Muoti  — 1.3.2022

Lili Marleena -vaatekaapin peruspilareita ylijäämäkankaista

Lili Marleena on kotimainen vaatebrändi, joka luo vaatekaapin peruspilareita ja uniikkeja luomuksia italialaisista ylijäämäkankaista.

Marleena Lehtosen luotsaama vaatemerkki Lili Marleena valmistaa one size -vaatteita Italiasta tuoduista luksusmerkkien ylijäämäkankaista. Brändin vaatteet ommellaan Helsingissä ja suunnitellaan siten, ettei materiaalihävikkiä juurikaan synny.

 

Lili Marleenan tarina alkoi ylijäämäkankaasta vapaalla kädellä leikatusta ja kotona ommellusta kimonosta, jonka Marleena valmisti itselleen. Vaate onnistui yli odotusten ja pian myös ystävät kiinnostuivat Marleenan kimonoista, jolloin hän alkoi myymään niitä laajemmin tutuilleen puskaradion avulla.

 

Lili Marleena -yrityksen Marleena perusti vuonna 2019. Marlene Dietrichin lauluun viittaava nimi Lili Marleena oli valmiina jo ennen yrityksen perustamista. Alun perin Marleena oli kaavaillut nimeä omalle vintage-liikkeelle. Lili oli nimittäin hänen ranskalaiselta tutulta saamansa lempinimi lapsena.

Kietaisumekko sopii kaikenkokoisille

Lili Marleenan valmistamien kimonojen, puseroiden ja hameiden leikkaukset ovat klassisia, skandinaavisia ja naisellisia. Malliston suosittu kietaisumekko on nähty myös pääministeri Sanna Marinin päällä.

 

”KietaisumalIinen vaate, jossa on riittävän leveä helmakangas, sopii hyvin erikokoisille naisille. Sopivan pituinen ja levyinen vyö mahdollistaa sen, että jokainen käyttäjä voi itse valita kuinka vaatteen sitoo ympärilleen. Luottovaatteesta ei siis tarvitse luopua oman koon muuttuessa elämän eri vaiheissa ja näin vaatteen käyttöikä pitenee.”, Marleena summaa.

Uniikki Lili Marleena -mallisto Stockmann-tavarataloissa

Stockmannin yhteistyö Lili Marleenan kanssa alkoi vuonna 2021, kun myyntiin saapui ensimmäinen Stockmannin asiakkaille suunniteltu Lili Marleena -erikoismallisto. Yhteistyö on jatkunut vuonna 2022, ja valikoima uniikkeja Lili Marleena -mekkoja on nyt yksinoikeudella myynnissä Helsingin keskustan, Tampereen, Turun ja Tapiolan tavarataloissa.

 

Lili Marleenan mallisto koostuu helposti keskenään yhdisteltävistä vaatteista, joista saa myös näyttäviä kokonaisuuksia kevään ja kesän juhliin. Mallistossa nähdään sekä hillittyjä pastellisävyjä että kesäisen raikkaita sävyjä ja herkkiä kukkakuoseja sekä rohkeampia printtejä. Jokaista tuotetta on saatavilla vain pieni erä, joten kannattaa olla nopea, jos mielii saada haluamansa!

 

”Stockmannilla haluamme tehdä yhteistyötä sellaisten brändien kanssa, jotka panostavat eettisyyteen ja ekologisuuteen sekä tuottavat aikaa kestäviä tuotteita. Näinä aikoina on tärkeää tukea suomalaista työtä ja pitää kotimainen osaaminen ja suunnittelu hengissä. Vastuullisen tuotteen arvo säilyy myös jälleenmyynnissä. Osa vastuullisuutta on myös se, että jokainen tekijä saa työstään reilun palkan ja että hinnoittelu ja katteet ovat kohdillaan”, kertoo Julia Koskilahti, Stockmannin Assortment Lead.