Muoti  — 18.12.2018

Tiger of Swedenin uusi aikakausi

Tiger of Sweden on siirtynyt uuteen aikakauteen. Siitä osoituksena ovat yrityksen uusi visuaalinen ilme sekä uuden luovan johtajan Christoffer Lundmanin ensimmäinen mallisto.

Tiger of Sweden on vuonna 1903 perustettu Tukholmassa sijaitseva muotitalo, jolla on pitkät perinteet räätälintyöstä. Tiger of Sweden on yli sadan vuoden ajan edustanut merkityksellistä tyyliä ja vaatettanut miehiä ja naisia, joille tyyli merkitsee itseluottamusta.

Syksyn ja talven 2018 malliston myötä merkki siirtyy uuteen aikakauteen. Siitä osoituksena ovat yrityksen uuden luovan johtajan ensimmäinen mallisto ja uuden visuaalisen ilmeen käyttöönotto. Sekä uusi mallisto että visuaalinen ilme kunnioittavat yrityksen perinteitä mutta luotaavat samalla tulevaisuuteen.

”Uusi visuaalinen ilme, logo ja kampanjat luovat uudenlaista tunnelmaa, joka on saanut innoituksensa perinteistämme, vuosisadan eläneistä arvoistamme ja tulevaisuuteen suuntautuneesta asenteestamme. Sukellus arkistoihin oli kiehtova matka.” – Christoffer Lundman, luova johtaja

Merkki pyrkii yhä muokkaamaan nykyisiä vaateperinteitä mallistolla, joka keskittyy nykyaikaisen garderobin olennaisiin vaatteisiin. Se tarjoaa klassikkoja, jotka taatusti haluat omaksesi: sen tietyn vaatteen, jota aina etsit, asusteet, jotka antavat kokonaisuudelle viimeisen silauksen – todelliset garderobin kulmakivet siis. Ne on valmistettu harkiten ja huolellisesti, ja niiden valmistukseen on käytetty ylellisimpiä materiaaleja.

Uusi logo on saanut innoituksensa arkiston aarteista. Tiikerimerkki on herätetty uudelleen henkiin alkuperäisestä, vuonna 1926 valmistetusta Tiger-pukujen sarjasta. Ainutlaatuinen uusi kirjasin on luotu 1960-luvun tyylin mukaan. Siihen on tuotu ruotsalaisissa rakennuksissa, lehdissä ja kolikoissa tyypillisesti käytetyn kirjasimen tyyliä. Kaikki tämä viitoittaa tietä kohti tulevaisuutta mutta osoittaa samalla kunnioitusta yrityksen historialle, 115-vuotiselle räätälintyön perinteelle.