Koti  — 15.6.2023

Kesä kukkii kotona ja puutarhassa – vinkit viihtyisään kesäkeitaaseen

Kotona ajatukset siirtyvät nyt pihan ja parvekkeen laittoon. Viihtyisässä ulko-olohuoneessa on mukava nauttia päivästä tai istua iltaa hyvän ruoan ääressä. Katso vinkkimme ja rakenna oma kesäkeitaasi!

Kestävät ja kauniit ulkokalusteet

Carl Hansen & Son -puutarhakalusteet

Carl Hansen & Sonin pelkistetyn kauniit, tiikkipuiset ulkokalusteet tuovat tanskalaista tyyliä ulko-olohuoneeseen. Tutustu valikoimaan >

Kauniit ja mukavat ulkokalusteet kutsuvat nautiskelemaan kiireettömistä kesäpäivistä. Ulkokalusteiden valinnassa täytyy huomioida säänkestävä materiaali ja helposti puhdistettavat pinnat. Pinottavuuskin on paikallaan, jos kalusteet siirretään talvisäilöön kesän päätteeksi.

 

Ulkokäyttöön tarkoitetut, laadukkaat puukalusteet säilyttävät luonnollisen kauneutensa myös vuosien myötä patinoituessaan. Metallikalusteet puolestaan ovat kestäviä sekä helppohoitoisia ja usein sopivan siroja pienellekin parvekkeelle.

 

Pihalla loikoilevat tarvitsevat kesän kuumimpiin päiviin riippukeinun ja jykevän aurinkovarjon, jotka kestävät tarvittaessa myös Suomen kesäsäät.

Kesäiset tekstiilit

Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurien monikäyttöiset pellavaliinat sopivat niin pöytäliinaksi, piknik-viltiksi kuin vaikka taivasalla otettujen päivänokosten peitoksi. Luonto- ja kasviaiheista ammentava Osmankäämi-kuvio on suunniteltu Lapuan Kankurien 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Tutustu valikoimaan >

Tekstiilit tuovat ulko-olohuoneeseen kodikkuutta ja pehmeyttä. Muhkeat tyynyt houkuttelevat päiväunille aurinkovarjon alle ja säänkestävä matto tuntuu mukavalta paljaiden jalkojen alla.

 

Luonnonläheinen sisustaja innostuu vehreistä väreistä ja rouheista luonnonmateriaaleista. Värikkäät tekstiilit antavat aurinkoista ilmettä kokonaisuuteen, ja tekstiileissä kukkivat kukat eivät nuupahda hurjimmillakaan helteillä.

Kutsuva kattaus

Rörstrand-kesäkattaus

Rörstrand Kulinara -sarjan värikkäitä astioita koristavat kotipuutarhan herkulliset antimet vihanneksista marjoihin. Tutustu valikoimaan >

Kevään ja kesän maistuvimmat ateriat nautitaan tietenkin ulkona. Niin aamukahvit kuin arkilounas tuntuvat juhlahetkiltä auringon alla, ja viihtyisässä ulkotilassa on mukava istua iltaa hyvän ruoan ääressä. Kauniit kattaustarvikkeet tuovat iloa yhteisiin hetkiin.

Toimiva kesäkeittiö

Big Green Egg

Big Green Egg -kamadogrilli muuntuu lisätarvikkeiden avulla täydelliseksi ulkokeittiöksi, jossa voi grillata, keittää, paistaa, hauduttaa ja savustaa. Tutustu valikoimaan >

Toimiva kesäkeittiö takaa, että kesäherkut valmistuvat mutkattomasti myös ulkona. Grillivaihtoehtoja löytyy sekä pihistäjälle että panostajalle, ja pieneenkin tilaan mahtuu pikkuinen pöytägrilli. Laita grilli kuumenemaan tai paista pizzat pihauunissa!

Tunnelmalliset lyhdyt ja ulkovalot

Fatboy-ulkotuli

Suuri Flamtastique-ulkotuli sekä muut Fatboyn ulkovalaisimet tuovat taianomaista tunnelmaa terassille tai parvekkeelle. Tutustu valikoimaan >

Tunnelmalliset lyhdyt sekä ulkovalaisimet takaavat, että ulkona viihtyy vielä kesäiltojen hämärtyessä. Ladattava, johdoton pöytävalaisin on kätevä napata mukaan ulko-olohuoneeseen, jos illanistujaiset tai lukuhetki venähtävät, mutta syksyn saavuttua se sopii palvelemaan sisätiloissakin.

Kukoistava kotipuutarha

Fiskars-puutarhatarvikkeet

Fiskarsin istutustyökalut ja muut puutarhatarvikkeet ovat kotipuutarhurin vakiokalustoa. Tutustu valikoimaan >

Viherkasvit ja puutarhanhoito ovat edelleen kuuma trendi ja vehreälle pihalle tai parvekkeelle on mukava piipahtaa puuhastelemaan tai vapaahetkestä nautiskelemaan.

 

Pienellekin parvekkeelle mahtuu ruukkupuutarha, ja laatikkoviljely onnistuu usein myös taloyhtiön pihalla. Jos kotoa ei löydy omaa pihaa tai parveketta, voi kesäistä vehreyttä tuoda kaupunkikotiin rehevillä viherkasveilla tai sisäpuutarhalla. Pienen yrttitarhan voi perustaa vaikka ikkunalaudalle – helpoiten se syntyy, kun istuttaa kaupasta ostetut yrtit kauniisiin ruukkuihin tai amppeliin. Upota siis sormet multaan ja nauti oman kasvimaan, yrttitarhan tai kukkakedon antimista!