Muoti  — 13.2.2018

Tanskalaiset sen osaavat: Mukavuus ja tyylikkyys yhdessä paketissa

Pukeutumisessa on tällä hetkellä vahvasti esillä rentouden ja tyylikkyyden yhdistäminen. Ehkä parhaiten trendin osaavat toteuttaa tanskalaiset, jotka siirtävät kaupunkikulttuuriaan hallitsevan luontevan leppoisuuden myös helppoon pukeutumiseen. Stockmannin uudet tanskalaisbrändit Ganni, Rue de Femme ja Gustav ovat vastaus itsenäisille naisille, jotka haluavat pukeutua oman persoonallisen tyylinsä mukaan leikkisästi, hienostuneesti ja rennosti.

Ganni

Tanskalainen Ganni on kovaa vaihtia nousemassa maailman halutuimpien designer-brändien joukkoon. Brändin tyylissä yhdistyvät loistavalla tavalla näyttävyys ja rentous, kokonaisuus viimeistellään leikkisyydellä ja naisellisuudella. Brändin ytimessä on suunnitella huolettomia, helposti käytettäviä vaatteita tyyliä rakastaville naisille. Samoja tyylin kulmakiviä käytetään niin täydellisessä deitti-illan mekossa kuin rennossa sunnuntaipäivän neuleessa. Rohkeat, leikkisät ja itsenäiset Ganni-naiset tietävät, että muoti on oman tyylin löytämistä, eikä muotilehtien kopioimista.

 

Gannin Luova johtaja Ditte Reffstrup kuvailee saavansa inspiraatiota kaikesta, mutta samalla ei mistään erityisesti. Musiikki, elokuvat ja matkustus voivat toimia sykäyksenä ideoille.

 

Pääkonttorin sijainti näkyy myös vaatteissa, jotka henkivät kööpenhaminalaista luontevan leppoisaa ja mutkatonta kaupunkikulttuuria. Gannissa näkyy skandinaavisen designin vahvuudet, mutta ilman kuivaa ja äärimmilleen pelkistävää minimalismia.

 

Rue de Femme

Myös tanskalaisen Rue de Femmen tyylissä yhdistyvät helppous sekä naisellisuus. Rennot mutta edustavat vaatteet vastaavat nykynaisen tarpeisiin.

 

Täydellinen vaate syntyy kolmesta osatekijästä: parhaista materiaaleista, harkitusta istuvuudesta ja laadusta. Vaatteet ovat erityislaatuisia ja erottuvia, mutta tekevät sen hienostuneesti pitämättä turhaa meteliä itsestään.

 

Laadun ja muotoilun ansiosta mallisto tarjoaa perustan pitkäkestoiselle vaatekaapille, joka korostaakin persoonallisen tyylin merkitystä vaihtuvan muodin sijaan.

Rue de Femme

Gustav

Kolmas kevään uusi, tanskalaislähtöinen kansainvälinen brändi on Gustav. Myös Gustavin inspiraationa ovat rohkeat naiset ympäri maailman.

 

Ensimmäisestä, vuonna 2009 julkaistusta mallistosta lähtien mallistoista ovat erottuneet kauniit ja naiselliset yksityiskohdat sekä ornamentit. Hienostuneissa mekoissa, tunikoissa ja paidoissa käytetään pehmeitä ja luonnollisia materiaaleja, kuten puuvillaa, silkkiä, pellavaa, viskoosia ja villaa. Naiselliset leikkaukset korostavat siluettia, mutta myös tuovat esiin kantajansa itsevarmuutta ja ajassa olemista.