Muoti  — 17.10.2018

Didriksons – syksy- ja talvimallisto henkii Itämeren ja Islannin vivahteita

Kaikki alkoi öljykangas-takista kalastajille yli sata vuotta sitten.

Asteittain Didriksons siirtyi maalle ja alkoi valmistamaan vaatteita metsä- ja kaupunkikäyttöön. Tärkeä perusajatus on säilynyt kaikki vuodet: Valmistaa käytännöllisiä vaatteita, jotka pitävät sinut kuivana joka säässä.

ITÄMERI JA ISLANTI

Didriksonsin historia on täynnä innovatiivisia kehittäjiä, rohkeita seikkailijoita ja voimakkaita persoonia. Mallisto on kehittynyt vuosien saatossa kalastajien jäyhistä työtakeista funktionaalisiksi vaatteiksi urbaaniin ympäristöön – henkien silti pohjoismaalaista minimalistista muotoilua ja kaikkia yksityiskohtia, joita jo 100 vuotta sitten vaatteissa oli.

Syksy 2018 -malliston juuret ajoittuvat kesään 1954, jolloin kalastusalus MS Diamant suuntasi nokkansa kohti Islannin vesiä tavoitteenaan saalistaa riittävä määrä silliä koko syksyn Göteborgin kalamarkkinoille.

Olemme onnistuneet saamaan käsiimme erään kalastajan päiväkirjan ja saaneet tekstejä ja piirroksia haltuumme, joista käy ilmi Didriksons-malliston yksityiskohtia siitä, kuinka vaatetus suojasi miehistöä kylmiltä ja karuilta oloilta.

Mikä olikaan parempi tapa kunnioittaa tätä kaksi kuukautta kestänyttä uuvuttavaa matkaa kuin suunnata kohti Islantia ja kokea sen raju, mutta kaunis luonto, meri, tulivuoret, jää, vesiputoukset ja kuumat lähteet.

 

Tervetuloa Didriksons syksy–talvi -matkalle Islantiin!

 

Didriksons