Muoti  — 15.1.2018

Näin myyt muotiaarteesi netissä

Kun ostat laadukkaita vaatteita, ne kestävät aikaa sinun jälkeesi myös jonkun toisen käytössä. Kokosimme oppaan, jonka avulla löydät vaatteillesi uuden omistajan netissä.

Valitse kauppa oikein

Louis Vuittonin laukut ja Mini Rodinin colleget ovat molemmat second hand -hittejä, mutta niitä ei myydä samoilla sivustoilla. Valitse siis sivusto myytävän tuotteen mukaan.

1Luksusmerkkien yleisö on maailmanlaajuinen. Siksi niitä kannattaa myydä kansainvälisten palveluiden kautta. Isot sivustot ottavat itselleen palkkiota noin 40 prosenttia tuotteen hinnasta, mikä kattaa myös postituskulut. Hyviä osoitteita ovat vestiaire.com, rebelle.com, videdressing.co.uk ja editsecondhand.co.uk.

2Lastenvaatetrendit ovat paikallisempia, ja miniasut käyvät kaupaksi kotimaisilla sivustoilla. Stockmannin yhteistyökumppani Emmyn kautta pystyt helposti kierrättämään naisten, miesten ja lasten vaatteet sekä asusteet. Myyjä saa itselleen 41–60 prosenttia myyntihinnasta. Toinen suosittu osoite on vahankaytetty.fi.

3Merkkilaukkuja myydään myös perinteisten huutokauppatalojen verkkokaupoissa. Esimerkiksi Bukowskis Marketin kautta tavoittaa myös ruotsalaiset merkkilaukkujen keräilijät.

4Jos olet poikkeuksellisen pitkä tai lyhyt, kokeile myydä vaatteesi Zadaa-sovelluksen avulla. Myyjä ilmoittaa omat mittansa, ja ostaja voi etsiä tuotteita täsmälleen samankokoisilta ja -muotoisilta ihmisiltä.

 

Kun ostat laadukkaita vaatteita, ne kestävät aikaa myös jonkun toisen käytössä.

Laadi täydellinen ilmoitus

Verkko on täynnä kiinnostavaa second hand -muotia, ja sivustoja selataan läpi kiireellä. Siksi vain täydellinen ilmoitus on riittävän hyvä. Hengitä syvään ja satsaa ilmoituksen tekemiseen muutama ylimääräinen minuutti. Silitä vaate, kuvaa se kirkkaassa valossa ja kerro ilmoituksessa merkki, materiaali, koko ja vaatteen mitat.

Ajoita myyntihetki oikein

Verkkokauppashoppailu on useimmiten lounastaukojen, viikonloppuiltojen ja sadepäivien puuhaa. Sama pätee myös second handiin. Siksi omat ilmoitukset kannattaa ladata nettiin juuri niinä aikoina.

Joillakin sivustoilla on lisäksi omat ruuhkahuippunsa. Luksusmuotia myyvä eurooppalainen Vestiaire vetää shoppailijoita puoleensa erityisesti arkisin lounasaikaan ja alkuillasta, eli Suomen aikaa noin kello 11–14 ja 16–19. Vestiarella suosituin shoppauspäivä on tiistai.

Kokosimme oppaan, jonka avulla löydät vaatteillesi uuden omistajan netissä.

Anna muiden myydä puolestasi

Concierge-palvelu sopii laiskalle. Tuote lähetetään second hand -kauppaan, joka kuvaa tuotteet ja kirjoittaa kuvaukset myyjän puolesta. Vastineeksi kauppa veloittaa palvelusta tavallista korkeampaa komissiota. Tuotot napsahtavat tilille vasta, kun sopiva ostaja löytyy.

Luksusmuotia omistavalle hyvä vaihtoehto on saksalainen Rebelle, joka on yksi verkon luotettavimmista second hand -kaupoista. Koska se myy merkkimuotia, se tarkistaa tuotteiden aitouden ja välittää tavarat eteenpäin vasta laaduntarkistuksen jälkeen. Suomessa vastaavaa palvelua tarjoavat muun muassa Rekki ja Stockmannin yhteistyökumppani Emmy. Ne ottavat vastaan isojakin vaatelähetyksiä ja valitsevat niistä myyntiin soveltuvat tuotteet.

Näin myyt muotiaarteesi netissä

+ 3 vinkkiä vastuullisille ostoksille

Fiksu muoti-ihminen täydentää kaappiaan vain sellaisilla tuotteilla, joilla on pitkä elämä.

1Valitse paras materiaali

Suosi luonnonmateriaaleja. Kashmir ja merinovilla kestävät aikaa ja käyttöä, ja niillä on arvoa myös second hand -markkinoilla. Muuntokuiduista kannattaa valita lyocellia. Lyocell valmistetaan nopeasti kasvavasta eukalyptuspuusta, ja se on muuntokuiduksi keskivertoa ekologisempi materiaali. Lyocell myös laskeutuu kauniisti. Erityisesti kengissä ja laukuissa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalin lisäksi myös yksityiskohtiin. Painavat metallikoristeet ja -soljet ovat yleensä laadun merkki.

 

2Shoppaa sormin

Kroppa on fiksumpi kuin mieli. Se tietää, milloin tarvitset unta tai kaipaat syvävenyttelyä ja milloin vaatteen materiaali on kohdillaan. Jos kangas tuntuu sormenpäissä hyvältä, siihen tekee mieli pukeutua päivästä toiseen.

 

3Tee matkalaukkutesti

Kun harkitset uutta ostosta, kysy itseltäsi pakkaisitko sen mukaan matkalle. Lomaminä nimittäin ottaa mukaansa vaatekaapin helpoimmat ja kauneimmat yksilöt. Jos vaatetta jaksaa kantaa mukana satoja tai tuhansia kilometrejä, siinä on paljon kohdallaan.

 

Jokaisessa Stockmannin tavaratalossa on Emmyn keräyspiste.

PSST! Tunnetko jo Emmyn? Emmy hinnoittelee, kuvaa ja laittaa merkkivaatteet myyntiin puolestasi. Jokaisessa Stockmannin tavaratalossa on Emmyn keräyspiste. Lue lisää tästä