Muoti  — 1.3.2021

LILI MARLEENA -vaatekaapin peruspilareita ylijäämäkankaista

Kotimainen vaatebrändi luo vaatekaapin peruspilareita ja uniikkeja luomuksia italialaisista ylijäämäkankaista.

SAMA VAATE KAIKENKOKOISILLE

Marleena Lehtosen luotsaama vaatemerkki Lili Marleena valmistaa one size -vaatteita Italiasta tuoduista luksusmerkkien ylijäämäkankaista. Brändin vaatteet ommellaan Helsingissä ja suunnitellaan siten, ettei materiaalihävikkiä juurikaan synny. Kaikki alkoi ylijäämäkankaasta vapaalla kädellä leikatusta ja kotona ommellusta kimonosta, jonka Marleena valmisti itselleen. Vaate onnistui yli odotusten ja pian myös ystävät kiinnostuivat Marleenan kimonoista, jolloin hän alkoi myymään niitä laajemmin tutuilleen puskaradion avulla. Myöhemmin hän lisäsi mallistoon suositun kietaisumekon, jollainen nähtiin viime kesänä myös pääministeri Sanna Marinin päällä. Myös Lili Marleenan valmistamien kimonojen, puseroiden ja hameiden leikkaukset ovat klassisia, skandinaavisia ja naisellisia.

 

”KietaisumalIinen vaate, jossa on riittävän leveä helmakangas, sopii hyvin erikokoisille naisille. Sopivan pituinen ja levyinen vyö mahdollistaa sen, että jokainen käyttäjä voi itse valita kuinka vaatteen sitoo ympärilleen. Luottovaatteesta ei siis tarvitse luopua oman koon muuttuessa elämän eri vaiheissa ja näin vaatteen käyttöikä pitenee.”, Marleena summaa.

STOCKMANNIN OMA MALLISTO

Helsingin tavaratalossa avataan 19.3. Lili Marleena -pop up, jossa esitellään Stockmannin asiakkaille suunniteltu erikoismallisto. Tätä uniikkia mallistoa on ideoitu yhteistyössä Stockmannin kanssa jo viime kesästä ja siinä nähdään sekä hillittyjä pastellivärejä että rohkeampia printtikuoseja. Maaliskuussa julkaistava ensimmäinen kokonaisuus koostuu helposti keskenään yhdisteltävistä vaatteista, joista saa myös näyttäviä kokonaisuuksia. Huhtikuussa lanseerattavan toisen erän tuotteet on suunniteltu erityisesti kevään juhlasesonkia varten ja toukokuussa ilmestyvä kolmas kokonaisuus esittelee kesäisen raikkaita asuja.

ASIANTUNTIJA KERTOO

”Stockmannilla haluamme tehdä yhteistyötä sellaisten brändien kanssa, jotka panostavat eettisyyteen ja ekologisuuteen sekä tuottavat aikaa kestäviä tuotteita. Näinä aikoina on tärkeää tukea suomalaista työtä ja pitää kotimainen osaaminen ja suunnittelu hengissä. Vastuullisen tuotteen arvo säilyy myös jälleenmyynnissä. Osa vastuullisuutta on myös se, että jokainen tekijä saa työstään reilun palkan ja että hinnoittelu ja katteet ovat kohdillaan.”

Uniikki Lili Marleena -vaatemallisto myynnissä Helsingin keskustan Stockmannilla ja verkkokaupassa 19.3. alkaen!