Koti  — 18.1.2022

Lintubongarin unelma: Birds by Toikka Stockmann -juhlalintu

Rakastetuista Oiva Toikan lasilinnuista on valmistettu Stockmannin 160-vuotisjuhlan kunniaksi numeroitu keräilyerä. Saammeko esitellä: Birds by Toikka Stockmann -juhlalintu!

Birds by Toikka Stockmann -juhlalintu on valmistettu 160-vuotisjuhlamme kunniaksi yhteistyössä Iittalan kanssa. Yksinoikeudella Stockalla myytäviä juhlalintuja on valmistettu 160 kappaleen rajattu erä. Linnut on numeroitu, ja niiden aitouden takaa pohjassa oleva signeeraus. Jokainen lasilintu on suupuhallettu ja siten ainutlaatuinen.

 

Lasilintujen raidat syntyvät erityistä taitoa vaativalla italialaisella filigraanitekniikalla, jossa kuuman lasialoituksen pintaan otetaan ohuita lasipuikkoja. Linnun valmistuksessa käytetty kuparin sävy on toinen Iittalan vuoden 2022 teemaväreistä.

 

Birds by Oiva Toikka Stockmann -lintu on täydellinen lisä kotimaista käsityötä arvostavan sisustajan kotiin tai Oiva Toikan lasilintujen keräilijän kokoelmaan. Toikan lasilinnut ovat arvostettuja lahjaesineitä ja haluttuja keräilykohteita myös ulkomailla – nappaa siis heti omasi!

Birds by Toikka Stockmann -juhlalintu
Birds by Toikka Stockmann -juhlalintu myytiin verkkokaupassa ja tavarataloissa loppuun ennätysvauhtia.

Oiva Toikan rakastetut lasilinnut

Myös Birds by Toikka -linnut juhlivat tänä vuonna pyöreitä. Suomalaisen lasitaiteen mestarin, professori Oiva Toikan (1931–2019) lasilintuja on valmistettu viiden vuosikymmenen ajan. Lintukokoelma on syntynyt Toikan intohimosta luontoon ja herännyt henkiin lasinpuhaltajien käsissä.

 

Värikkäät lasilinnut ovat hyvä esimerkki Oiva Toikan ehtymättömästä mielikuvituksesta ja ilmeikkäästä materiaalien ja muotojen käytöstä. Taidokkaissa linnuissa näkyy myös Iittalan vahva lasinvalmistuksen perinne sekä Toikan ja lasinpuhaltajatiimin yhteistyö.

 

Oiva Toikka suunnitteli uransa aikana yli 500 lintua, joista filigraaniraidoin koristeltu Stockmannin juhlalintu on yksi erityistä osaamista vaativa taidonnäyte. Vuoteen 2014 asti Birds by Toikka -linnut valmistettiin Nuutajärvellä, kunnes tuotanto siirtyi Iittalan lasitehtaalle, missä kaikki lasilinnut valmistetaan edelleen käsityönä.

Birds by Toikka -lasilinnut

Stockmann 160 vuotta

Juhli kanssamme 160-vuotiasta Stockmannia! Koko juhlavuoden ajan tarjoamme sinulle ainutlaatuisia erikoistuotteita, upeita huippuetuja, unohtumattomia elämyksiä ja jännittäviä uudistuksia.

Stockmann 160 vuotta

Stockmann 160 vuotta

 

Teksti: Johanna Tilus
Kuvat: Iittala