Koti  — 18.7.2023

Kesäsauna kutsuu nauttimaan

Lempeät löylyt kruunaavat kiireettömän kesäillan, ja lomalla saunominen saa olla vaikka useamman tunnin kestävä, rentouttava rituaali. Poimi tästä viisi vinkkiä suven suloisimpiin saunahetkiin ja tee saunastasi rauhallisen rentoutumisen keidas.

1. Kauniit saunatarvikkeet

Puhtaassa ja harmonisessa saunassa sekä kehon että mielen on helpompi rauhoittua, ja laadukkaat saunatarvikkeet viimeistelevät viihtyisän kesäsaunan. Kaunis saunakiulu ja -kauha sekä muut saunatarvikkeet sopivat mainiosti myös pieneksi kesälahjaksi tai tuliaiseksi mökkivierailun isäntäväelle.

2. Pehmeät pellavatekstiilit

Rouhean kaunis pellava ja muut luonnonmateriaalit luovat tunnelmaa saunaan ja ilahduttavat oikein hoidettuna vuosikymmeniä. Tarpeeksi suuri laudeliina sekä saunatyyny varmistavat, että löylyistä voi nauttia vaikka lauteilla loikoillen. Saunan jälkeen pehmeä pyyhe kuivaa ihon hellävaraisesti, ja saunanraikkaasta, raukeasta olosta on ihana nautiskella kylpytakkiin kääriytyneenä.

3. Tuoksuvat löylyt

Tunnelmallinen kesäsauna on luotu lempeästä lämmöstä ja tervan, koivun tai yrttien tuoksuista. Pihakoivusta sidottu vasta kuuluu monella etenkin mökkisaunaan, mutta myös löylyveden sekaan lorautettu eteerinen öljy tai vaikkapa tervasaippua tekevät saunahetkestä kokonaisvaltaisen elämyksen.

4. Hemmottelua jaloille

Jalkojen hemmotteluhetki tekee saunarituaalista entistäkin rentouttavamman. Tuoksuva jalkakylpy virkistää väsyneet jalat pitkän kesäpäivän jälkeen. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, ja kosteuttava saunahunaja ja voide pitävät jalat pehmeinä ja kauniina koko sandaalikauden ajan.

5. Saunanraikasta kosmetiikkaa

Kiireetön, tuoksuva kesäsauna kutsuu hemmottelemaan ihoa ja hiuksia. Pesukinnas ja suihkusaippua tai kuorinta puhdistavat ihon perusteellisesti, ja kosteuttava naamio hoitaa kesähiukset ja ihon silkkisiksi suojaten niitä samalla kuumuudelta.