Muoti  — 29.9.2017

Stockmannin omat merkit tarjoavat vastuullisia valintoja

Stockmannin omien merkkien korkealaatuiset mallistot tarjoavat vastuullisia vaihtoehtoja pukeutumiseen. Osana kestävää kehitystä kasvatamme ekologisen lyocellin ja luomupuuvillan osuutta mallistoissa.

Omalla Stockmann Studiollamme suunnitelluissa mallistoissa yhdistyvät suomalainen design sekä laadukkaisiin materiaaleihin nojautuva hyvä hinta-laatusuhde.

 

Stockmannin omia naisten muotimerkkejä ovat cut & pret, A+more, Global Essentials, NOOM ja uusi NOOM Loungewear. Suosittuja omia miesten merkkejä ovat Bodyguard ja Cap Horn. Lapsille ja nuorille oma Design Studiomme on suunnitellut Bogin, Cube Co.:n ja BEL:in.

 

Helpottaaksemme vastuullisten valintojen tekemistä asiakkaillemme, olemme lisänneet omien merkkien vaatteisiimme Sustainable DESIGN -riippulapun kertomaan esimerkiksi tuotteessa käytetystä lyocellista tai luomupuuvillasta. Lapun kääntöpuolelta löytyy lisätietoa materiaalista. Osassa tuotteista tieto ekologisesta materiaalista löytyy tuotteen niskaprintistä.

Suomalaista suunnittelua

Keväällä merkeillemme myönnettiin Design from Finland -tunnus kertomaan korkeatasoisesta kotimaisesta osaamisesta ja laadukkaasta muotoilusta. Tunnuksen myöntää asiantuntijoista koottu puolueeton Design from Finland -toimikunta. Kotimaisen alkuperän lisäksi myöntämisperusteina ovat myös yrityksen investoinnit suomalaiseen muotoiluun.

 

Design from Finland -riippulappua alkaa näkyä tuotteissamme lokakuusta alkaen.

Lyocell – ekologinen selluloosakuitu

Syksyn mallistoissamme olemme kasvattaneet vastuullisten materiaalien käyttöä, ja tulevan vuoden mallistoissa esimerkiksi lyocellin ja luomupuuvillan osuus kasvaa edelleen. Materiaalimaailmassa uudehko tuttavuus lyocell on ekologinen muuntokuitu, jota voidaan viskoosin tapaan valmistaa esimerkiksi eukalyptuksesta, pyökistä, koivusta, kuusesta tai männystä. Tunnetuin vaatteiden lyocell-kuitu on tällä hetkellä Tencel-merkkistä.

 

Uusiutuvasta selluloosasta valmistettu lyocell on biohajoavaa ja sillä on pieni hiilijalanjälki ja vedenkulutus. Lyocell on samankaltaista viskoosia ympäristöystävällisempi valinta, koska tuotantoprosessi kuluttaa vähemmän energiaa ja kemikaaleja. Käytetyt kemikaalit saadaan kerättyä talteen ja käytettyä uudelleen 99-prosenttisesti. Merkeistämme esimerkiksi cut & pretin syksyn perustrikoomallisto on 55 % lyocell-sekoitetta, yksi paitamalli on jopa 100 % lyocellia.

Luomupuuvilla

Lisäämme myös luomupuuvillan käyttöämme. Ilman haitallisia lannoitteita ja torjunta-aineita viljelty luomupuuvilla tulee Stockmannille pääosin Intiasta. Siirtosertifikaattia seuraamalla pystymme jäljittämään luomupuuvillan aina viljelyplantaasille asti.

 

Esimerkiksi naisten vaatteissa NOOM:in peruspaitamalliston puuvilla on kokonaan luomua. Miesten osastolla Bodyguard tarjoaa kaikki perusmalliston t-paidat luomupuuvillaisina. Myös lasten merkeissä, Cube Co.:ssa, Bogissa, Bogi Accessoriesissa ja BEL:issä, luomupuuvillaa käytetään kattavasti. Syksyn mallistossa luomupuuvillan osuus parhaimmillaan Bogilla, jolla noin 70 % merkin trikoomallistosta on luomua.

Läpinäkyvä tuotantoketju

Osana vastuullisuuskehitystä olemme julkaisseet myös kaikki omat muodin merkkimme kattavan toimittaja- ja tehdaslistan, joka parantaa tuotantoketjumme läpinäkyvyyttä. Tavoitteemme on, että kaikilla toimittajillamme on ensi vuonna voimassa oleva BSCI-auditointi. Tutustu toimittajalistaamme täällä.