Muoti  — 2.12.2022

Pinnalla nyt:
The North Face Nuptse

The North Face Nuptse on yksi tämän kauden halutuimmista takeista. Retrohenkinen untuvatakki tuo tyyliin tuulahduksen 1990-luvulta ja pitää kantajansa lämpimänä myös kylmimpinä kuukausina.

Yksi tämän kauden halutuimmista takeista on The North Face 1996 Retro Nuptse -takki, jo 1990-luvulta tuttu muhkea untuvatakki. Ikonisen Nuptse-takin retrohenkinen ilme heijastelee 90-luvun muotia, johon vaikuttivat vahvasti hiphop ja urheilumerkkien yhä vahvempi sulautuminen osaksi katumuotia.

 

Nyt Nuptse on noussut jälleen trendien aallonharjalle, kun muotiin ammennetaan muutenkin runsaasti vaikutteita sekä 1990-luvulta että retkeilypukeutumisesta. Lyhyet ja muhkeat puffer-takit ovat pinnalla niin naisten kuin miesten muodissa, ja esimerkiksi naisten muodissa nähdään nyt paljon yhdistelmää, jossa sporttinen toppis puetaan rennosti hulmuavien helmojen ja rouheiden nilkkurien kaveriksi.

The North Face Nuptse

Trendikkyydestään huolimatta Nuptse on myös pitkäikäinen hankinta, sillä se tuskin menee pois muodista myöhemminkään – onhan takki pitänyt pintansa jo 1990-luvulta saakka ja saavuttanut ikonisen aseman. Vuosien varrella Nuptseen ovat pukeutuneet lukemattomat maailmantähdet, kuten LL Cool J, Method Man, Jennifer Aniston ja Kendall Jenner, ja Nuptse on kuulunut himottuihin yhteistyömallistoihin, joita The North Face on tehnyt muun muassa Guccin, Supremen ja Maison Margielan kanssa.

The North Face Nuptse -takissa tyyli kohtaa toiminnallisuuden

Tunnistettavan tyylin lisäksi The North Face Nuptse tarjoaa toiminnalisuutta: muhkea untuvatäyte, vettähylkivä pinta ja käytännölliset ominaisuudet takaavat, että takki pitää kantajansa lämpimänä myös Suomen syyssateissa ja talven tuiskuissa. Takista löytyy useita haastavissa sääolosuhteissa käytännöllisiä ominaisuuksia, kuten nopeasti kuivuva ja hengittävä tekninen materiaali sekä suojaava pystykaulus, johon on piilotettu huppu. Lisäksi Nuptse on suunniteltu niin, että sinä on mukava liikkua, ja takissa on vetoketjulliset taskut – tarvittaessa takin saa jopa näppärästi taiteltua sen omaan taskuun.

The North Face Nuptse

Kun huomioi takin tekniset ominaisuudet, Nuptse on varsin kohtuuhintainen vaihtoehto, jos omasta takkikokoelmasta vielä puuttuu lyhyt, lämmin ja funktionaalinen toppatakki, jossa voi kulkea niin työmatkat kuin metsäretket. Takin lisäksi The North Facen valikoimaan kuuluu Nuptse-untuvaliivi.

 

Nykyään The North Face huomioi Nuptse-takkien valmistuksessa myös vastuullisuuden. Esimerkiksi päällikankaissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja, ja täytteenä käytetään Responsible Down Standard -setifioitua, jäljitettävää untuvaa.