Juuri nyt  — 8.11.2022

Stockmannin joulusatu

Joulun valo

Olipa kerran joulujuhlat, jonne kaikki eläimet oli kutsuttu. Juhliin haluttiin leipoa suurenmoinen kakku, jollaista kukaan ei aiemmin ollut nähnyt. Jokaista eläintä pyydettiin osallistumaan sen leivontaan.

 

Orava oli löytänyt kokoelman pähkinöitä, ja norsu lupasi auttaa niiden murskaamisessa. Rengashäntämakit kantoivat hännillään banaaneja, ja kettu oli tehnyt pihlajanmarjoista hillon. Pingviinit levittivät kakun kuorrutetta räpylöillään, kolibri asetteli sen päälle 160 kynttilää, ja kaikki näytti täydelliseltä.

 

Mutta hei! Jotain hyvin oleellista puuttui vielä. Kuka sytyttäisi kynttilät?

 

Kaikki etsivät kissojen ja koirien kanssa tulitikkuja, niitä kuitenkaan löytämättä. Kissa yritti kannatella suurennuslasia kohti aurinkoa, mutta sen talvisäteet eivät olleet tarpeeksi voimakkaita. Karhunpennut löivät tarmokkaasti kiviä yhteen, mutta yksikään kipinä ei syttynyt. Ankat löysivät kaarnaa sytykkeeksi, ja pesukarhu pyöritteli puutikkua siihen koko voimallaan, mutta yhtään savua ei syntynyt. Eläimet olivat jo melkein valmiita antamaan periksi, kun pienen pieni metsähiiri hiipi hiljaa paikalta suorittamaan tehtävää.

 

Hän taivalsi syvälle metsän siimekseen, vasta pudonneen lumipeitteen yli ja lopulta sisälle pimeään kallioluolaan. Valonkajossa hän huomasi maahan nakatun juhlakutsun.

 

”Anteeksi”, hän aloitti epäröivällä, mutta varmalla äänellä. ”Voisitko ystävällisesti auttaa?”

 

Apu myönnettiin, ja metsähiiri johdatteli tietä takaisin juhlapaikalle. Kun hän avasi oven, lankesi hahmon pelottava varjo lattialle – kaikki eläimet henkäisivät ja kumartuivat.

 

Lohikäärme asteli kakun luokse. Hän katsoi hiirtä kulmiensa alta ja hiiri nyökkäsi rohkaisevasti. Lohikäärme veti henkeä ja puhalsi kidastaan juuri sopivan määrän tulta, jotta jokainen 160 kynttilästä syttyi yksi kerrallaan. Pian kakku kimmelsi kynttilänvalossa kuin joulun suurin ihme. Kaikki eläimet hurrasivat ja taputtivat.

 

Hiiri ojensi lohikäärmeelle lautasen ja kakkulapion – kunniavieraan tehtävään kuului leikata kakusta ensimmäinen pala. Vieno hymy levisi lohikäärmeen ilmeikkäille kasvoille.

 

Kun kaikki olivat syöneet ja kakku oli enää muisto vain, jatkuivat juhlat riemukkaalla tanssilla ja laululla, joka päättyi vasta seuraavana aamuna.

Joulusatu herää eloon satuikkunoissa ja jouluseikkailussa

Jouluseikkailu

Lumotussa satumetsässä vietettäviin metsäneläinten juhliin kuljettavat tänä vuonna myös Stockmannin rakastetut satuikkunat, jotka on nyt avattu Helsingin keskustassa, Tampereella ja Turussa.

 

Myös lasten suosittu virtuaalinen jouluseikkailu on palannut kaikkiin tavarataloihin. Peli noudattaa satuikkunan joulutarinaa: metsän eläimet ovat valmistamassa joulun juhlaan kaikkien aikojen ihaninta kakkua, mutta tarvikkeet ovat hujan hajan pitkin tavarataloa. Pelissä autetaan pieniä leipureita ja etsitään kadonneet pähkinät, banaanit ja muut ainesosat skannaamalla lattiatarrojen koodeja älypuhelimella. Kun kakku on valmis, pelaajaa odottaa yllätyspalkinto. Pelaamaan pääsee lauantaista 5.11. alkaen kaikissa Stockmann-tavarataloissa.

 

Aloita seikkailu tästä

 

Kaikki jouluun