Muoti  — 9.2.2017

A+more – Täydellisten asusteiden resepti

Stockmannin uusi laadukas asustemerkki A+more vastaa suomalaisten naisten toiveisiin. Brändin luojat kertovat, miksi siihen on helppo rakastua.

Jos olet kulkenut helmikuussa Stockmannin uudistuneen asusteosaston läpi, olet luultavasti kiinnittänyt huomion trooppisen meren kirkkaan sinisiin ja vihreisiin sävyihin. Niitä tulvii A+more -osaston laukuissa, huiveissa, hatuissa, hansikkaissa, lompakoissa ja vöissä, jotka kaikki on aseteltu harkittuihin pinoihinsa. Ensi kuussa kokoelma taas vaihtuu, ja osaston täyttävät aavikon hiekan ja poltetun punaisen sävyt.

A+more korvaa uutena merkkinä Stockmannin entisen asustemerkin Global Accessoriesin.

”Sen kaikki hyvä on säilytetty, mutta olemme tuoneet paljon uutta mukaan”,  A+moren suunnittelija Laura Kupari-Guise kertoo.

 

Brand Manager Ulrika Hedmanin mielestä A+moresta on helppo sanoa, että kohderyhmänä ovat kaikki naiset.

”Tuotteita on niin monipuolisesti, että sieltä varmasti löytyy jokaiselle jotain. Meillä on Suomen laajin valikoima asusteita, ja uutuuksia tulee jatkuvasti.”

A+morea rakentaessaan naiset ovat kuunnelleet asiakkaiden toiveita, tutkineet asustemarkkinoiden yleistä tarjontaa ja maailman trendejä. He ovat halunneet tuoda markkinoille tuotteita, joita muut eivät tarjoa ja joita naiset kaipaavat.

He listasivat, mikä tekee A+moresta erityisen.

Laadukkaat materiaalit

A+moren asusteiden materiaalina on paljon silkkiä, pellavaa, merinovillaa, nahkaa, kasmiria ja alpakkaa. Yhä useampi kuluttaja etsii laadukkaita luonnonmateriaaleja, ja niitä merkki haluaa tarjota. Entiseen verrattuna tuotteissa on lisää ylellisyyttä.

“Laatu näkyy materiaaleissa ja siinä, että tuotteiden yksityiskohdat on mietitty. Meillä on keinonahkaisiakin laukkuja, mutta niissäkin työnjälki on tavallista parempi, vuorit laadukkaammat, sisällä on vetoketjutaskuja ja niissä on harkittuja yksityiskohtia”, Ulrika Hedman kertoo.

Laura Kupari-Guise sanoo, että Stockmannin asiakkaat ymmärtävät laatueron ja myös tunnistavat sen. ”Laatu ohjaa kaikkea tekemistä. Sen takia esimerkiksi A+moren aurinkolaseihinkin on valittu korkeimman UV-taso 4:n linssit, joita voi käyttää merelläkin.”

Kohtuullinen hintataso

A+moren tuotteiden hintataso on haluttu pitää monelle kukkarolle sopivana. Nahkalaukuissakin kallein maksaa 129 euroa. Ulrika Hedman listaa, miten hinta on saatu pysymään järkevänä: Kuluttajan ei tarvitse maksaa ekstraa brändinimestä.  On löydetty hyvät toimittajat ja yhteistyö tehtaiden kanssa, jotka toimittavat muillekin laatubrändeille.

“Stockmann on myös mukana kansainvälisessä BSCI-organisaatiossa, joka antaa tarkat raamit vastuullisuustyölle.”

Ajankohtaisuus

Laura Kupari-Guise haluaa, että A+moren asusteet ovat ajassa olevia. Asiakas voi aina luottaa tähän brändilupaukseen.

“Asiakas saa aina kauden ajankohtaiset asiat, mutta tärkeää on kuitenkin säilyttää Stockmannin laatu ja tyyli.”

Kupari-Guise näyttää kokoamaansa A+moren trendikirjaa, johon hän on koonnut kevään ja kesän mallistojen inspiraatioita. Kansio pursuilee erilaisia catwalk-kuvia, printtejä, tehostevärejä ja yhdistelmiä.

“Nyt tärkeä väri on kirkas sininen, joka tuli hyvin esiin catwalkeilla asusteissa ja tietyissä mallistoissa.”

Muita trendejä ovat esimerkiksi suuret huivit, reput, olan yli heitettävät vyölaukut ja yhä jatkuvat vivahteet 1970-luvusta, esimerkiksi seilorihatut. Loppukesästä on luvassa freesiä sporttimuotia, johon tulee raikkaita värejä ja digitalisoituja printtejä.

“Kaikki suunnitellaan kuitenkin niin, että siinä on Suomi-filtteri päällä. Suomalaiset naiset arvostavat käytännöllisiä asusteita ja minimalistisuutta.”

olkihattu

Suomalainen suunnittelija

Laura Kupari-Guise suunnittelee kaikki A+moren asusteet.

“Jos unohtaa hipsterit, Suomessa on ihan erilaiset kuluttajat kuin vaikka Englannissa, jossa opiskelin. Suomalaiset ajattelevat monessa asiassa, ettei tarvitse paljon vaan yhden hyvän. Tuotteiden täytyy kestää aikaa.”

Suomalaisesta suunnittelijasta on paljon etua merkille. Tietenkin hän tuntee luontaisesti kohderyhmän. Sen lisäksi Kupari-Guise kiertää myymälöissä, käy visualistien kanssa läpi mallistot ja kertoo kaiken olennaisen. Näin myyjät osaavat avata mallistoa asiakkaille.

Yhden suunnittelijan etu on siinäkin, että hän luo asusteista koordinoituja kokonaisuuksia yksittäisten tuotteiden sijaan. Hän suunnittelee aina tuotteita, jotka sopivat keskenään yhteen.

sininen nahkareppu

Värit ja printit

“Kun aletaan tehdä suunnitteluboardia, minulla on yleensä 12 väriä kun muilla on kaksi”, Laura Kupari-Guise nauraa.

Kupari-Guise rakastaa printtejä ja tekee niitä varten paljon taustatyötä, jotta ne ovat sesongin mukaisia ja sopivat useaan makuun ja tilanteeseen. Väri-ilottelussa auttaa malliston runsaus, sillä huiveja voi olla parikymmentä erilaista kuukaudessa.

“Asusteissa suomalainenkin nainen uskaltaa ostaa punaisen pipon tai käsineet. Niissä on helpompi hullutella kuin vaatteissa.”