Koti  — 1.7.2022

Tuotevinkit vauvavuoteen

Mitä kaikkea minun tulee ostaa vauvalleni? Uuden edessä voi olla haastavaa tietää, mitä kaikkea hankkia ennen vauvan syntymää ja mitä sen jälkeen. Valintoja on paljon ja valikoimaa sitäkin enemmän. Koostimme tuotevinkkimme uudelle vanhemmalle auttaaksemme näissä lukuisissa valinnoissa.

Kauniita unia

Yksi ensimmäisistä suuremmista ostoksista on kehto. Kehto tai pinnasänky vaihtoehtoja on moneen eri tyyliin ja tarpeeseen. Tärkeintä sängyn valinnassa on kuitenkin sen turvallisuus.

 

Erityisesti ensi kuukausina aivan sänkyysi kiinni asetettava kehto voi olla mainio valinta. Kehdon toisen laidan saa laskettua alas, joka helpottaa imettämistä tai lapsen siirtämistä yöaikana. Vauva pysyy vierelläsi läpi yön, kuitenkin turvallisesti omassa sängyssään.

 

Keinuva kehto rauhoittaa vauvaa liikkeellään, muistuttaen häntä liikkeistä ollessaan vielä äidin vatsassa. Kehdon ovaali muoto tuo turvallisuuden tunnetta ja on juuri sopivan kokoinen aina puoleen ikävuoteen asti. Myös perinteinen pinnasänky on hyvä valinta vauvan ensimmäiseksi sängyksi.

Tarpeelliset tarvikkeet

Vauvan hoitoon on tarjolla tarvikkeita jos jotakin sorttia. Panosta alussa perustarvikkeisiin, jotka ovat monipuolisia ja palvelevat useaa eri käyttötarkoitusta.

 

Harsoliinoja löydät monessa eri koossa, värissä sekä kuviossa. Liinat ovat avuksi niin puklujen siivoamisessa, vilttinä, kapalona, aurinkosuojana vaunuissa sekä leikkialustana lattialla.

 

Vaikka vaipan voi vaihtaa lähes missä vain, on hoitoalusta oivallinen ostos. Valitse hoitoalusta, joka on helppo puhdistaa sekä sopii kokonsa puolesta valitsemallenne hoitopöydälle tai -tasolle. Voit myös varautua vaipanvaihtoon liikenteessä ostamalla hoitolaukkuun mahtuvan hoitoalustan. Kuljettettavan hoitoalustan taskuissa saat myös kätevästi kannettua vaipat sekä kosteuspyyhkeet.

Arjen apuvälineet

Vauvan hoitoon on tarjolla useita erilaisia apuvälineitä. Tutustuessasi vauvaasi opit myös tuntemaan, mitä juuri sinä kaipaat avuksesi lapsesi hoidossa.

 

Imetystyyny on monen äidin vahva valinta avuksi imettämisen helpottamiseksi. Imetystyynyn avulla saat ergonomista tukea imetyksen aikana. Sitä voi myös käyttää mukavana tyynynä, jossa lapsesi voi istua tai maata.

 

Arjen askareissa apuna voi käyttää kantoliinaa tai -reppua. Näin saat kätesi vapaaksi, mutta vauvasi saa edelleen nauttia läheisyydestäsi. Myös sitteri on monesti avuksi, kun arjen askareet vaativat molemmat kätesi.

Turvallisesti tien päälle

Vaunut sekä turvakaukalo ovat suurin ostos ennen vauvan tuloa. Tärkeintä valinnassa on vauvan turvallisuus, sekä juuri teidän perheenne tarpeet. Perheenne elämäntyyli vaikuttaa vahvasti siihen, millaiset vaunut ovat sopivat juuri teidän perheellenne.

 

Mikäli liikutte aktiivisesti maastossa tai kuljette vaunujen kanssa ulkona pitkiä matkoja, valitse vaunut, joissa on suuremmat pyörät sekä jämäkkä runko. Jos taas asutte kaupungissa ja talossanne on pieni hissi, tarkista ennen ostopäätöksen tekoa mahtuvatko vaunut hissiin ilman, että niitä taittaa kasaan. Pyri valinnallasi tekemään arjestasi vauvan ja vaunujen kanssa mahdollisimman helppoa.

Lahja uudelle tulokkaalle

Mikä ihanampaa kuin lahjan ostaminen pienokaiselle!

 

Valitse vauvalle lahjaksi jotakin suloista, mutta tarpeellista. Herttainen huppupyyhe tai huopa ovat arjessa tarpeellisia ja tulevat varmasti käyttöön. Mikäli vauvalla on jo kaikkea mitä tarvita saattaa, hemmottele lelulla, suloisella vaatesetillä tai hanki lastenhuoneeseen soma designesine, joka saa kulkea pienokaisen matkassa vaikka läpi elämän.