toisiaan ja niin taikametsän kukat ja vehreys palautui täyteen loistoonsa.

 

Joten kun haluat toiveesi toteutuvan, muista olla ystävällinen. Silloin ilahduttajalintunen löytää perille myös sinun toiveesi kanssa. Sen pituinen se.

 

Amaryllis

Joulusatu herää eloon satuikkunoissa

Toiveiden taikametsään kuljettavat tänä vuonna myös Stockmannin rakastetut satuikkunat, jotka on nyt avattu Helsingin keskustassa, Tampereella ja Turussa.

 

Satuikkunoiden taikametsä on kuin kesä talven keskellä, ja siellä seikkailevat sulassa sovussa metsän eläimet sekä satuhahmot. Mukana nähdään tänä vuonna myös hologrammeilla ja projisoinneilla luotuja eläimiä.

 

”Olemme ylpeitä satuikkunamme pitkästä perinteestä ja haluamme joka vuosi tarjota sen avulla uusia elämyksiä. Tänä jouluna olemme halunneet yhdistää ikkunan sympaattiset hahmot moderniin tekniikkaan, ja kokonaisuus on yllätyksellinen ja upea”, Stockmannin In-Store Creative Concept Manager Kati Parkkinen sanoo.

 

”Uskomme, että satuikkunoidemme äärellä viihtyvät jälleen kaikenikäiset joulun ystävät. Tänä vuonna ikkunamme välittävät taianomaisen tunnelman lisäksi tärkeän viestin ystävällisyyden ja hyvän jakamisen tärkeydestä. Se tuntuu erityisen tärkeältä tässä hetkessä. Toivomme, että voimme tämän perinteemme myötä jakaa hieman iloa ja toivoa jokaiselle”, Parkkinen jatkaa.

 

Kaikki jouluun