Muoti  — 5.10.2017

Didriksons palasi historianpolkuja takaisin Shetlantiin

Asioihin muodostuu erilainen perspektiivi, kun on yli 100-vuotias. Ulkoiluvaatemerkki Didriksons aloitti kaupankäynnin Ruotsin länsirannikolla 1913, Grundsundissa. Edelleenkin Didriksonsilla katsellaan asioita sieltä perspektiivistä, mereltä käsin.

Brändin perustajat, Julius ja Hanna Didriksons, valmistivat työvaatteita Grundsundissa kalastajille, jotka taistelivat rajuja kelejä ja myrskyävää merta vastaan elantoaan hankkiakseen. Siitä lähtien heidän päämääränsä on ollut valmistaa vaatteita suojelemaan ihmistä joka säässä.

 

Nämä viitteet historiasta myös mahdollistavat matkan tulevaisuuteen. Sama historia tuo urbaanin malliston esille paikassa jossa esi-isät elivät vuosikausia sitten – Didriksonsin tapauksessa kalastaessaan.

 

 

”Pureva sade ja suolaiset tuulet näillä etäisillä saarilla muistuttavat meitä kodista, sieltä mistä tulemme.

 

Me olemme se meri, rantakalliot ja tuuli.

 

Perintömme pysyy aina brändimme mukana emmekä koskaan tee kompromisseja suojellaksemme ihmistä kaikilta keleiltä.”

 

Maapallo näyttäytyy Shetlannissa lähes epätodellisena paikassa, jossa Pohjanmeri kohtaa Atlantin Valtameren. Paikassa, jossa sumu nousee nummilta juuri ennen auringon nousua.

Shetlannin ponit ja lampaat laiduntavat vihreillä rinteillä, jotka päättyvät jyrkkiin kallioseinämiin myrskyävän meren syliin.

Didriksons

DIDRIKSONSIN SYKSY JA TALVI 2017

Kalastajat, lampaat, hevoset ja linnut asuttavat Shtelannin kaunista, etäistä maisemaa karkeine sääoloineen. Syys- ja talvimalliston sävyt sulautuvat ympärillä olevaan luontoon – siniseen mereen ja taivaaseen, mäenrinteiden kanerviin, vihreään ruohoon ja graniittisiin, merestä kohoaviin kallionkielekkeisiin. Vaatteisiin, jotka torjuvat kaiken luontoäidin niiden päälle heittämän. Nyt tämä mallisto on viety sinne missä se on syntynyt, mihin se kuuluu.

 

Tervetuloa Shetlanninsaarten  syksyyn ja talveen 2017!