Muoti  — 15.3.2022

Kevätmuodin raikkaat tyyli-ideat

Kevätmuodin uutuudet ovat saapuneet! Tee vaatekaappiisi tilaa kevyelle takille, pellavapuvulle ja valoisille väreille.

Valon kirkkaus tuo mukanaan varjojen leikin. Pastellivärit, neutraalit sävyt ja raikkaat väripilkut inspiroivat kevään pukeutumisessa.

Satsaa kevättakkiin ja kerroksiin

Kerrospukeutuminen on nyt se juttu! Kauden trendi on kerrostaa takkeja, trenssejä ja huppareita sekä hyödyntää edelleen pinnalla olevia liivejä ja paitatakkeja. Kevytuntuvatakki lämmittää tuulisina kevätpäivinä kevyemmän takin alla.

 

Täydennä tyyli yhdistelemällä pastellivärejä maanläheisiin sävyihin ja viimeistele look lippiksellä. Myös klassikkotrenssi yhdistetään tänä keväänä tyylikkääseen lippikseen ja silkkihuiviin.

Kevätmuoti
Vasemmalta: Käännettävä toppatakki, 259 e, Gianfranco Ferre. Techno Cotton -takki, 359 e, Sand Copenhagen. Memphis-pellavasekoitepaita, 49,90 e, Construe. Denes-pellavasekoitehousut, 109 e, Buzo. Harvey-kengät, 140 e, Vagabond. Käännettävä toppatakki, 269 e, Gianfranco Ferre. Kioski Kaulaus Unikko -takki, 195 e, Marimekko. Jenny-silkkipusero, 129 e, Essentials by Stockmann. Skin Fatale -housut, 99 e, Rue de Femme. Vaaleanpunainen Diego-collegepaita, 119 e ja Dad Cap -lippis, 40 e, Les Deux. Cody-farkut, 120 e, J.Lindeberg. Nova-canvassneakerit, 85 e, Veja.

Kevätmuoti
Vasemmalta: Pinkki Bernadette-mekko, 139 e, Gestuz. Housut, 188 e, Patrizia Pepe. Arizona-sandaalit, 115 e, Birkenstock.

Siskos-trenssi, 449 e, Keveys-mekko, 229 e ja Hent-lippis, 69 e, Tiger of Sweden. Marlee-farkkutakki, 69,90 e, Noom. Madam-silkkihuivi, 14,90 e, A+More. Mara-puukengät, 129 e, Wonders.

Pukeudu pellavapukuun

Pellavapuku on sesongin ajankohtaisin vaate, jonka voi arkityylissä yhdistää helposti rentoon paitaan ja mukaviin sneakereihin. Koska muotia leimaa edelleen mutkattomuus ja mukavuus, saa pukukin nyt olla väljästi istuva ja kevytrakenteinen. Trendikkäimmässä takissa on kaksirivinen napitus ja hieman ylisuuri mitoitus.

 

Myös miesten pukeutumisessa nähdään runsaasti pellavaa ja vaaleiden sävyjen raikkaita yhdistelmiä. Pellavan eläväpintainen, luonnostaan hieman ryppyinen tekstuuri tuo räätälöityynkin tyylin ripauksen rentoutta. Lisäksi kevyt ja hengittävä pellavapuku on miellyttävän vilpoisa yllä myös kesäkuumalla.

Pellavapuku
Vasemmalta: Opal-mekko, 179 e, Samsoe & Samsoe. Creem Mila -farkut, 139 e, Mos Mosh. Mary-laukku, 39,90 e, A+More. Arizona-sandaalit, 115 e, Birkenstock.

Beige Traci-pellavableiseri, 399 e ja Gytta-pellavahousut, 279 e, Andiata. Nova-canvassneakerit, 85 e, Veja.

Pellavapuku
Farris Patch -bleiseri, 399 e ja Delonhousut, 199 e, Oscar Jacobson. Slhnewpima-paita, 19,90 e, Selected. Nova-canvassneakerit, 85 e, Veja.

Tunnusta väriä

Värit valloittavat! Sekä pehmeät pastellisävyt että kirkkaat värit kuuluvat oleellisena osana kevään pukeutumiseen. Pukeudu nyt trendikkäästi monochrome-tyyliin, eli päästä varpaisiin saman värin eri sävyihin.

 

Miesten kevätmuodissa vallitsevat vaaleat ja neutraalit sävyt. Vihreä on kevään suosikkiväri, jota kannattaa yhdistellä rohkeasti maanläheisiin sävyihin, klassisiin kuoseihin ja mielenkiintoisiin tekstuureihin. Mausteeksi voi lisätä trendikkäitä pastellisävyjä, kuten murrettua vaaleanpunaista.

Kevätmuoti
Cindy Sus Frida -bleiseri, 169,95 e ja Cindy Sus Dagny-housut, 99,99 e, Bruuns Bazaar. Orlando-toppi, 189 e, Ida Sjöstedt.

Kevätmuoti
Khakinvärinen Eric-pellavapaitatakki, 200 e ja Grant-pellavahousut, 140 e, J.Lindeberg. Simon-kauluspaita, 109 e, Sand Copenhagen. Achilles Low -sneakerit, 381 e, Common Projects.

Throw-collegepaita, 120 e ja Cody-farkut, 120 e, J.Lindeberg. Kioski Astrilli Tasaraita Unikko -huivi, 30 e, Marimekko. Nova-canvassneakerit, 85 e, Veja.

Kuvat: Sanna Lehto
Tyyli: Noora Makkonen
Tila: Anna-Kaisa Melvas
Meikki ja hiukset: Piia Hiltunen