Kauneus  — 26.2.2019

TUOKSU SYNTYY TUNTEISTA

Byredon tuoksut ovat ylistys tuoksumuistoille.

Tuoksutalo Byredon kulttisuosion takana ovat omintakeiset, uniikit tuoksut ja niiden tarinat, tyylikäs muotoilu ja tuoksualan perinteitä ravisteleva keulakuva Ben Gorham. Byredon tuoksut saavat alkunsa Gorhamin muistoista ja kokemuksista ja niiden herättämistä mielleyhtymistä ja tunteista. Esimerkiksi M/Mink –tuoksun lähtökohta on japanilainen kalligrafiamuste, Bibliothéquen taas vanhan, pölyisen kirjan tuoksu. Velvet Haze on saanut innoituksensa vuorikiipeilystä ja Gypsy Water romanien elämäntavasta. Myös Gorhamin keksimät tuoksujen nimet ovat tärkeä osa Byredon viehätystä. Ne synnyttävät vahvan mielikuvan ennen kuin tuoksupullo on edes avattu.

 

Tuoksunenä Ben Gorham

 

Byredon ruotsalainen perustaja Ben Gorham, 41, on elänyt ympäri maailmaa. Byredo sai alkunsa, kun itseoppinut tuoksunenä Gorham teki tuoksukynttilöitä kotonaan. Gorhamin persoonallisen tyylin ansiosta Byredon kynttilöistä, tuoksuista ja erikoistuotteista tuli pian trendejä seuraavien suosikki ja Byredosta tuoksumaailman edelläkävijä.

Byredo Unnamed EdP 50 ml 110 e (2200 e/l)

Unnamed tekee paluun

 

Byredo täytti kaksi vuotta sitten 10 vuotta. Merkkipaalua juhlittiin Unnamed-tuoksulla, josta tuli heti tuoksunystävien suosikki. Nyt tuoksu on julkaistu uudelleen. Byredon perustaja ja tuoksunenä Ben Gorham loi ”nimettömän” tuoksun lahjaksi Byredon ystäville:

hän halusi ylistää tuoksujen yksilöllistä ja mielikuvitusta ruokkivaa luonnetta sekä henkilökohtaista merkitystä kantajilleen. Unnamed-tuoksun nimen ja etiketin voi keksiä itse kuvastamaan omia ajatuksia, tunteita, muistoja tai mielialaa.

Byredo saatavilla vain Helsingin keskustan tavaratalosta.