Muoti  — 7.9.2017

Suunniteltu Suomessa – vain Stockmannilta

Stockmannin omille merkeille myönnetty Design from Finland -merkki kertoo siitä, että tuotteet ovat suomalaista suunnittelua. Merkki on osoitus myös korkealuokkaisesta kotimaisesta osaamisesta ja suomalaisesta muotoilusta.

Stockmannin omien muodin ja kodin alueiden tuotteet suunnittelee Helsingin Pitäjänmäellä työskentelevä Stockmann Design Studio. 2017 keväällä design-tiimin työ sai hienon tunnustuksen, kun Stockmannin omat tuotemerkit saivat Suomalaisen työn liiton Design from Finland -merkin.

Maailman malliin, suomalaisille sopien

”Design from Finland -merkin saaminen on iso juttu tiimillemme, koko Stockmannille ja erityisesti asiakkaillemme”, Stockmannin omista merkeistä vastaava Category Manager Sari Pitkänen iloitsee.

 

Stockmann Design Studion tiimi työskentelee Pitäjänmäellä Helsingissä, mutta ammentaa inspiraationsa kansainvälisestä muodin maailmasta. Maailmanlaajuiset trendit räätälöidään juuri Stockmannin asiakkaille sopiviksi.

 

Vaatteissa tuotteiden mitoitukseen kiinnitetään paljon huomiota, jotta istuvuus on suomalaiselle kuluttajalle sopiva. Työhön osallistuu niin ostojen ammattilaisia, suunnittelijoita eli designereita kuin mallimestareitakin. Suunnittelu- ja ostotiimissä on töissä yhteensä 23 huippuosaajaa, joiden vastuulla on tuotteiden suunnittelu, mitoitus, sarjoitus ja tuotantoprosessi.

 

”Me liputamme ylpeinä suomalaisen muotoilun puolesta ja jatkamme määrätietoista työtä Stockmannin omien merkkien suunnittelussa, jotta asiakkaat löytävät meiltä jatkossakin laadukkaita ja toimivia, omaan tyyliin ja kotiin sopivia tuotteita”, Pitkänen lupaa.

Kotimaisuus on etu

Vuonna 2011 lanseeratun Design from Finland -merkin käyttöoikeus myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Myöntämisestä päättää alan asiantuntijoista koottu puolueeton Design from Finland -toimikunta.

Merkin tavoitteena on tuoda esille muotoilua suomalaisyritysten menestystekijänä. Tuotteiden lisäksi myös laadukkaat kotimaiset palvelut voivat saada merkin. Kotimaisen alkuperän ohella Design from Finland -merkin myöntämisperusteina ovat myös yrityksen investoinnit suomalaiseen muotoiluun. Tuotteen valmistus voi tapahtua Suomessa tai ulkomailla.

UUTTA!

Uusi yö- ja oloasumallisto NOOM loungewear on yhdistelmä hyvää laatua, luonnonmateriaaleja ja ajatonta tyyliä. Malliston osat ovat helposti yhdisteltävissä ja niitä voidaan käyttää niin kotona kuin vapaa-ajan harrastuksissakin. Ripaus romantiikkaa tekee modernista mallistosta kiinnostavan.

Design from Finland -merkin saaneet brändit löydät kaikista Stockmann-tavarataloista ja verkkokaupasta:

 

naisten muoti ja asusteet: A+more, Essentials by Stockmann, NOOM ja NOOM loungewear

 

miesten muoti: Cap Horn ja CONSTRUE

 

 

kodin tuotteet: Casa Stockmann ja Villa Stockmann