Koti  — 21.9.2018

Valitse itsellesi täydellinen Familon-sänky

Jotta lepäisit paremmin ja heräisit aamulla virkeänä, on vartalosi tärkeää saada täydellistä tukea. Familon kokosi yhteen vinkit, joiden avulla löydät juuri sinulle sopivan sängyn.

Sänky on hyvän unen A ja O, kaiken alku ja perusta. Mukavinkaan tyyny ja peite eivät takaa makeita unia, jos perusasiat eivät ole kunnossa.

Valitsemalla itsellesi sopivan sängyn pidät huolen siitä, että kehosi saa oikeanlaista tukea ja selkäranka lepää luonnollisen suorassa asennossa.

Huomioi ainakin nämä seikat sänkyostoksilla:

  • Eripainoiset ja -muotoiset vartalot painautuvat sänkyyn eri tavoin. Valitsemalla itsellesi sopivimman sängyn pidät huolen siitä, että vartalosi saa kokonaisvaltaista tukea.
  • Tuki on parhaimmillaan silloin, kun selkäranka on luonnollisen suorassa asennossa ja hartiat sekä lantio uppoavat patjaan ilman pintapaineen tunnetta. Näin koko keho pääsee rentoutumaan.
  • Valitse sänky painon ja vartalotyypin mukaan. Hyvä vuode on riittävän tukeva kantamaan nukkujan painon ja riittävän pehmeä joustamaan.
  • Ota huomioon käyttötarkoitus ja parivuodetta valitessa molempien yksilölliset tarpeet sekä toiveet.

Huomioi myös omat mieltymyksesi ja tarpeesi:

  • Pidätkö napakasta vai pehmeämmästä sängystä?
  • Haluaisitko enemmän tilaa ympärillesi vai riittääkö kapeampi sänky?
  • Haluatko korkean sängyn, josta on helppo nousta, vai pidätkö matalasta sängystä?
  • Kärsitkö selkäkivusta tai tarvitseeko vartalosi erityistä tukea?

Mieti mistä asioista pidät entisessä sängyssäsi, mutta pohdi myös, mitkä asiat muuttaisit tilaisuuden tullen. Kuvittele, miltä unelmasänkysi tuntuu vartalosi alla.

Kaikille vartalotyypeille sopivat bonnel-jousisto sekä erikoispehmustemateriaalit kuten älypehmuste. Mitä eroa näillä sänkytyypeillä sitten on? Tutustu Familonin sänkyihin alla sekä suoraan tuotesivuille klikkaamalla!

BONNEL-JOUSISTO: TUKEVA JA NAPAKKA

Familon Bonnel -kaksoisjousiston solmukiinnitteiset, vahvat ja napakat jouset tekevät sängystä tukevan. Jousiston päällä on miellyttävä vaahtomuovipehmuste ja jousiston reunaa kiertää vahvistava kehäteräs. Napakka bonnel-jousisto sopii kaikille napakkaa ja hyvin kannattelevaa sänkyä arvostaville.

Familon Ergo Hotel -jenkkisänky on kestävä ja napakka sänky, jonka erikoisvahvistettu reuna kannattelee ja kestää hyvin myös painavampaa nukkujaa. Vahvistetun reunan ansiosta sängystä on helppo nousta. Jenkkipatjan kaksoispehmuste takaa vakaan ja ergonomisen tuen koko vartalolle. Muhkea hotellityylinen jenkkisänky koostuu leveästä jenkkipatjasta ja kahdesta joustinsängystä eli runkopatjasta. Viimeistele ylellinen unikokemus tyylikkäällä Familon Ergo Hotel -sängynpäädyllä, joka on verhoiltu samalla tummanharmaalla verhoilukankaalla kuin Ergo Hotel -jenkkisänky!

ÄLYPEHMUSTE: VAKAA JA TUKEVA

Älypehmustesänky on vartaloa tukeva ja myötäilevä sänky, jossa on napakka tuntu. Sängyn rakenteessa yhdistyvät sen pinnassa oleva, kehon lämpöön reagoiva ja muotoutuva älypehmuste, jonka alla on kantava ja tukeva erikoispehmuste.

Familon Ergo -sänky sopii erityisesti selkävaivoista kärsiville sekä usealle erilaiselle vartalotyypille ja painoluokalle. Ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta älypehmuste antaa vartalolle optimaalisen tuen ehkäisten rasituksia ja kiputiloja. Tämä sänky sopii napakasta, luonnollista nukkumisasentoa ergonomisesti tukevasta sängystä pitävälle.

 

 

Familon

 

Lisää inspiraatiota makuuhuoneen sisustukseen: