Muoti  — 31.5.2017

Tommy Hilfigerin Jari Karjalaisen opit: Vaihda musta tummansiniseen

Tommy Hilfigerin Suomen maajohtaja Jari Karjalainen tietää, ettei himoittuja vaatteita voi olla myynnissä missä tahansa. Stockmannin juttusarja esittelee suomalaisen muodin ja kauneuden vahvoja vaikuttajia.

Mikä tekee vaatemerkistä eksklusiivisen? Sitä Jari Karjalainen on ehtinyt miettiä ja löytänyt vastauksenkin työskenneltyään vaatealalla jo 25 vuotta.

Raikkaan amerikkalaistyylin ikoni Tommy Hilfiger perusti maayksikkönsä Suomeen seitsemän vuotta sitten. Silloin Jari Karjalainen tiimeineen karsi ensi töikseen brändin jakelijoiden määrää. Myyntipisteitä ei ole nykyään enempää kuin tuolloinkaan, mutta myynti on kasvanut tasaisesti.

 

”Mitä harvemmassa paikassa brändiä on myynnissä, sitä parempi. Silloin brändi ei koe inflaatiota”, Karjalainen sanoo.

 

”Emme pyri esittelemään viimeisintä pintamuotia, vaan tekemään raikkaita ja rehellisiä mallistoja, hyvälaatuisia vaatteita, jotka kestävät aikaa.”

 

ANNA ASIAKKAAN PUHUA

Mitä työsi on käytännössä?

”Ykköstehtäväni on olla työntekijöillemme tukena, jotta heillä on valmiudet olla työssään niin hyviä kuin mahdollista. Kun heillä on hyvä olla, firmalla ja minullakin on. Sitten tietenkin pidän huolen, että yhteistyö asiakkaiden kanssa sujuu hyvin. Kun myyjillä on kädet täynnä, myyn Tommyn naisten ja miesten laukut aina itse. Olen syntynyt myyjäksi, se on laatuaikaani asiakkaiden kanssa.”

 

Anna parhaat myyntivinkkisi!

”Tunnista tuote ja tunnista asiakas, se on a ja o. Ole rehellinen. Kuuntele. Kysyn aina asiakkaalta, mistä hän tykkäsi viime mallistosta, mikä myi. Kun asiakas puhuu, saan itsekin kivoja vinkkejä.”

ÄLÄ AIHEUTA TOISILLE STRESSIÄ

Mitä neuvoja antaisit ajanhallintaan?

”Kirjoitan kaiken ylös. Puhelimeni ja läppärini synkkaavat keskenään, sen lisäksi asetan aina muistutuksen kaikesta hyvissä ajoin, varsinkin ennen tärkeimpiä deadlineja. On turha tehdä itselleen kiirettä. En myöskään halua aiheuttaa tiiminjäsenilleni aikataulupaineita, joten siksikin olen ajoissa liikkeellä.”

 

Mitä olet oppinut tyylistä?

”Häkellyn aina, kun joku kysyy, mikä on muotia. Myymme ja markkinoimme yhdeksää eri tuotelinjaa ja jokaiselle niistä esittelemme uudet mallistot neljästi vuodessa. Pääasia on, että aina tehdään jotain uutta. Tommy Hilfigerin avainsanoja ovat classics, American ja cool. Cool tarkoittaa sitä, että vaatteissa on aina pieni twisti, joten mallisto ei ole koskaan tylsä.”

VALKOINEN KAULUSPAITA ON YSTÄVÄ

Miten Tommy Hilfigerillä työskentely on vaikuttanut omaan tyyliisi?

”Olen kerran tavannut Tommyn nopeasti. Hän katsoi minua ja sanoi: Well, thats a very sophisticated Tommy look. Ennen käytin paljon mustaa ja valkoista, nykyään tummansinistä. Tummansininen on suomalaiselle iholle paljon parempi väri kuin musta, ja puvuissa se vastaa mustaa.

 

Vaatekaappiini on tullut paljon värejä, varsinkin kesäisin. Ihmettelijöille sanon, että värikkäät chinot ovat ihan yhtä lämpimät kuin harmaatkin.”

 

Mikä on suosikkituotteesi Tommyn valikoimasta?

”Olen rakentanut vaatekaappini klassisten kulmakivien varaan. Ei ole parempaa ystävää kuin valkoinen hyvin silitetty kauluspaita. Tummansinisiä pikkutakkejä minulla on myös paljon. Kunnon trenssi on hyvä olla, samoin bomberpusakka. Ne kestävät aikaa. Klassikoiden ympärille on helppo rakentaa uusi juttu aina seuraavasta kaudesta.”

Lisää Tommy Hilfiger – , Tommy Hilfiger Collection – ja Tommy Jeans -tuotteita tavarataloissa ja verkkokaupassa.