Muoti  — 20.12.2021

Talven mukavin trendi: kotivaatteet, joissa voi mennä töihin

Toivota tervetulleeksi talven käytännöllisin trendi. Sekä miesten että naisten muodissa pinnalla ovat nyt pehmeät neuleet ja rennot vaatteet, jotka sopivat niin oloasuksi, etätyöunivormuksi kuin toimistopäivien työvaatteeksikin.

Korona-aika on muokannut muotia aiempaa rennompaan ja käyttäjäystävällisempään suuntaan, ja se näkyykin selvästi tämän talven muodissa, joka on mukavaa ja monikäyttöistä.

Mukavuus on uusi musta

Sekä miesten että naisten mallistoissa nähdään nyt paljon pehmeitä, joustavia materiaaleja sekä joustovyötäröitä – oli kyse sitten verryttelyhousuista tai puetummasta alaosasta.

 

Etätyön myötä vapaa-ajan vaatteiden ja formaalimman pukeutumisen rajat ovat hälventyneet, ja lounge-tyyppinen vapaa-ajan pukeutuminen kohtaa työvaatteet samassa asussa. Esimerkiksi miehillä rento bomber-tyyppinen pusakka tai paitatakki yhdistettynä joustovyötäröisiin housuihin toimittaa perinteisen puvun virkaa.

 

Naisten mallistoissa näyttävyyttä haetaan ”ruudun takaa” näkyvillä yksityiskohdilla. Videopalaverien aikakaudella koreillaan näyttävillä kauluksilla, muhkeilla hihoilla sekä erilaisilla asusteilla.

Yltä päältä neuleessa

Neulosta näkyy tänä talvena runsaasti paitsi perinteissä neuletakeissa ja villapaidoissa, myös tuoreilta tuntuvissa neuleseteissä, -mekoissa ja -liiveissä. Mukavuudenhaluisen ja viluisen pukeutujan mieleen lienee trendi, jossa neuleeseen pukeudutaan päästä varpaisiin, ja mitä yhtenäisempi värimaailma, sitä parempi.

 

Neulemallistoissa on tänä talvena kiinnitetty erityistä huomiota vastuullisiin materiaaleihin sekä ylellisiin laatuihin, ja kauden kokoelmat pitävät sisällään paljon pehmeää kashmiria ja sileää merinovillaa. Hyvälaatuinen neule saa asun näyttämään siistiltä, mutta se tuntuu yhtä mukavalta kuin collegepusero. Vilkaise pesulappua: laadukkaassa yksilössä on aina yli 50 prosenttia luonnonkuituja.

 

Kun hankit muutaman eripaksuisen neuleen, sinulla on vaate melkein joka tilanteeseen. Ohut ja sileäpintainen merinovillapoolo sopii tarvittaessa alusvaatekerrokseksi, ja paksu villatakki käy myös välikausitakista. Esimerkiksi kalastajahenkinen palmikkoneule on klassikko, joka sopii niin miehille kuin naisille. Myös poolokaulus on erittäin ajankohtainen tälläkin kaudella sekä naisten että miesten mallistoissa. Myös vetoketjulliset, korkeat kaulukset ovat pinnalla.

Collegen kasvojenkohotus

Pandemia-ajan muotihitti ovat olleet collegeasut, joita nähdään nyt sekä miesten että naisten mallistoissa toinen toistaan herkullisemmissa väreissä. Collegeasun käyttö ei enää rajoitu pelkkään oleiluun tai urheiluun, vaan ryhdikkääseen villakangastakkiin yhdistettynä collegesetti, lenkkarit ja lippis muodostavat talven trendikkäimmän ja mukavimman asun, jossa voi mainiosti suunnata myös kaupungille.

 

Collegeasu näyttää nimenomaan asulta, kun setti on siisti ja yhtenäinen. Valitse siis ylä- ja alaosa samasta setistä tai suosi ainakin yhtenäistä värimaailmaa. Huomiota kannattaa kiinnittää myös materiaaliin: paksu ja ryhdikäs college säilyttää usein muotonsa paremmin ja näyttää siksi siistimmältä.