Okategoriserad  — 1.11.2022

Stockmanns julsaga

Julens ljus

Det var en gång en julfest dit alla djur var inbjudna. Man ville baka en väldigt stor kaka till festen, en kaka olik något som någon hade sett förut. Var och en av djuren ombads delta i bakningen.

 

Ekorren hade hittat ett gäng nötter, och elefanten lovade hjälpa till att krossa dem. Ringsvanslemurerna bar bananer med sina svansar, och räven hade kokat rönnbär till sylt. Pingvinerna bredde ut glasyren med sina vingar, kolibrin dekorerade kakan med 160 ljus och allt såg perfekt ut.

 

Men hallå! Något mycket viktigt saknades ännu. Vem skulle tända ljusen?

 

Djuren letade överallt efter tändstickor, men lyckades inte hitta några. Katten försökte hålla ett förstoringsglas mot solen, men solens vinterstrålar var inte tillräckligt starka. De energiska björnungarna slog stenar på varandra, men det blev inte en endaste gnista. Ankorna hittade bark till tändved och tvättbjörnen gnuggade en träpinne mot barken allt vad hen orkade, men det bildades inte ens någon rök. Djuren var nästan redo att ge upp, men då smög den lilla skogsmusen i väg för att utföra en uppgift.

 

Musen vandrade djupt in i skogens skygd, över den nyfallna snön och kom till sist till en mörk bergsgrotta. Där märkte musen en inbjudan till festen som hade kastats på marken.

 

”Ursäkta”, sade musen litet blygt, men ändå med en säker röst. ”Skulle du kunna hjälpa mig?”

 

Hjälp utlovades, och musen ledde vägen tillbaka till festplatsen. När musen öppnade dörren, föll den skrämmande skuggan av en gestalt på golvet – djuren drog efter andan och bugade.

 

Draken närmade sig kakan. Hen kastade en frågande blick på musen. Musen nickade uppmuntrande. Draken drog ett djupt andetag och blåste en precis rätt mängd eld från sitt gap så att var och en av de 160 ljusen tändes, en efter en. Snart glänste kakan med ljus som julens största mirakel. Djuren hurrade och applåderade.

 

Musen räckte en tallrik och en kakspade till draken – det var ju hedersgästens uppgift att skära den första biten av kakan. Ett litet leende spred sig på drakens uttrycksfulla ansikte.

 

När alla hade ätit och kakan var ett minne blott, fortsatte festen med livlig dans och sång ända till följande morgon.

Delta I juläventyret och vinn ett pris!

juläventyret

Det populärä virtuella juläventyret återvänder till alla varuhus. Den här julen håller skogsdjuren på att tillreda alla tiders finaste kaka till julfesten, men ingredienserna är huller om buller i varuhuset.

Hjälp de små bagarna hitta de försvunna nötterna, bananerna och andra ingredienserna med hjälp av AR-teknologi. När kakan är färdig får du ett pris.

 

Delta i äventyret