Muoti  — 13.3.2019

Marimekko — kukat toimivat kaikkialla

Maija Louekarin suunnittelema Auringon alla -kuosi tuo arkeen aurinkoa ja häivähdyksen eksotiikkaa.

Marimekon Auringon alla -kuosi on syntynyt harmaana vuodenaikana heräävästä kaipuusta lämpimiin maihin. Lomamatkamuistoista poimitut kukat tuovat arkeen aurinkoa ja häivähdyksen eksotiikkaa.

 

Maija Louekarin suunnittelema kuosi rakentuu käytännöllisten ja samaan aikaan mielikuvituksellisten kuvioiden ympärille. ”Kuviot ovat luontaisia tarinankertojia. Pidän kirkkaista väreistä ja niiden harkitun sattumanvaraisista yhdistelmistä. Parhaimmillaan värit piristävät ja pelastavat päivän.”, Louekari kertoo.

Valitse ikuisesti kukoistavat kukat

 

On monta erilaista tapaa kukoistaa – valitse oma ajaton tyylisi. Kevään Auringon alla -mekot kiehtovine yksityiskohtineen ovat kuin oodi vehreydelle ja kukkien paljoudelle. Valitse vaatekaappiisi voimaannuttavia värejä tai pelkistettyä mustavalkoista. Viimeistele asukokonaisuutesi kukkakuvioilla tai luota kontrastien vetovoimaan.

Marimekon hieman alaspäin levenevässä Tunne-mekossa on pitkät raglanhihat, joissa on hieman kainalon alapuolella poikkisauma ja poimutusta. Hihansuissa on napilliset mansetit. Pääntiellä on poimutusta, hakasella suljettava halkio ja huivikaulus, jonka voi sitoa sivulle kauniiksi rusetiksi. Ilmava mekko on valmistettu kevyestä viskoosin ja silkin sekoitteesta.